Δανία: Πρεμιέρα με… ερωτηματικά

Ανοίγει η σεζόν στη Δανία και αρκετές ομάδες δείχνουν να ψάχνονται στο ξεκίνημα, ενώ δεν είναι λίγες και οι αλλαγές στους πάγκους.
Δανία: Πρεμιέρα με… ερωτηματικά

Με δύο αναμετρήσεις σε Βέιλε και Σοντερίσκε ανοίγει απόψε η χρονιά στη μεγάλη κατηγορία της Δανίας.

Ανάλυση

Βέιλε – Χόμπρο

Μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια η Βέιλε επιστρέφει στα σαλόνια παίρνοντας τον τίτλο πέρσι στη δεύτερη κατηγορία. Στόχος να παραμείνει σε αυτή, αν και η σεζόν αναμένεται πολύ δύσκολη. Θετικό το ότι στην πρεμιέρα υποδέχεται μια ομάδα με κοινούς στόχους και ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Η Χόμπρο πέρσι ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε να επιβιώσει με το σπαθί της. Πήρε την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία των πλέι άουτ αφήνοντας πίσω Ααρχους, Σίλκεμποργκ και Χέλσινγκορ. Το κακό είναι ότι έχασε τον αναμορφωτή Τόμασμπεργκ από τον πάγκο. Ανέλαβε ο Κουν, ο οποίος καλείται από νωρίς να δώσει εξετάσεις. Από νωρίς στα βάσανα οι δύο ομάδες, που έχουν κοινό στόχο την επιβίωση. Θα περιμένω να δω πως θα μπει στη νέα κατηγορία η Βέιλε και πως θα ανταπεξέλθει η Χόμπρο με τον νέο κόουτς. Μακριά…

Πρεμιέρα στη Δανία με επιλογές για όλα τα γούστα

Σοντερίσκε – Ααλμποργκ

 Η περσινή σεζόν ήταν πολύ περίεργη για τη Σοντερίσκε. Παίρνοντας την τρίτη θέση πρόπερσι βγήκε στο Γιουρόπα Λιγκ και φαίνεται πως περισσότερο έριξε το βάρος εκεί. Τελικά κινδύνευσε με υποβιβασμό, αλλά την γλίτωσε ανεβάζοντας την απόδοσή της στο φινάλε. Στον ειδικό όμιλο των πλέι άουτ πήρε τη δεύτερη θέση και σώθηκε. Νέος τεχνικός στον πάγκο ο Κρίστενσεν με στόχο να παραμείνει μακριά από μπελάδες. Η Ααλμποργκ δεν κατάφερε τίποτα ιδιαίτερο την περσινή σεζόν παρά μόνο μια μεγάλη μετριότητα. Πήρε την πέμπτη θέση πληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτός έδρας αδυναμίες της. Δεν έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Χαμηλό το μπάτζετ. Ο Βίνγκχορστ παρέμεινε στον πάγκο. Πέρσι κέρδισε τη Σόντερισκε εκτός έδρας με 1-0. Πέντε ματς αήττητη παραμένει στο συγκεκριμένο γήπεδο. Βέβαια δεν μπορώ να την εμπιστευτώ σε μια παραδοσιακά ισχυρή έδρα. Σκέφτομαι να στραφώ στη μέση λύση του «2-3» γκολ. Εχει μπόλικο 1-1 η αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει