Ελβετία: Ντέρμπι… κορυφής

Η πρωταθλήτρια Γιουνγκ Μπόις υποδέχεται τη Ζυρίχη, που έχει κάνει επίσης το 2/2 και δείχνει να έχει ανέβει επίπεδο.
bfdaddddca

Οι δύο ομάδες που έχουν κάνει το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα, Γιουνγκ Μπόις και Ζυρίχη, αναμετρώνται στη Βέρνη, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν μάλιστα ότι έχουν ανέβει επίπεδο.

Ανάλυση

Γιουνγκ Μπόις – Ζυρίχη

Είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελβετία και αυτό η Γιουνγκ Μπόις το αποδεικνύει στις «φτωχές» της εμφανίσεις. Χωρίς να εντυπωσιάσει και με ευκολία επικράτησε 2 – 0 της Γκρασχόπερς, ενώ με ανάλογο στυλ επικράτησε και της Λουγκάνο, που ούτως ή άλλως δεν δείχνει κάτι τρομερό. Κόντρα στη Ζυρίχη θα έχει το πρώτο πραγματικό δυνατό τεστ, αφού οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν ανέβει επίπεδο μετά και την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο προπονητής της ομάδας, Σεοανέ, έχει ήδη τονίσει πολλά πράγματα για τη Ζυρίχη, ώστε να μην υποτιμηθεί από τους παίκτες του.

Ντέρμπι με φόντο την κορυφή στην Ελβετία! Ποιος θα επικρατήσει;

Οι προσθήκες της Ζυρίχης έχουν δέσει ήδη με τους παλιούς που είναι πετυχημένοι από την περσινή σεζόν και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Νέα νίκη και 2/2 για τους Κυπελλούχους, με επικράτηση επί της Γκρασχόπερς με 2 – 0, χωρίς καν να πιάσει σπουδαία απόδοση. Σκόραρε, μάλιστα, δύο φορές στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Αν συνεχίσει με την ίδια… ταχύτητα και σοβαρότητα δεν αποκλείεται ακόμα και να μπει σφήνα στη Βασιλεία που δεν δείχνει να είναι κάτι το εξαιρετικό. Το ματς αντιμετωπίζεται ως αποδείξεων ακριβώς ότι για το ότι είναι έτοιμη να κάνει την αγωνιστική της υπέρβαση.

Μπορούν η Ζυρίχη να βάλει δύσκολα στη Γιουνγκ Μπόις, που σε κάθε περίπτωση παραμένει καλύτερη ομάδα. Ρισκάρουμε με το G/G.

Σεντ Γκάλεν – Τουν

Την πλήρωσε από την κούραση; Την πλήρωσε επειδή απλά ήταν χειρότερη ομάδα; Ό,τι και να συνέβη η Σεντ Γκάλεν αποκλείστηκε από τη Σάρπσμποργκ με την ήττα (1 – 0) στη Νορβηγία (νίκη 2 – 1 στο πρώτο παιχνίδι) και έτσι θα σταματήσει και ένα σπριντ διαρκείας με αγώνες Πέμπτη – Κυριακή. Υπάρχει απογοήτευση για τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, αλλά κοιτά την επόμενη μέρα. Έχει πετύχει μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα επί της Βασιλείας, αλλά δεν κατάφερε να κεφαλοποιήσει αυτό το τρίποντο, καθώς ακολούθησε εντός έδρας ήττα από τη Σιόν με 4 – 2.

Νίκη για την Τουν με 2 – 1 επί της Λουκέρνης, ρεφάροντας την ήττα της πρεμιέρας από τη Ζυρίχη εκτός έδρας. Βάσει προγνωστικών, τα αποτελέσματά της είναι απολύτως φυσιολογικά. Κόντρα στη Λουκέρνη δοκιμάστηκε και ο χαρακτήρας της, καθώς έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά έκανε την ανατροπή με δύο απανωτά γκολ στο 48’ και το 53’ και στη συνέχεια έχασε και ευκαιρίες.

Θέλουν να δίνουν ρυθμό στα παιχνίδια τους οι δύο ομάδες, αλλά η Σεντ Γκάλεν δείχνει να έχει φτάσει από νωρίς στα… κόκκινα.

Σε ενδιαφέρει