Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: «Μετράνε» έδρα, ποιότητα και εμπειρία

Αρκετοί γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν λόγω έδρας το προβάδισμα στις σημερινές αναμετρήσεις των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ.
Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: «Μετράνε» έδρα, ποιότητα και εμπειρία

Πρώτοι αγώνες για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση όμοιου σκορ μετά τα δύο ματς θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Αστάνα – Μίντιλαντ

Με δύο νίκες ξεπέρασε το εμπόδιο της Σουτγιέσκα στον πρώτο γύρο η Αστάνα. Με 1-0 επικράτησε εντός και 2-0 στο Μαυρβούνιο. Θέλει να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ρίχνει χρήμα τα τελευταία χρόνια και έχει ανέβει επίπεδο. Δεν έχει ηττηθεί στο σπίτι της στα 12 τελευταία ευρωπαϊκά ματς. Στο εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κορυφή. Η Μίντιλαντ μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα πέρσι στη Δανία, αλλά φέτος δεν μπήκε με καθόλου καλό τρόπο στη σεζόν. Αρχικά έμεινε στο 0-0 με την Ααρχους και εν συνεχεία ηττήθηκε με ανατροπή από την Ααλμποργκ με 2-1. Με το που αποκτήθηκε ο Ντρέξλερ κούνησε μαντήλι. Δεν τους άρεσαν οι συνθήκες ζωής στη Δανία. Λείπει απόψε ο Κρουν. Καθαρά λόγω έδρας και μομέντουμ θα επιλέξω τον άσο.

Κλουζ – Μάλμε

Ο Ιορντανέσκου ήλθε, ο Πετρέσκου έφυγε και στόχος της Κλουζ είναι η συμμετοχή τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπόδιο της Μάλμε δεν είναι αξεπέραστο. Θέλει απόψε να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Ηδη έχει δύο φορές συμμετάσχει στους ομίλους και θέλει φέτος να τριτώσει το… καλό. Ανεβασμένη η ψυχολογία από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ρουμανίας εις βάρος της Κραϊόβα με 1-0. Θα παίξει επιθετικά με τρεις επιθετικούς τους Ομράνι, Ντεάκ και Τουκουτνεάν. Η Μάλμε έκανε πλάκα στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην αδύναμη Ντρίτα επικρατώντας με το συνολικό 5-0. Με την έλευση του Ρέσλερ στον πάγκο είναι αήττητη στα τρία τελευταία. Ερχεται από νίκη επί της Ερεμπρο με 2-1, αλλά έχει μείνει μακριά από τη μάχη του τίτλου στη Σουηδία. Λείπει ο καλός μέσος Μπασιρού. Η Κλουζ μπορεί να υστερεί από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας, αλλά διαθέτει πολύ καλό υλικό και στο σπίτι της «δαγκώνει». Εστώ και οριακά μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της. Θα ποντάρω στον άσο, έστω κι αν αυτός έρθει στο όριο.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Χάποελ Μπερ Σεβά

Η Ντιναμό έρχεται από το νταμπλ στην Κροατία, σε μια σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα. Εχτισε μια μεγάλη διαφορά, αλλά στο φινάλε έσκασε και παραλίγο να χάσει τα πάντα. Τελικά τα κατάφερε φέρνοντας τον Μπιέλιτσα στον πάγκο της για το… ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν. Εφυγαν Γκόριτς, Σουντάνι και Σόσα, αλλά καλύφθηκε το κενό με την απόκτηση των Λέοβατς και Κατρίν. Η Χάποελ Μπερ Σεβά δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία στον προηγούμενο γύρο αποκλείοντας την Φλόρα Ταλίν με 4-1 και 3-1. Αντιμετωπίζει στις 28 του μήνα τη Χάποελ Χάιφα για το Σούπερ Καπ του Ισραήλ. Απόψε θα παραταχθεί με 3-4 σοβαρές απουσίες, αφού θα λείψουν οι Χαϊμοφ, Κάμπχα, Βίτορ και Ελχαμέντ. Περίεργο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες με βλέψεις ομίλων. Η Ντιναμό στο σπίτι της βρίσκει εύκολα το γκολ. Η Χάποελ έδειξε στον προηγούμενο γύρο πολύ καλά επιθετικά στοιχεία, αλλά θα έχει απουσίες. Πρώτη σκέψη το goal/goal.

Ερυθρός Αστέρας – Σουντούβα

Τα χρειάστηκε ο Ερυθρός Αστέρας κόντρα στην Σπαρτάκς Στον πρώτο αγώνα έμεινε στο 0-0, ενώ στη ρεβάνς κέρδισε μεν 2-0, αλλά τα γκολ ήρθαν μετά το 80’. Κομβικό το γκολ του Μπεν στο 81’, με το οποίο άνοιξε το σκορ και έβαλε τις καρδιές του κόσμου στη θέση τους. Πέρσι ξεκίνησε από τον πρώτο προκριματικό του Γιουρόπα και έφτασε να αποκλειστεί στους «32» της διοργάνωσης. Φέτος θέλει να βρεθεί στους ομίλους των κορυφαίων. Αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σερβίας την Βράνιε κερδίζοντας με 3-0. Μάλιστα ο Μιλόγεβιτς έκανε πολλές αλλαγές για να κρατήσει έτοιμους τους παίκτες του. Ψάχνει ένα φορ περιοχής που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η Σουντούβα αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο προκριματικό και τον κέρδισε με 3-1 στη Λιθουανία. Στη ρεβάνς ταμπουρώθηκε και είχε άστρο χάνοντας μόνο με 1-0. Η πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες υπερβάσεις του συλλόγου. Στο εγχώριο πρωτάθλημα έχει χτίσει μια διαφορά οχτώ βαθμών από τη δεύτερη Ζαλγκίρις. Δύσκολα, πάντως, θα αντέξει στην πίεση του Αστέρα και την καυτή ατμόσφαιρα του Ράικο Μίτιτς. Περιμένω μια επαγγελματική νίκη για τους γηπεδούχους και θα στηρίξω το combo άσου και under 3,5.

Λέγκια Βαρσοβίας – Σπαρτάκ Τρνάβα

Με το συνολικό 4-0 ξεπέρασε το εμπόδιο της Κορκ και πανηγύρισε την πρόκριση η Λέγκια. Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε από τη Ζαγκλέμπιε με 3-1 στην πρεμιέρα και έδειξε εμφανέστατες αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι. Ο Κλάφουριτς έκανε αλλαγές και το πλήρωσε. Απόψε επαναφέρει τους βασικούς. Ο πρώτος σκόρερ πέρσι Νιεζγκόντα δεν είανι έτοιμος και θα προφυλαχτεί. Η Σπαρτάκ Τρνάβα άντεξε στην πίεση της Ζρίνσκι και προκρίθηκε πολύ δύσκολα. Εντός επιβλήθηκε με 1-0 και εκτός έδρας πήρε το 1-1. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Σλοβακίας έπαιξε με πολλές αλλαγές κόντρα στη Ζένιτσα και ηττήθηκε με 1-0. Σαφέστατα υστερεί σε εμπειρία της αντιπάλου της και παράλληλα εκτός έδρας δεν βγάζει την ίδια ενέργεια. Εχει λογική ο άσος, αλλά κινείται σε χαμηλά επίπεδα από πλευράς απόδοσης.

Σε ενδιαφέρει