Πρ. Τσάμπιονς Λιγκ: Αποκαθιστά την τάξη η «Ρόζε»

Επαναληπτικοί αγώνες του πρώτου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ με αρκετά ξεκάθαρα φαβορί.
Valur vua bi tutuong trong cuoc dua vo dich o giai dau quoc noi

Με το ενάμισι πόδι στην επόμενη φάση βρίσκεται η Σέλτικ. Προβάδισμα για Σπάρτακ Τρνάβα και Κάραμπακ. Ψάχνει την ανατροπή η Ρόζενμποργκ.

Ανάλυση

Ζρίνσκι – Σπάρτακ Τρνάβα

Η Ζρίσνκι δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ στον πρώτο αγώνα παίζοντας πολύ επιφυλακτικά και με μόλις έναν επιθετικό. Ετσι ηττήθηκε με 1-0, αλλά απόψε στο σπίτι της έχει τις δυνατότητες να αντιδράσει. Σε περίοδο προετοιμασίας η πρωταθλήτρια Βοσνίας, με τον Μίσε να περιμένει απόψε τους παίκτες του πιο επιθετικούς. Το μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση το έκανε η Σπάρτακ Τρνάβα επικρατώντας με 1-0 στην Σλοβακία χάρη σε γκολ του Ζίρκα στο 20’. Απόψε θα προσπαθήσει να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα, αν και κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι σε μια καυτή έδρα. Καθαρά λόγω έδρας ο άσος έχει το προβάδισμα, αλλά δεν αποκλείω να βρει κάποιο γκολ η Τρνάβα και στο τέλος να πανηγυρίσει αυτή την πρόκριση.

Θα καταφέρει η Ρόζενμποργκ να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να προκριθεί; 

Κάραμπακ – Ολίμπια Λ.

Στα όρια κρίθηκε η πρώτη αναμέτρηση, που διεξήχθη υπό φοβερά άσχημες καιρικές συνθήκες. Η Κάραμπακ ήταν αυτή που χαμογέλασε πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με σκόρερ τον Γκεριέ στο 79’. Από μία αποβολή είχαν οι δύο ομάδες. Περισσότερο αυτή επηρέασε την Ολίμπια, αφού έπαιξε για περίπου 10 λεπτά με παίκτη λιγότερο, ενώ η αντίπαλός της για 2-3 λεπτά. Σε περίοδο προετοιμασίας αμφότερες. Πιο έμπειρο σύνολο αυτό της Κάραμπακ, που δε θα έχει τον τιμωρημένο Γκαράγεφ. Από την Ολίμία θα λείψει ο φορ Ισάχ, που θα εκτίσει. Περιμένω ματς υπομονής και πάλι. Η Κάραμπακ δεν έχει λόγο να ανοιχτεί πατώντας στο υπέρ της 1-0 του πρώτου αγών. Η Ολίμπια δεν θα βγει από νωρίς στο ξέφωτο γνωρίζοντας πως αν δεχτεί πρώτη γκολ ουσιαστικά τελειώνει το… παραμύθι. Under.

Ρόζενμποργκ – Βαλούρ

Την πάτησε στον πρώτο αγώνα η Ρόζενμποργκ χάνοντας από τη Βαλούρ με 1-0, αλλά ήταν περισσότερο μαγική εικόνα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Στάθηκε άτυχη σε πολλές περιπτώσεις και το πλήρωσε στο 84’. Το γκολ για τους Ισλανδούς πέτυχε ο Σιγκούρμπγιονσον. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Βαλούρ στη διοργάνωση και φυσική το γλέντι ήταν τεράστιο. Στο εγχώριο πρωτάθλημα οι φιλοξενούμενοι μετά από 12 αγωνιστικές ισοβαθμούν στην κορυφή με τη Στίαρναν, την ώρα που η Ρόζενμποργκ κυνηγάει μετά μανίας την Μπραν στη μάχη του τίτλου της Νορβηγίας απέχοντας μόλις δύο βαθμούς. Περιμένω μία πολύ επιθετική Ρόζενμποργκ, που θα μπει αγριεμένη στο γήπεδο, θα βάλει το πόδι στο γκάζι και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της. Πιθανός ο άσος στο χάντικαπ που κινείται στα ίδια επίπεδα με τον άσο από ημίχρονο. Διαλέγετε και παίρνετε…

Σέλτικ – Αλασκέρτ

Παράσταση για έναν ρόλο το πρώτο ματς και λογικά και η πρόκριση. Οι Σκωτσέζοι καθάρισαν πολύ εύκολα στην Αρμενία επικρατώντας με 3-0. Ο Εντουάρ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ και ακολούθησαν τα γκολ του Φόρεστ στο 81’ και του Μακ Γκρέγκορ στις καθυστερήσεις. Πάντως για τουλάχιστον 35 λεπτά η Αλασκέρτ ήταν ανταγωνιστική και κοίταξε στα μάτια όσο μπορούσε την αντίπαλό της. Σε περίοδο προετοιμασίας αμφότερες. Πρωταθλήτριες σε Σκωτία και Αρμενία αντίστοιχα. Λείπουν για τους γηπεδούχους οι Γκρίφιθς, Μπογιάτα και Λούστιγκ. Ακόμα και χωρίς αυτούς δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα ώστε να διπλασιάσουν τις νίκες τους. Ευλόγως ο άσος προσφέρεται στο ένα και… τίποτα. Μόνο σε κάποιο ειδικό στοίχημα μπορούμε να κινηθούμε ή σε κάποιο εύρος τερμάτων, όπως το «2-3» περιμένοντας μια… επαγγελματική εμφάνιση ακόμα από τη Σέλτικ.

Σε ενδιαφέρει