Β’ Ισπανίας: Τα κουκιά είναι μετρημένα

Προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στη Β’ Ισπανίας και πλέον οι ομάδες ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε για να φτάσουν στην υλοποίηση των στόχων τους.
emana nastic huesca e

Οριακά ματς περιλαμβάνει η 41η αγωνιστική της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Η Ουέσκα γιορτάζει απόψε την απευθείας άνοδο κόντρα στην Ταραγόνα.

Ανάλυση

Κάντιθ – Τενερίφη

Κρατάει σφιχτά στα δικά της χέρια τα μπαράζ ανόδου η Κάντιθ, αφού κάνοντας το απόλυτο στα δύο τελευταία ματς σφραγίζει τι συμμετοχή της στα μπαράζ και ελπίζει σε ένα καλύτερο πλασάρισμα από την έκτη θέση που βρίσκεται τώρα. Η Τενερίφη κέρδισε μεν τη Χιχόν με 1-0, αλλά μακριά από το νησί έχει σοβαρό πρόβλημα. Μόνο ένα διπλό στις πέντε τελευταίες εξόδους. Ελπίδες ανόδου δεν υπάρχουν και απλά περιμένει να ολοκληρωθεί και τυπικά η σεζόν. Ξεκάθαρο παιχνίδι κινήτρου. Η Κάντιθ δύσκολα θα κάνει χαρακίρι. Στο χέρι της η νίκη.

Δύο στροφές πριν το φινάλε στη Β’ Ισπανίας και πέφτουν κορμιά στις μάχες της παραμονής και της ανόδου.

Ουέσκα – Ταραγόνα

Η πρωτοπόρος Ουέσκα εξασφάλισε την άνοδο μετά το 2-0 στην έδρα της Λούγκο συμπληρώνοντας επτά αγώνες δίχως ήττα. Στόχος το πρωτάθλημα. Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος και θα υπάρξει φιέστα ανόδου. Η Ταραγόνα καίγεται για τους βαθμούς, αφού δίνει μεγάλη μάχη για την παραμονή. Απέχει έναν βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Σπουδαίο νίκη επί της Κούλτουραλ σε ένα εντυπωσιακό ματς επιβίωσης που μετατράπηκε σε ροντέο. Μάλιστα βρέθηκε να χάνει 2-0 και έφερε τα πάνω-κάτω. Πρώτη νίκη μετά από πέντε αγώνες. Το κίνητρο είναι στην μεριά των φιλοξενούμενων, αλλά μόνο αν θέλει η Ουέσκα θα τους επιτρέψει να κερδίσουν. Σε εποχιακά επίπεδα οι αποδόσεις, αλλά στις τιμές που βλέπω τον άσο και την ισοπαλία δεν μπορώ να μην τα επιλέξω. Άκου 6.00 ο άσος και 4.00 το «Χ».

Αλμπαθέτε – Μπαρτσελόνα Β’

Η Αλμπαθέτε βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης, αλλά η διαφορά των δύο βαθμών την αγχώνει. Πέντε ήττες και τέσσερις ισοπαλίες στα εννιά τελευταία ματς. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ψυχολογίας και τεράστια αμυντικά κενά. Ερχεται από τέσσερα διαδοχικά goal/goal. Η Μπαρτσελόνα Β’ δεν εγκαταλείπει τη μάχη και τελευταία δείχνει να έχει τη βοήθεια της μεγάλης Μπάρτσα ώστε να επιβιώσει. Μεγάλες νίκες με 3-2 επί της Χιχόν και 3-1 κόντρα στην Κάντιθ. Τέσσερα goal/goal και over στα έξι τελευταία ματς. Η εστία της παραβιάζεται εδώ και 11 αγώνες. Οι δύο ομάδες έφεραν τέσσερα goal/goal στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους συγκρούσεις. Πάνε φουλ για το έκτο απόψε παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης.

Κουλτουράλ Λεονέσα – Οβιέδο

Μάχη διαφορετικών στόχων. Η Κουλτουράλ ακροβατεί πάνω στην γραμμή της παραμονής και τα λάθη δεν επιτρέπονται. Επιβάλλεται να κερδίσει απόψε ή τουλάχιστον να μην ηττηθεί. Τρεις ισοπαλίες στην τελευταία πεντάδα αγώνων τους οι γηπεδούχοι. Την περασμένη αγωνιστική σε ένα συγκλονιστικό ματς ηττήθηκε με 5-3 από την Ταραγόνα. Προηγήθηκε 2-0 και βρέθηκε να χάνει 5-2. Μείωσε στο τέλος. Πέντε goal/goal στα έξι πιο πρόσφατα. Η Οβιέδο δεν έχει το παραμικρό περιθώριο γκέλας. Βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου. Παράλληλα συμπλήρωσε πέντε διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Μόνο ένα διπλό στις δέκα πιο πρόσφατες εξόδους. Οι πέντε από τις επτά πιο πρόσφατες ήταν goal/goal. Μονόδρομος η νίκη για τις δύο ομάδες. Επιβάλλεται να παίξουν επιθετικά για τους βαθμούς της νίκης. Από 1-1 ξεκινάει η αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει