Β’ Ισπανίας: Ο απόλυτος χαμός!

Απίθανο φινάλε στη Segunda Division της Ισπανίας, καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ 11 ομάδες εμπλέκονται στα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής, τόσο για τα μπαράζ ανόδου, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Β’ Ισπανίας: Ο απόλυτος χαμός!

Η πραγματική αξία όταν όλοι οι αγώνες διεξάγονται την ίδια ώρα… Η Segunda Division είναι στα καλύτερά της εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, αφού έτσι όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα, επί της ουσίας δεν υπάρχουν αδιάφορα ματς. Έντεκα ομάδες έχουν στόχους και αναμένεται ένα τρελό δίωρο από τις 21:30 (ώρα Ελλάδας), μέχρι την οριστική λήξη του φετινού μαραθωνίου.

Υπενθυμίζεται πως Ράγιο Βαγεκάνο και Ουέσκα είναι στην Primera Division, χωρίς ακόμα να έχει κριθεί ο πρωταθλητής, έχουν ήδη πέσει οι Σεβίλλη Β, Λόρκα και Μπαρτσελόνα Β, ενώ την παρουσία τους στα μπαράζ ανόδου έχουν εξασφαλίσει Σπόρτινγκ Χιχόν και Σαραγόσα.

Παλεύουν να μπουν στην εξάδα, άλλες ομάδες με περισσότερες και άλλες με λιγότερες πιθανότητες: Οσασούνα, Κάντιθ, Βαγιαδολίδ, Νουμάνθια, Οβιέδο

Θέλουν να αποφύγουν την τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό: Αλμερία, Αλμπαθέτε, Κόρδοβα, Λεονέσα, Ταραγόνα, Αλκορκόν.

Ανάλυση

Αλκορκόν – Ρέους

Λίγο έλειψε να «καθαρίσει» την παραμονή της από την προηγούμενη αγωνιστική η Αλκορκόν, καθώς ναι μεν έμεινε στο 0 – 0 εκτός έδρας με την Αλμερία (που επίσης καιγόταν), αλλά και μόνο ότι είχε τρία δοκάρια, τα λέει όλα για την ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, είναι υποχρεωμένη να τελειώσει σήμερα την υπόθεση «παραμονή». Στα τελευταία 8 ματς έχει μόλις 1 νίκη, ωστόσο εντός έδρας έχει μόλις 2 ήττες στα 15 τελευταία.

Άνετη και ωραία η Ρέους. Είναι αδιάφορη βαθμολογικά, καθότι έχει σώσει την κατηγορία και αυτό φαίνεται από την αγωνιστική της συμπεριφορά. Εντός έδρας ήττα (1 – 2) από την Κόρδοβα που είχε ανάγκη τους βαθμούς, δεχόμενη το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 89’. Είχε ισοφαρίσει στο 67’ το γκολ που είχε δεχθεί από το 25’. Έχει συμπληρώσει τρία ματς χωρίς νίκη, αλλά λίγο την ενδιαφέρει από τη στιγμή που έχει σώσει την κατηγορία.

Τα σενάρια είναι πάρα πολλά, όπως και οι ισοβαθμίες. Σύμφωνα με τους Ισπανούς που τα έχουν εξετάσει όλα, ένας βαθμός είναι αρκετός για την Αλκορκόν για να σωθεί, αλλά γιατί να το κάνει αυτό μέσα στην έδρα της και κόντρα σε αδιάφορη ομάδα. Επιλέγω σκορ 1 – 0, 2 – 0, 3 – 0.

Εκπληκτικό δίωρο ποδοσφαιρικής μαγείας, συγκινήσεων και ανατροπών αναμένεται την τελευταία αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.  

Βαγιαδολίδ – Οσασούνα

Ήρθε η ήττα (3 – 2) από τη Σαραγόσα των 10 παικτών, σπάζοντας ένα θετικό σερί 5 αγώνων, η παρουσία της στην 6άδα είναι πλέον στο όριο και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στη Βαγιαδολίδ, παραλίγο να πέσει και ξύλο στην προπόνηση με πρωταγωνιστή τον Γιαννιώτα. Κακή εμφάνιση και δικαιολογημένη ήττα από τη Σαραγόσα, αλλά τώρα γυρίζει στο σπίτι της, εκεί που έχει μόλις 1 ήττα στα 11 τελευταία και 8 νίκες.

Αγχώθηκε πάρα πολύ η Οσασούνα εντός έδρας κόντρα στη Λόρκα (1 – 0), αλλά πήρε τη νίκη και να διατηρεί ακόμα τις ελπίδες για είσοδό της στην εξάδα. Πέτυχε το γκολ στο 70’, ενώ στο 82’ είχε και χαμένο πέναλτι. Διανύει μεν ένα σερί 8 ματς χωρίς ήττα, αλλά στα 5 από αυτά έμεινε στην ισοπαλία. Το πολύ ενθαρρυντικό για την ίδια είναι ότι στα 6 τελευταία δεν έχει γνωρίσει την ήττα, έχοντας 2 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Εκτός απροόπτου, η Οσασούνα με Χ παίρνει έναν βαθμό που μπορεί να μεταφραστεί σε παρουσία στην 6άδα. Έχει δείξει ότι με την παρουσία της στα τελευταία ματς, είναι σε θέση να πάρει τον βαθμό, ακόμα και στην κατάμεστη έδρα της Βαγιαδολίδ. Εκεί θα θελήσει να το πάει το ματς, για αυτό επιλέγουμε το UNDER 2,5.

Γρανάδα – Κάντιθ

Διαθέτοντας ένα από τα υψηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, η Γρανάδα το μόνο που κατάφερε είναι να χύσει την καρδάρα με το γάλα το τελευταίο δίμηνο και τελικά να μην διεκδικεί την άνοδό της, ούτε μέσω των play – off. Ασορτί με την παρουσία της τον τελευταίο καιρό, ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Χιχόν (2 – 1) και ήδη έχει αρχίσει να κάνει τα σχέδιά για την επόμενη χρονιά.

Θάλασσα τα έκανε η Κάντιθ κόντρα στην Τενερίφη την προηγούμενη αγωνιστική. Προηγήθηκε στο 62’ και έδειχνε να κρατά το τρίποντο που θα ήταν μισή παρουσία στην εξάδα, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 92’ από μια ομάδα που σημειωτέον δεν κυνηγά κάτι βαθμολογικά. Από εκεί, λοιπόν, που ήταν σίγουρη για την παρουσία της στην 6άδα, έπειτα από μόλις 1 νίκη στα τελευταία 10, είναι απλά ένα ισχυρό αουτσάιντερ, καθώς θέλει μόνο νίκη.

Υπάρχουν καλές σχέσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες που μάλιστα γειτονεύουν και πολλοί παίκτες έχουν κάνει το δρομολόγιο Κάντιθ – Γρανάδα. Βέβαια, το διπλό για λόγους κινήτρου κυρίως έχει πέσει στα… Τάρταρα. Θα με απασχολήσει μόνο στο LIVE αν και εφόσον, αφού το διπλό στο 1.60 – 1.70, προσωπικά δεν μου λέει κάτι.

Κόρδοβα – Σπόρτινγκ Χιχόν

Μεγάλο διπλό (1 – 2) στην έδρα της Ρέους που τη διατηρεί σε πλεονεκτική θέση για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε η Κόρδοβα. Ο Αϊτάμι στο 89’ ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα να βγαίνει από την επικίνδυνη ζώνη έπειτα από 7 μήνες. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη για το σύνολο του Σαντοβάλ (προπονητής της Χιχόν το 2012 – 2014) και πλέον τα πάντα εξαρτώνται από τα δικά της πόδια.

Η αγωνιστική καθίζηση της κόστισε την απευθείας άνοδο, αλλά η Χιχόν αγωνιστικά τουλάχιστον έδειξε να συνέρχεται, καθώς επικράτησε έπειτα από 3 σερί ήττες, της Γράναδα (2 – 1). Μόλις 4 διπλά στα τελευταία 15 εκτός έδρας παιχνίδια της. Παραμένει εκτός πάγκου λόγω τιμωρίας ο προπονητής, Ρούμπεν Μπαράχα, αλλά αναμένεται να προχωρήσει σε rotation λόγω των ημιτελικών ανόδου που έρχονται εντός της εβδομάδας.

Ακόμα ένα παιχνίδι με ξεκάθαρη διαφορά κινήτρου, αφού οι γηπεδούχοι έχουν κάνει έναν άθλο για να βρίσκονται στην τωρινή τους κατάσταση. Οπότε πολύ δύσκολο να αυτοκτονήσουν τώρα. Μόνο το UNDER 2,5 θα με απασχολούσε από τη στιγμή που η Κόρδοβα θα θέλει να βάλει απλά ένα γκολ και να σβήσει το παιχνίδι, κόντρα σε μια ομάδα που εκτός έδρας δεν είναι αποτελεσματική και θα έχει πολλές αλλαγές.

Λούγκο – Αλμερία

Αποτελούσε την ομάδα – έκπληξη, αφού μπορούσε να μπει στην εξάδα για να διεκδικήσει την άνοδό της, αλλά κάτι η κούραση, κάτι οι σειρήνες για τον προπονητή της, Φρανθίσκο, έφερε μεγάλο ντεφορμάρισμα και μόλις 1 νίκη στα τελευταία 10 ματς. Τελευταία ήττα της αυτή από τη Ράγιο Βαγεκάνο (1 – 0), που από την πλευρά της διεκδικούσε την απευθείας άνοδο και απλά έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην επόμενη μέρα, που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σε αυτή θα βρίσκεται ο προπονητής της.

Ακόμα μία σεζόν που φέρνει την Αλμερία με την πλάτη στον τοίχο και προ του φάσματος του υποβιβασμού. Κακή ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν μπόρεσε να επικρατήσει εντός έδρας σε ματς – τελικό της Αλκορκόν (0 – 0) και μάλιστα σώθηκε τρεις φορές από τα δοκάρια, οπότε μπορεί να λέει και «ευχαριστώ» για τον βαθμό που κέρδισε. Ακόμα και να νικήσει σήμερα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα παραμείνει στην κατηγορία, αφού θα περιμένει τις εξελίξεις και από τα άλλα γήπεδα.

Αστείο και να συζητάμε το διπλό της Αλμερία σε αποδόσεις του 1.50 – 1.60 κι ας έρθει 0 – 5. Θα προτιμήσω το GOAL/GOAL, αφού οι φιλοξενούμενοι θέλουν να σκοράρουν και από την άλλη δεν θα βρίσκεται πάντα ένα δοκάρι να τους σώζει.

Μπαρτσελόνα Β’ – Σαραγόσα

Μια απόλυτα ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ χρονιά για την Μπαρτσελόνα Β’ ολοκληρώνεται. Παρά την αντεπίθεση που επιχείρησε τους τελευταίους μήνες, δεν γινόταν να ανατραπεί η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από τον α’ γύρο και έτσι υποβιβάζεται στην 3η κατηγορία. Έμεινε στο 0 – 0 κόντρα στην Αλμπαθέτε, αν και θα μπορούσε να πετύχει γκολ βάσει των ευκαιριών που δημιούργησε.

Ψυχωμένη εμφάνιση και μάγκικη νίκη της Σαραγόσα επί της Βαγιαδολίδ (3 – 2), καθώς έπαιζε και με 10 παίκτες για περισσότερο από τριάντα λεπτά και εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην 6άδα. Επόμενος στόχος είναι να «κλέψει» την 3η θέση, κάτι που ενδεχομένως να έχει δικαίωμα να το κυνηγήσει από τη στιγμή που μετρά 13 νίκες στα τελευταία 18 ματς. Ο προπονητής της ομάδας, Νάτσο Γκονζάλες είναι στο στόχαστρο της Λα Κορούνια, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει γενικά και αόριστα το ενδιαφέρον πολλών ομάδων.

Χωρίς ιδιαίτερα άγχη ούτε η μία ούτε η άλλη πλευρά. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα ευχάριστο και επιθετικό παιχνίδι. G/G και OVER 2,5 η επιλογή μας.

Νουμάνθια – Κουλτουράλ Λεονέσα

Πώς να βρεθεί στα play – off ανόδου η Νουμάνθια όταν δεν μπορεί να επικρατήσει εκτός έδρας ούτε καν της Σεβίλλης Β’, που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Και όχι μόνο δεν μπορεί να νικήσει, αλλά χάνει κιόλας. Ήττα, λοιπόν, με 2 – 1 εκτός έδρας και συμπλήρωσε 4 ματς χωρίς νίκη και μοιραία είναι αουτσάιντερ για την εξάδα. Μεγάλη δύναμη, παρ’ όλα αυτά, είναι η έδρα της, έχοντας 44 από τους συνολικά 62 βαθμούς που έχει συλλέξει.

Η Λεονέσα είναι εδώ και το απέδειξε κόντρα στην Οβιέδο. Νίκη με 2 – 0 και άφησε πίσω της το κακό σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη. Πολύ δύσκολα θα χαθεί το τρένο της παραμονής, κάτι που το κατάφερε κυρίως λόγω της έδρας της, αφού στις τελευταίες 18 εξόδους της έχει μόλις 1 νίκη και 10 ήττες. Ο προπονητής της ομάδας, Ντε λα Μπαρέρα, εκτός απροόπτου αποχωρεί, αφού θα πάει βοηθός του Γκαριτάνο στη Σοσιεδάδ, σε μια απόφαση με θετικά και αρνητικά.

Δύσκολο να εμπιστευθεί κανείς κάποια από τις δύο ομάδες. Ντεφορμέ η μία, δεν νικάει ποτέ εκτός έδρας η άλλη. Δεν θα ασχοληθώ ιδιαίτερα, ίσως μόνο η ισοπαλία να έχει λογική στην εν λόγω αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει