Σουηδία: Μάχη Ευρώπης ανάμεσα σε Τζουργκάρντεν και Νόρκεπινγκ

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Σουηδίας.
Djurgardens Norrkoping mesa

Δεύτερο πιάτο με τρεις αναμετρήσεις στο σημερινή πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σουηδίας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Τζουργκάρντεν και Νόρκεπινγκ.

Ανάλυση

Γκέτεμποργκ – Κάλμαρ

Θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα για την Γκέτεμποργκ με τον τρόπο που χτίστηκε η ομάδα για τη φετινή σεζόν, οπότε η 11η θέση και το +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ένας θετικός απολογισμός για αυτό το πρώτο μέρος της σεζόν. Οι οικονομικές δυνατότητες και η ποιότητα του ρόστερ είναι πολύ περιορισμένα, οπότε με όπλο τη… φανέλα και όπου βγει. Προέρχεται από μία κακή αγωνιστική περίοδο, αφού έχει χάσει τρία συνεχόμενα και στο τελευταίο πρόσθεσε και μια ισοπαλία εκτός έδρας με την Έλφσμποργκ. Υπάρχει μουρμούρα και δυσαρέσκεια από τον κόσμο, αλλά τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Συν τοις άλλοις, έχει και αρκετές απουσίες εν όψει του σημερινού με την Κάλμαρ.

  

Αντίθετα, μπορεί η Κάλμαρ να μην είναι πολύ πιο πάνω από την Γκέτεμποργκ στη βαθμολογία, αλλά η ψυχολογία είναι πολύ καλύτερη, καθώς ούτως ή άλλως οι απαιτήσεις στους δύο συλλόγους είναι διαφορετικές. Η διακοπή για την ίδια ήρθε στο κατάλληλο σημείο, αφού μετρούσε τρία ματς χωρίς νίκη, με τα δύο να είναι εκτός έδρας (Μπρομαποϊκάρνα, Έρεμπρο που ηττήθηκε 2 – 1) και το τελευταίο εντός (1 – 1 με τη Χάμαρμπι). Όπως η Γκέτεμποργκ, έτσι και η Κάλμαρ έχει κάποιες σημαντικές απουσίες που αναγκάζουν τον προπονητή σε διαφοροποιήσεις.

Τα ματς και των δύο ομάδων κυμαίνονται στο 2 – 3 γκολ στο εύρος τερμάτων και ανάλογα θα επιλέξουμε και για το σημερινό.

Έρεμπρο – Έλφσμποργκ

Κοντά στις θέσεις που χαρίζουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο βρίσκεται η Έρεμπρο και έτσι η πορεία της, παρά τα σκαμπανεβάσματα που υπάρχουν κρίνεται απόλυτα θετική, από τη στιγμή που όλοι στην αρχή της σεζόν μιλούσαν για μια μεταβατική περίοδο με ρόστερ που θα χαρακτηρίζεται από μικρό μέσο όρο ηλικίας. Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος είχε καταφέρει να κλείσει αήττητη, επικρατώντας 2 – 1 εντός της Κάλμαρ και παίρνοντας βαθμό (0 – 0) στην έδρα της Μπρομαποϊκάρνα. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στη σημερινή αναμέτρηση με την Έλφσμποργκ.

Σε κακό και μαύρο (ο καθένας προτιμά ό,τι του φαίνεται πιο… βαρύ) χάλι η Έλφμποργκ, που πλέον παλεύει να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Μόλις 12 βαθμοί σε 11 ματς, η γκρίνια (φυσιολογικά σε τέτοιες περιπτώσεις) συνεχίζεται προς το πρόσωπο του προπονητή που πλέον πρέπει και εκείνος να αρχίζει να δείχνει κάτι για να σώσει τη θέση του. Το καλό είναι ότι πριν από τη διακοπή έδειξε σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, περνώντας εντυπωσιακά από την έδρα της Νταλκούρντ (1 – 4) και επικρατώντας 2 – 1 της Τρέλεμποργκ. Δεν είναι ψέμα ότι αυτά τα δύο αποτελέσματα δεν έφεραν αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ειδάλλως η Έλφσμποργκ θα ήταν εντός ζώνης υποβιβασμού.

Θα πηγαίναμε στον 1, αλλά ήταν τέτοια η εικόνα της Έλφσμποργκ πριν από τη διακοπή που άφησε περιθώρια αισιοδοξίας ή τουλάχιστον μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας για τα επόμενα ματς. Πάμε καλύτερα με το OVER 2,5, αφού και οι δύο ομάδες σκοράρουν. Παίζει, φυσικά, και το combo του G/G και OVER 2,5.

Τζουργκάρντεν – Νόρκεπινγκ

Πέρασε η μπόρα, πέρασε… Αυτό θέλουν να πιστεύουν στην Τζουργκάρντεν, καθώς το πολύ κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, ακολούθησαν τέσσερις συνεχόμενες νίκες και εκτόξευση στη βαθμολογία, αφού πλέον είναι στην 4η θέση. Μάλιστα, αυτά τα τέσσερα ματς χωρίζονταν στα δύο σε εντός και εκτός έδρας συνεχόμενα ματς. Στο πρώτο ζευγάρι αγώνων νίκησε εντός, Νταλκούρντ (1 – 0) και Έρεμπρο (2 – 0) και στο δεύτερο έβγαλε δύο εντυπωσιακά διπλά κόντρα σε Γκέτεμποργκ (1 – 3) και Σίριους (1 – 5). Δύο σημαντικά προβλήματα για το σημερινό, καθώς λείπει ο βασικός κεντρικός αμυντικός, Λάρσον και ο βασικός επιθετικό Καντεβέρε που έχει 8 γκολ σε 12 ματς. Θέλει οπωσδήποτε τη νίκη κόντρα στη Νόρσεπινγκ, για να τη φτάσει στην 3η θέση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να αυξήσουν το +3, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο.

Δεν εντυπωσιάζει, αλλά δεν χάνει και την επαφή της με τις ευρωπαϊκές θέσεις και τη διεκδίκηση του τίτλου, αφού τώρα είναι στο -4 από την ΑΪΚ Στοκχόλμης, αλλά έχει δύο ματς λιγότερα σε σχέση με την ομάδα από τη Σόλνα. Πριν από τη διακοπή είχε τέσσερις σερί νίκες με συντελεστή 9 – 2 και παραλίγο να βγάλει ένα εκπληκτικό διπλό στην έδρα της ΑΪΚ. Συγκεκριμένα, βρέθηκε πίσω με 2 – 0, το έκανε 2 – 3 από το 53’ έως το 68’ και τελικά δέχθηκε την ισοφάριση στο 79’, μένοντας στο 3 – 3, που κρίνεται θετικό αποτέλεσμα. Απών ο βασικός μέσος της ομάδας, Σίμον Τέρν και ο Έρικ Σμιθ που πωλήθηκε στη Γάνδη.

Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες και μάλιστα δεν έχουν μεγάλες διαφορές. Θα πάω στην ισοπαλία, αφού το κυριότερο για αμφότερες θα είναι να μην χάσουν.

Σε ενδιαφέρει