Σκανδιναβία: Επιστροφή στην καθημερινότητα για τη Ρόζενμποργκ

Επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα Νορβηγίας η Ρόζενμποργκ, μετά την ευρωπαϊκή της περιπέτεια κόντρα στη Σέλτικ.
b

Πίσω της θέλει να αφήσει η Ρόζενμποργκ τη μάχη που έδωσε κόντρα στη Σέλτικ, κόντρα στην οποία στάθηκε πολύ καλά, αλλά αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League και θέλει να κάνει ένα βήμα για να μείνει κοντά στην κορυφή.

Ανάλυση

Ελσίνκι – Ροβανιέμι

Δεν τα κατάφερε η Ελσίνκι κόντρα στην ΜΠΑΤΕ, καθώς παρά το 0 – 0 στη Λευκορωσία, ηττήθηκε στην έδρα της με 2 – 1 και αποχαιρέτησε τα προκριματικά του Champions League και τώρα έχει μπροστά της την Ολίμπια για το Europa League. Στο πρωτάθλημα εξακολουθεί να κάνει… περίπατο, αφού είναι στο +10 από τη σημερινή της αντίπαλο. Παίζει ανοιχτά με αποτέλεσμα να σκοράρει και να δέχεται γκολ. Η Ροβανιέμι φυσικά δεν μπορεί να μείνει στο κυνήγι της Ελσίνκι. Ενδεικτικό ότι έχασε εντός έδρας από την Ίντερ Τούρκου με 1 – 0. Οι γηπεδούχοι εκτός απροόπτου θα επικρατήσουν, ωστόσο η Ροβανιέμι έχει καλή αμυντική συμπεριφορά και δεν νομίζω το σκορ να ξεφύγει. Πάμε με το συνηθισμένο εύρος γκολ των δύο ομάδων, δηλαδή 2 – 3 τέρματα.

Γεμάτη η αγωνιστική δράση στα γήπεδα των σκανδιναβικών χωρών. Εσύ θα μείνεις εκτός… δράσης;  

Ίντερ Τούρκου – Μάριεχαμν

Ομάδες με παρόμοιους στόχους με μία διαφορά. Η Ίντερ Τούρκου είναι σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς μετρά τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Λάχτι, Σεϊναγιοέν και Ροβανιέμι και μάλιστα οι δύο από τις τρεις ήρθαν μακριά από το σπίτι της. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι έχουν πάρει μεγάλη ανάσα βαθμολογικά, αφού είναι στο +10 από την 11η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Αντίθετα, η Μάριεχαμν είναι μόλις στο +2 ενώ έσπασε σερί τριών ηττών με τη νίκη που έκανε επί της Σεϊναγιοέν. Βέβαια, αυτή την περίοδο η Ίντερ είναι πολύ καλύτερη. Επιλογή μας η νίκη των γηπεδούχων.

Ράνχαϊμ – Ρόζενμποργκ

Επιλέγει το «όσα πάνε και όσα έρθουν» η Ράνχαϊμ και μπορεί βαθμολογικά να είναι σε καλό σημείο, αφού βρίσκεται στην 4η θέση, αλλά τελευταία κάνει πολλά νερά και δέχεται πολλά γκολ. Τελευταίο παράδειγμα η ήττα από τη Σάρπσμποργκ με 4 – 1, όταν στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3 – 0. Γενικότερα το τελευταίο διάστημα το σερί της είναι μία νίκη, μία ήττα. Αντίπαλός της η Ρόζενμποργκ, που έχει να παίξει αγώνα πρωταθλήματος από τις 7 Ιουλίου λόγω των αγώνων για τα προκριματικά του Champions League. Αποκλείστηκε τελικά από τη Σέλτικ, αλλά το πάλεψε. Έχασε 3 – 1 εκτός έδρας, έμεινε στο 0 – 0 εντός και προς το παρόν επιστρέφει στο πρωτάθλημα. Στις 9 του μήνα έχει εκτός έδρας δοκιμασία με την Κορκ Σίτι για τα προκριματικά του Europa League. Παράλληλα, θέλει και τη νίκη, αφού είναι 2η πίσω από την Μπραν. Με τον τρόπο που παίζουν οι γηπεδούχοι, η Ρόζενμποργκ θα βρει το γκολ, αλλά παράλληλα έχει και την κόπωση από την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Σέλτικ. Goal/goal.

Κάλμαρ – Γκέτεμποργκ

Όχι μόνο δεν βρίσκει βαθμό, αλλά η Κάλμαρ δεν μπορεί να βρει ούτε δίχτυα. Τρεις σερί ήττες, οι δύο εντός και με συνολικό συντελεστή (0 – 4), ενώ η τελευταία φορά που σκόραρε και νίκησε ήταν στις 8 Ιουλίου, όταν φιλοξενήθηκε από τη σημερινή αντίπαλο και επικράτησε 3 – 1. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα από τότε. Η Γκέτεμποργκ φαίνεται να είναι σε πολύ κατάσταση. Επικράτησε 3 – 0 της Μπρομαποϊκάρνα, ενώ πριν από τη νίκη της, είχε βρεθεί 0 – 2 μπροστά στο σκορ επί της Σίριους, αλλά υπέστη μεγάλη ανατροπή, χάνοντας τελικά με 3 – 2. Θα ρισκάρουμε με την… ανοδική τάση της Γκέτεμποργκ η οποία πληρώνει και πάρα πολύ καλά.

Σε ενδιαφέρει