Γαλλία – Αυστραλία: Με άγριες διαθέσεις οι Γάλλοι

Μετά τον χαμένο τελικό στο EURO οι Γάλλοι θέλουν να μπουν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στα γήπεδα της Ρωσίας.
france australia

Στην 45.000 θέσεων Καζάν Αρένα του Καζάν θα συγκρουστούν για την πρώτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου το απόλυτο φαβορί Γαλλία και η σκληροτράχηλη Αυστραλία.

Τα προγνωστικά μου

Γαλλία – Αυστραλίας: 1 & Under 3,5 (1.95)

Ανάλυση

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το πατατράκ που υπέστη μέσα στο σπίτι της στο τελευταίο EURO χάνοντας στον μεγάλο τελικό από τους Πορτογάλους. Πλέον η Γαλλία δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και στο Μουντιάλ. Περίπατος στα προκριματικά και εύκολη η πρόκριση στα τελικά. Πολύ γρήγορο ρυθμό είχαν τα τελευταία της φιλικά κερδίζοντας τους Ιταλούς με 3-1 και μένοντας στο 1-1 με τις ΗΠΑ. Θετική η επιστροφή του Μ’ Μπαπέ στα γκολ. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της ήταν goal/goal, ενώ τα τέσσερα εξ αυτών εμφάνισαν over 3,5. Ο Ντεσάν δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να επιτεθεί απόψε και ετοιμάζεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και όλα τα βαριά επιθετικά του όπλα στη φαρέτρα. Τριπλέτα μπροστά οι Ζιρού, Γκριζμάν και Μ’ Μπαπέ, με τον τελευταίο να χτυπάει σε προπόνηση, αλλά να μην είναι κάτι ανησυχητικό. Σίγουροι Πογκμπά και Καντέ στο κέντρο. Παίζεται μόνο η θέση του τρίτου μέσου ανάμεσα σε Ματουιντί και Τολισό.

Φαβορί οι Γάλλοι, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και στο χορτάρι

Η Αυστραλία θα βρεθεί για τέταρτη διαδοχική φορά στη μεγάλη γιορτή και έχει ως στόχο την υπέρβαση της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων. Στα προκριματικά δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά πήρε το εισιτήριο εις βάρος της Ονδούρας με 0-0 εκτός και 3-1 εντός έδρας. Στη συνέχεια έκατσε στον πάγκο ο Φαν Μάρβαϊκ, ο οποίος θα την οδηγήσει μόνο στην τελική φάση και θα αποχωρήσει. Στον τελευταίο της φιλικό επιβλήθηκε της Ουγγαρίας με 2-1. Τέταρτο over στα πέντε τελευταία. Εντονο το αγγλικό στοιχείο στο ρόστερ της, αφού οι επτά από τους 23 αγωνίζονται σε Πρέμιερ και Τσάμπιονσιπ. Με 4-2-3-1 και στόχο να αναχαιτίσει τα πολλά επιθετικά όπλα των Γάλλων. Παίζεται η θέση του φουνταριστού ανάμεσα σε Γιούριτς και Νάμπουτ. Ο πρώτος θα ήταν σίγουρα βασικός, αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Μεσοεπιθετική τριπλέτα οι Λέκι, Ρόγκιτς και Κρούζε.

Πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία (4-3-3)

Γιορίς

Χερνάντεζ

Ουμτιτί

Βαράν

Παβάρντ

Πογκμπά

Καντέ

Ματουιντί

Ζιρού

Μ’ Μπαπέ

Γκριζμάν

Αυστραλία (4-2-3-1)

Ράιαν

Μπέχιτς

Σάινσμπουρι

Ρίσντον

Μίλιγκαν

Μόι

Λουόνγκο

Λέκι

Ρόγκιτς

Κρούζε

Γιούριτς

Εκτίμηση

Με φουλ επιθετικές διαθέσεις οι Γάλλοι. Είναι ξεκάθαρη η λογική του Ντεσάν να πιέσει για ένα γκολ νωρίς, αφού όσο περνάει η ώρα και δεν το βρίσκει το άγχος θα κυριεύει τους παίκτες του. Ο άσος έχει το πρώτο και τον τελευταίο λόγο, αλλά δεν έχει καμία αξία βάση απόδοσης. Πρόκληση ο άσος συνδυαστικά με το under 3,5 που κινείται στα επίπεδα του 2.00. Λογική επιλογή, αφού οι Γάλλοι δύσκολα θα δεχτούν γκολ, αλλά ακόμα και αυτό να συμβεί έχουμε το υπέρ τους 2-1 για να πληρωθούμε.

Σε ενδιαφέρει