NBA: Η ώρα της αλήθειας για Σέλτικς και Καβαλίερς

Σέλτικς και Καβαλίερς υπερασπίστηκαν στο απόλυτο την έδρα τους, με το 3 – 3 να προκύπτει ως μία φυσιολογική εξέλιξη και πλέον έφτασε η ώρα της αλήθειας σε έβδομο παιχνίδι στο «TD Garden».
NBA: Η ώρα της αλήθειας για Σέλτικς και Καβαλίερς

Ήρθε η ώρα του έβδομου παιχνιδιού για τους Σέλτικς και τους Καβαλίερς, με την ομάδα της Βοστώνης να παρουσιάζεται σαν μια γροθιά, τη στιγμή που ο Λεμπρόν Τζέιμς δείχνει απελπιστικά μόνος του, πόσω μάλλον μετά την απουσία του Κέβιν Λοβ.

Τα προγνωστικά μου

Μπόστον Σέλτικς – Κλίβελαντ Καβαλίερς: 2 με +2,5 (1.93)

Ανάλυση

Πολύ καλύτερη η εκκίνηση των Σέλτικς συγκριτικά με τα προηγούμενα ματς στο Κλίβελαντ, αφού μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά κάπου εκεί υποκλίθηκαν στο νόμο του «βασιλιά», Λεμπρόν, ειδικά μέσα στο «Quickens». Η διαφορά στο «άψε – σβήσε» έφτασε σε διψήφιες τιμές και από εκεί και πέρα κυνηγούσαν. Μείωσαν είναι η αλήθεια τη διαφορά, αλλά φάνηκε ότι οι απαντήσεις που είχαν στο μαρκάρισμα του Λεμπρόν δεν ήταν επαρκείς. Ήττα, λοιπόν, με 109 – 99 και πλέον παίζουν τα ρέστα τους στο 7ο παιχνίδι, στην απόρθητη έδρα τους. Ροζίερ με 28 και Μπράουν με 27 πόντους ξεχώρισαν και ανάλογα θα κινηθούν στο τελευταίο ματς της σειράς. Το ρεκόρ όσες φορές έχουν προηγηθεί με 2 – 0 σε play – off είναι στο 37 – 0, αν σημαίνουν κάτι οι παραδόσεις και τα ρεκόρ. Απίθανο να αγωνιστεί ο Λάρκιν.

Πέφτουν κορμιά στη Βοστώνη και ο Λεμπρόν καλείται να παίξει… μόνος του τους Σέλτικς. Θα τα καταφέρει; 

Τα λόγια για τον Λεμπρόν κάποια στιγμή χάνουν την αξία τους, αφού τα όσα κάνει στο παρκέ ξεπερνούν κάθε φορά τη φαντασία. Έβαλε 46 πόντους, είχε 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ και ουσιαστικά μόνος του έκανε το 3 – 3. Έπαιξε και για τον Κέβιν Λοβ που αποχώρησε μόλις στο 5’ λόγω διάσεισης που υπέστη, γεγονός που θα του στερήσει τη συμμετοχή στο έβδομο παιχνίδι. Πολύ καλοί οι Χιλ (20 πόντοι), Γκριν (14 ποντοι) και Νανς Τζούνιορ (10 πόντοι με 7 ριμπάουντ). Ο Λεμπρόν μάλλον αστειεύτηκε αναφορικά με το θέμα της κούρασης, λέγοντας ότι πλέον για εκείνον προβλέπεται μπόλικος ύπνος για να ξεκουραστεί. Ο Τζεφ Γκριν είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Κέβιν Λοβ στην πεντάδα.

Εκτίμηση

Παιχνίδι που μιλούν οι προσωπικότητες, στοιχείο που υπερισχύει η ομάδα του Κλίβελαντ, αφού ο Λεμπρόν μόνος του έχει καταφέρει πολλά περισσότερα από όσα έχουν κάνει οι Σέλτικς μαζί. Για αυτό το λόγο πάμε με το διπλό με πλεονέκτημα 2,5 πόντων στους Καβς.

Σε ενδιαφέρει