Γιουρόπα Λιγκ: Τα προκριματικά των… άσημων

Η μάχη της Ευρώπης ξεκίνησε για τους… φτωχούς συγγενείς, αφού ρίχνονται απόψε στη μάχη ομάδες από Σαν Μαρίνο, Ανδόρα, Μάλτα, Ν. Φερόε, Ουαλία, Γιβραλτάρ και δεν συμμαζεύεται.
w

Πρώτοι αγώνες για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Ανάλυση

Μπικιρκάρα – Κλάκσβικ

Ακόμας ένας προκριματικός γύρος για την Μπικιρκάρα. Εμπειρη σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Πρόπερσι έφτασε μέχρι τον τρίτο προκριματικό γύρο. Ενισχύθηκε στις μεταγραφές. Ξεχωρίζει η προσθήκη του Μίσφουντ. Η Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε ζει το όνειρό της. Δεύτερη σερί σεζόν στην Ευρώπη. Ακόμα νίκη δεν έχει θα την ψάξει στα δύο ματς με την Μπικιρκάρα. Παράλληλα δεν έχει καταφέρει να σκοράρει μακριά από την έδρα της σε ευρωπαϊκό αγώνα. Υπερτερεί σε αγωνιστική ετοιμότητας της αντιπάλους της, αφού το εγχώριο πρωτάθλημα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μάλιστα απέχει μόλις πέντε βαθμούς από την κορυφή με ρεκόρ 11-2-2. Σίγουρα το μομέντουμ βρίσκεται στην πλευρά των φιλοξενούμενων, αλλά θα πάω με την ποιότητα και την εμπειρία της Μπικιρκάρα. Παίζει στην έδρα της και θα κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Πρώτος προκριματικός γύρος στο Γιουρόπα με αμέτρητα ειδικά στοιχήματα 

Τόρσαβν Β36 – Τζόσεφ

Για δεύτερη κολλητή χρονιά βγαίνει Ευρώπη η Τόρσαβν Β36. Στο παρελθόν έχει αρκετές παρουσίες στα προκριματικά του Γιουρόπα. Μάλιστα έχει πετύχει και μια νίκη πριν από 13 ολόκληρα χρόνια. Σε φουλ αγωνιστική το εγχώριο πρωτάθλημα στα Ν. Φερόε, όπου μετά από 15 αγωνιστικές βρίσκεται στην τρίτη θέση με ρεκόρ 9-1-5. Ομάδα έδρας. Καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Η Τζόσεφ από το Γιβραλτάρ  έπαιξε και πέρσι στη διοργάνωση χωρίς να καταφέρει κάτι. Φέτος έχει φάει την κρυάδα και θα ψάξει το πρώτο της ευρωπαϊκό γκολ. Πέρσι πήρε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα με 11 βαθμούς διαφορά από την κορυφή και 17 νίκες σε 27 αγώνες. Στο μεταγραφικό παζάρι υπάρχει στασιμότητα. Καμία αξιόλογη προσθήκη. Εδρα, εμπειρία και ποιότητα οδηγούν στον άσο. Τάσσομαι υπέρ του.

Τρε Φιόρι – Μπάλα Τάουν

Από το Σαν Μαρίνο προέρχεται η Τρε Φιόρι και είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες στη χώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει επτά πρωταθλήματα στη συλλογή της, αλλά πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση. Δεν έχει καταφέρει ποτέ στο παρελθόν να περάσει κάποιο ευρωπαϊκό γύρο και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και φέτος. Η Μπάλα Τάουν προέρχεται από την Ουαλία που αποτελεί σαφέστατα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πέρσι πήρε την τέταρτη θέση πίσω από Νιου Σεντς, Μπανγκόρ και Κόναχς. Τραγική αμυντικά με 48 γκολ παθητικό σε 32 αγώνες. Πέρσι αντιμετώπισε τη Βαντούζ σε διπλά ματς και αποκλείστηκε με 2-1 και 3-0. Θεωρητικά δεν μπορεί να συγκριθεί με την αδύναμη Τρε Φιόρι, αλλά το διπλό στα επίπεδα του 1.68 δεν με ικανοποιεί με τίποτα.

Σεφν Ντρούιντς – Τρακάι

Η Σεφν Ντρούιντς δεν έχει μεγάλες παραστάσεις από την Ευρώπη παρότι είναι από τις παλιότερες ομάδες της Ουαλίας. Το 2013 έπαιξε τελευταία φορά στη διοργάνωση με τη Μιλικόσκι και πήρε το 0-0 εντός έδρας. Εκτός έφαγε πέντε και είπε κι ευχαριστώ. Πέρσι πήρε την πέμπτη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα με ρεκόρ 12-8-12. Στην έδρα της παλεύει όλα τα ματς. Η Τρακάι έχει σαφέστατα πιο έμπειρη ομάδα και συνάμα βρίσκεται σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Το πρωτάθλημα της Λιθουανίας έχει φτάσει στη 19η αγωνιστική, αλλά βρίσκεται στην τρίτη θέση με 18 ολόκληρους βαθμούς διαφορά από την κορυφή και μόλις 6 νίκες. Μάλιστα έρχεται από βαριά ήττα στο Κύπελλο με 3-0 από τη Σουντούβα γνωρίζοντας τον αποκλεισμό. Οι αποδόσεις υπερτιμούν την Τρακάι. Πιο γνωστή ομάδα μεν, έχει καλύτερο ρυθμό, αλλά δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στη σεζόν και τελευταία βγάζει κούραση. Συν τοις άλλοις έχει τη ρεβάνς στο σπίτι της και απόψε δεν νομίζω ότι θα την χάλαγε μια ισοπαλία. Θα πάω στο 1Χ.

Σε ενδιαφέρει