Ρολάν Γκαρός: Φοβού τους Γάλλους

Μπήκαμε στον χορό του Ρολάν Γκαρός και θα χορέψουμε μέχρι τέλους. Ο βασιλιάς της σκόνης είναι ο Ναδάλ, που και φέτος φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρόπαιο.
Chardy

Με τον Φέντερερ και τον Μάρεϊ να απουσιάζουν, αλλά και τον Τζόκοβιτς να μην είναι σε καλή κατάσταση, ο Ναδάλ θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην κατακτήσει το τρόπαιο.

Ανάλυση

Στο σημερινό πρόγραμμα των Ανδρών δεσπόζει η μάχη του Σαρντί με τον Μπέρντιχ. Αν ο αγώνας γινόταν πριν από ένα-δυο χρόνια θα μιλάγαμε για άνετη επικράτηση του Τσέχου. Τώρα τα δεδομένα δεν είναι υπέρ του. Ο Μπέρντιχ δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και μοναδικός σύμμαχος στη σημερινή αναμέτρηση είναι η παράδοση έχοντας πετύχει σε πέντε συγκρούσεις ισάριθμες νίκες με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Στο τουρνουά της Ρώμης ηττήθηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο χάνοντας με 2-1 από τον Σαποβάλοφ. Ο Σαρντί από την άλλη βρίσκεται στο Νο 86 της κατάταξης, ποντάρει στη δύναμη του σερβίς του, αλλά ποιοτικά δεν έχει την ίδια ποικιλία χτυπημάτων με τον Τσέχο. Μεγάλο ατού του Σαρντί το γεγονός ότι αγωνίζεται στο σπίτι του και θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του. Από τις πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις στις τρεις κατάφεραν και οι δύο να πάρουν τουλάχιστον ένα σετ. Περιμένω γεμάτο ματς που θα κριθεί στα 4 ή ακόμα και 5 σετ. Ως εκ τούτου αποτελεί μονόδρομο το over 37,5 στα γκέιμς.

Πολλοί Γάλλοι ρίχνονται απόψε στη μάχη του Ρολάν Γκαρός και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους

Ακόμα ένας Γάλλος ρίχνεται απόψε στη μάχη και είναι ο Ζουλιάν Μπενετό. Και αυτός έχει θεωρητικά σύμμαχο την έδρα και τον ενθουσιασμό του κόσμου. Στο τουρνουά της Ρώμης απέκλεισε τον Καρουάνα με 2-0 και ηττήθηκε από τον Μπασιλασβίλι στο όριο με 2-1. Απόψε συγκρούεται με τον Λεονάρντο Μάγιερ, ο οποίος στο ίδιο τουρνουά αποκλείστηκε από τον Γκοφέν εύκολα με 2-0. Οι δύο τενίστες δεν έχουν μεγάλες διαφορές αγωνιστικά. Στο Νο 42 ο Αργεντινός, στο Νο 62 ο Γάλλος. Ο Μάγιερ έχει πάρει τα 4 από τα 5 μεταξύ τους. Τα τρία όμως κρίθηκαν τουλάχιστον στα τρία σετ. Εδώ αμφιταλαντεύτηκα ανάμεσα σε over 36,5 γκέιμς στο σύνολο ή το διπλό στο χάντικαπ των 5,5 γκέιμς και στα σημεία κατέληξα στο δεύτερο.

Τα προγνωστικά μου

ΣΑΡΝΤΙ – ΜΠΕΡΝΤΙΧ      Over 37,5 γκέιμς (1.88)

ΜΑΓΙΕΡ – ΜΠΕΝΕΤΟ (5,5 γκέιμς)              2 (1.90)

Σε ενδιαφέρει