Φινλανδία: Παραδοσιακό «Χ» στο νησί

Τρεις ισοπαλίες έχουν φέρει στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις τους Μάριεχαμν και Σέιναγιοεν. Η ουραγός Κέμι υποδέχεται την ανώτερη Κουόπιο.
Lahti vs HJK

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η 21η αγωνιστική στη Φινλανδία. Αμφίρροπη μάχη στο νησί μεταξύ των… μπλεγμένων Μάριεχαμν και Σέιναγιοεν.

Ανάλυση

Κέμι – Κουόπιο

Ολοταχώς προς τον υποβιβασμό οδεύει η Κέμι, ούσα στον πάτο της βαθμολογίας και αγνοώντας το τρίποντο εδώ και 1,5 μήνα. Εξι ήττες και μια ισοπαλία στα επτά τελευταία με πιο πρόσφατο το 0-2 από την Ιλβες. Καμία διάθεση για μπάλα. Ψυχολογία στο ναδίρ. Εξι σερί under εντός έδρας. Η Κουόπιο ηττήθηκε με 2-1 από τη Βάασα. Βρέθηκε να κυνηγάει μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ισοφάρισε στο 11’, αλλά στο 38’ δέχτηκε το δεύτερο τέρμα και δεν αντέδρασε ποτέ. Μετά τον αποκλεισμό από την Κοπεγχάγη στο Γιουρόπα Λιγκ θέλει να αντεπιτεθεί. Στόχος η τετράδα. Είναι ανώτερη ομάδα από την Κέμι, αλλά το διπλό σε αποδόσεις του επιπέδου 1.40-1.45 κρίνεται απαγορευτικό.

Θα καταφέρει και στο χορτάρι να δικαιολογήσει τον φαβοριτισμό της η Κουόπιο;

Μάριεχαμν – Σέιναγιοεν

Σε ελεύθερη πτώση η Μάριεχαμν τελευταία. Οι ήττες με 2-0 από Χόνκα και Λάχτι την έφεραν στην προτελευταία θέση και πλέον έμπλεξε για τα καλά. Αν θέλουν οι νησιώτες να ξεκολλήσουν επιβάλλεται να αντιδράσουν άμεσα. Προέρχονται από τέσσερις σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Στις τέσσερις πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους με τη Σέιναγιοεν μετράνε μία νίκη και τρεις ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να δείξουν χαρακτήρα σε κανένα από τα δύο κολλητά εκτός κόντρα σε Ιντερ Τούρκου και Ροβανιέμι χάνοντας με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα. Παραμένουν σταθερά στο γκρουπ των ομάδων που μάχονται για την επιβίωση. Τρίτο κολλητό εκτός. Μακριά από το σπίτι τους έχουν έξι ήττες και δύο ισοπαλίες στα οχτώ τελευταία. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ήταν under. Σύγκρουση ομάδων με πολλά σκαμπανεβάσματα και νεκρά διαστήματα στην απόδοσή τους. Παραμένουν μπλεγμένες και το άγχος μεγαλώνει. Τάσσομαι με την πρόσφατη μεταξύ τους παράδοση επιλέγοντας το «Χ».

Σε ενδιαφέρει