Ιρλανδία: Έχουν πατήσει γκάζι Κορκ και Ντάνταλκ

Κορκ και Ντάνταλκ συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή, τη στιγμή που η Λίμερικ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση.
inpho

Με πέντε αναμετρήσεις συνεχίζεται η 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ιρλανδίας, που είναι και η τελευταία πριν από τη διακοπή που ακολουθεί και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Ξεχωρίζουν ως σύνολα και ομάδες Κορκ και Ντάνταλκ, έχοντας μετατρέψει την κούρσα του πρωταθλήματος σε δική τους υπόθεση.

Ανάλυση

Κορκ – Μποέμιαν

Απέδειξε για ακόμα μία αγωνιστική ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες – αν όχι την καλύτερη – ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία μάλιστα βρίσκεται και σε εξαιρετική φόρμα. Πειστική εμφάνιση στην έδρα της Σλίγκο Ρόβερς, ακθώς μόλις στο 1’ άνοιξε το σκορ και τελικά επικράτησε με μεγάλη άνεση (0 – 2). Κόντρα στη Μποέμιαν θέλει τη νίκη για να φτάσει στη διακοπή ως πρωτοπόρος, ενώ στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις με το σημερινό της αντίπαλο έχει επικρατήσει 3 – 0 και 0 – 2.

Στην αντίπερα όχθη, η Μποέμιαν προβληματίζει, καθώς έμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα από την Ντέρι μέσα στην έδρα της (1 – 2). Έχει πολλά προβλήματα στην άμυνά και αυτό είναι που της κοστίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Με αυτή την παρουσία είναι πραγματικά άλυτος γρίφος ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσει να διεκδικήσει από την αναμέτρηση.

Το πιθανότερο είναι η Κορκ όχι μόνο να νικήσει, αλλά να μην δεχθεί ούτε γκολ από την πλήρως ντεφορμέ, Μποέμιαν. Πάμε στον άσο, αλλά με χάντικαπ του ενός τέρματος, άρα θέλουμε νίκη της Κορκ τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά.

Πίσω από τη λάμψη του Μουντιάλ, κρύβονται μεγάλες ευκαιρίες στην Ιρλανδία 

Λίμερικ – Σάμροκ

Το τελευταίο που μπορεί να ενδιαφέρει αυτή την περίοδο τη Λίμερικ είναι τα αγωνιστικά, καθώς τα οικονομικά προβλήματα που την ταλανίζουν είναι τεράστια και αναμένεται να φύγει αρκετός κόσμος στην περίοδο της διακοπής και μάλιστα με τις ευλογίες της διοίκησης, καθώς είναι ανήμπορη να πληρώσει. Μοιραία, λοιπόν, υπέστη βαριά ήττα από την Ντάνταλκ (4 – 0), μένοντας χωρίς νίκη εδώ και τέσσερα ματς.

Όλα… δεξιά ήταν για τη Σάμροκ στην αναμέτρηση κόντρα στην Μπρέι, αφού μόλις στο 4’ κέρδισε πέναλτι και αποβολή των αντιπάλων, φτάνοντας σε μια άνετη και άκρως εντυπωσιακή νίκη με 5 – 0. Η περίπτωση της Λίμερικ έρχεται για την ίδια την κατάλληλη στιγμή, αφού θέλει να κλείσει πριν από τη διακοπή με μια ακόμα νίκη. Σημειώνεται ότι ο Μπουρκ, που είναι και ο πρώτος σκόρερ, της ομάδας, μετακομίζει προς Πρέστον μεριά με μεταγραφή.

Απολύτως λογικά το διπλό βρίσκεται πολύ χαμηλά και σε αποδόσεις του 1,50 δεν υπάρχει ιδιαίτερη αξία. Ίσως μια καλή περίπτωση για το Live εφόσον ανέβουν οι τιμές σε νίκη των φιλοξενούμενων.

Μπρέι – Γουότερφορντ

Η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, δεν ήθελε και πολύ για να διαλυθεί σε μια έδρα όπως αυτή της Σάμροκ. Μόλις στο 4’ έμεινε με 10 παίκτες και δέχθηκε το γκολ για το 1 – 0, κι όλος ο υπόλοιπος αγώνας ήταν η αντίστροφη μέτρηση για τους φιλοξενούμενους να φύγουν από το γήπεδο. Αυτή ήταν η 11η σερί ήττα εκτός έδρας και είναι στο – 7 από τη Λίμερικ και στην τελευταία θέση.

Στην αντίθετη ακριβώς κατάσταση βρέθηκε η Γοότερφορντ, καθώς από το 15’ η Σεντ Πάτρικς έμεινε με 10 παίκτες και η ίδια επικράτησε με σχετική άνεση 2 – 0. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχει βρει και την αγωνιστική της… υγεία, αφού είναι σε περίεργη κατάσταση, έχοντας άλλη μία νίκη αυτό το δίμηνο, πολλές (4) ήττες και 2 ισοπαλίες. Φυσικά, με αυτά τα αποτελέσματα έχει χάσει κάθε επαφή με το δίπολο της κορυφής.

Και οι δύο ομάδες σκοράρουν αρκετά συχνά στις τελευταίες αγωνιστικές και θα τιμήσουμε αυτή τους τη συνήθεια, επιλέγοντας το OVER.

Σε ενδιαφέρει