Σκανδιναβία: Στον αστερισμό του… over

Πολλά οριακά σταυρώματα περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα σε Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία, με τα γκολ να έχουν τον πρώτο λόγο.
Valerenga

Αναξιόπιστες αμυντικά ομάδες συγκρούονται σήμερα στην Σκανδιναβία. Ερεμπρο και Χάκεν μια βδομάδα μετά. Νέο ξεκίνημα ψάχνουν Στρόσγκοντσετ και Βαλερένγκα.

Ανάλυση

Ιλβες – Χόνκα

Με το που αποκλείστηκε από το Γιουρόπα Λιγκ η Ιλβες γύρισε τον διακόπτη και πέτυχε δύο σημαντικές νίκες με 2-0 κόντρα στην Κέμι και 3-1 στην έδρα της Τούρκου. Στην έδρα της ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της συμπληρώνοντας 14 αγώνες πρωταθλήματος δίχως ήττα. Η Χόνκα από την άλλη βρίσκεται τρεις βαθμούς ψηλότερα από την αντίπαλό της και κυνηγάει μετά μανίας την πρώτη τριάδα. Πάλεψε κόντρα στην Ελσίνκι, αλλά ηττήθηκε εντός έδρας με 2-1. Προέρχεται από 10 goal/goal στα 12 τελευταία ματς. Τα 8 εξ αυτών συνοδεύτηκαν από over. Στον πρώτο γύρο επιβλήθηκε με 4-1 της Ιλβες αποδεικνύοντας την ανωτερότητά της. Απόψε θα τα βρει σκούρα. Θα δώσω τον πρώτο λόγο στο goal/goal.

Ερεμπρο – Χάκεν

Σε πολύ κακή κατάσταση η Ερεμπρο τελευταία με τρεις ήττες και την πρόσφατη ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Χάκεν. Πολλά λάθη στα μετόπισθεν. Μετά την διακοπή βρίσκεται σε κάθετη πτώση. Τα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3», ενώ goal/goal εμφάνισαν τα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα. Η Χάκεν ήταν ανώτερη της σημερινής αντιπάλου της, έχασε πάμπολλες ευκαιρίες, αλλά κόλλησε στο 1-1. Απόψε θα έχει πολύ πιο δύσκολο έργο, αφού μακριά από το σπίτι της δεν αποφεύγει το λάθος. Τέσσερις κολλητές ήττες εκτός με οχτώ γκολ παθητικό. Μεσοβδόμαδα έπαιξε με βασικούς κόντρα στη Λειψία για το Γιουρόπα Λιγκ και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι παίρνοντας το 1-1. Είχε ηττηθεί στη Γερμανία με 4-0. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal. Η στατιστική και η μεταξύ τους αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας οδηγούν ξεκάθαρα στο αμφίσκορο.

Βρες τις καλύτερες αποδόσεις και στη Σκανδιναβία!

Στρόμσγκοντσετ – Μπόντο Γκλιμτ

Πρέπει να αντεπιτεθεί άμεσα πριν είναι πολύ αργά η Στρόμσγκοντσετ. Ομάδα που έχει καλό υλικό και μεγάλες δυνατότητες, αλλά έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αποκορύφωμα η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από την Κρίστιανσουντ με 3-2. Προηγήθηκε στο 6’ και βρέθηκε στο 30’ να χάνει με 3-1. Μείωσε στο 57’ με τον Αντερσεν, πίεσε, αλλά δεν ισοφάρισε. Πρώτη ήττα μετά από πέντε αγώνες. Απαγορευτική η δεύτερη σερί εντός έδρας γκέλα και μάλιστα κόντρα σε μια κατώτερη ομάδα όπως είναι η Μπόντο Γκλιμτ. Οι φιλοξενούμενοι έριξαν την Μπραν από την κορυφή μετά το εντός έδρας 2-2. Σκληρή ομάδα, σε καλό φεγγάρι με έξι ματς δίχως ήττα και τέσσερα κολλητά goal/goal. Τα τρία εξ αυτών ήταν over 3,5. Αρχικά σκέφτηκα τον άσο, αλλά η αμυντική αστάθεια των γηπεδούχων και τα ροντέο της Μπόντο τον τελευταίο μήνα με ώθησαν περισσότερο στο over.

Βαλερένγκα – Σάντεφιορντ

Την φυσάει και δεν κρυώνει την πεντάρα από τη Μόλντε η Βαλερένγκα. Τα κενά στα μετόπισθεν είναι αστεία και τα λάθη της άμυνας τελευταία τραγικά. Εχει δεχτεί 13 γκολ στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Τουλάχιστον η επίθεση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα απόψε και έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να το κάνει αντιμετωπίζοντας την τελευταία και καταϊδρωμένη Σάντεφιορντ. Οι φιλοξενούμενοι ολοένα και πλησιάζουν στον γκρεμό. Νέα ήττα από τη Χάουγκεσουντ με 4-2. Είδαν πως με την άμυνα δεν πάνε πουθενά και τελευταία προσπαθούν να το διασκεδάσουν. Ηδη απέχουν οχτώ βαθμούς από τις θέσεις της παραμονής. Εντεκα ήττες και μια ισοπαλία στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Δύσκολα θα αντέξει στην πίεση της Βαλερένγκα, αλλά ένα γκολ μπορεί να το βρει στην ασταθή άμυνα της αντιπάλου της. Ότι πρέπει ο συνδυασμός άσου και over.  

Σε ενδιαφέρει