Άβες – Σπόρτινγκ: Εξιλέωση ψάχνουν τα «λιοντάρια»

Μετά από τη μη συμμετοχή τους στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ η κατάκτηση του Κυπέλλου απόψε κρίνεται επιτακτική για τη Σπόρτινγκ.
Άβες – Σπόρτινγκ: Εξιλέωση ψάχνουν τα «λιοντάρια»

Άβες και Σπόρτινγκ Λισαβόνας συγκρούονται απόψε στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί στο ουδέτερο γήπεδο “Νασιονάλ Ντο Ζαμόρ”. Η πρωτάρα Άβες δεν έχει να χάσει και τίποτα, τη στιγμή που το κλίμα στα “λιοντάρια” μετά την αποτυχία να βγουν στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι εκρηκτικό. Ο αγώνας είναι μονός και σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Άβες – Σπόρτινγκ Λισαβόνας : GG (2,20)

Ανάλυση

Από την εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Τσάβες στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος προέρχεται η Άβες, δεχόμενη δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του ματς. Πάντως, αυτή η απώλεια ήταν… άνευ σημασίας αφού δεν έκρινε τίποτα και μάλιστα η χρονιά κρινεται επιτυχημένη καταρχάς γιατί παρέμεινε για δεύτερη σεζόν στην πρώτη κατηγορία και κατά δεύτερον επειδή έχει μπροστά της την παρθενική της συμμετοχή σε ένα τελικό κυπέλλου. Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, η ομάδα του Μότα απέκλεισε την Κάλντας (τρίτη κατηγορία) με νίκες 1-0 εντός και 1-2 εκτός μετά από παράταση. Στα αγωνιστικά, όλη η αποστολή θα είναι πλήρης για τον αποψινό τελικό, τον οποίο αν η Άβες κερδίσει θα πάρει εισιτήριο για το επόμενο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Γκέντες θα βρεθεί στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τον Μπρούνο Μπράγκα στο 4-4-1-1 του Μότα.

O τελικός του Κυπέλλου Πορτογαλίας 

Από την άλλη μεριά, η κατάσταση στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας ξέφυγε τελείως την εβδομάδα που πέρασε. Μετά από την ήττα με 2-1 εκτός έδρας από τη Μαρίτιμο που την άφησε στην τρίτη θέση και εκτός του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, εξαγριωμένοι οπαδοί επιτέθηκαν σε παίκτες και προπονητή, ενώ και ο πρόεδρος Καρβάλιο απείλησε τον κόουτς Ζέσους ότι δε θα είναι μαζί με την ομάδα στον αποψινό τελικό, όμως τελικά αντέδρασαν οι παίκτες και πήρε πίσω την απόφασή του. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έκαναν λόγω για πρόωρη διακοπή των συμβολαίων τους, ύστερα από επίθεση των οπαδών στο προπονητικό κέντρο την περασμένη Τρίτη. Εν μέσω αυτής της εκρητικής κατάστασης, το αγωνιστικό περνάει σε δεύτερη μοίρα, όμως τα “λιοντάρια” είναι υποχρεωμένα να παίξουν για την τιμή τους και για να… βουλώσουν στόματα. Αμφίβολοι για σήμερα είναι ο μπακ Πιτσίνι και ο φορ Ντουμπιά, ενώ σίγουρα εκτός θα μείνουν ο στόπερ Πίντο, ο μπακ Σέζαρ, ο εξτρέμ Πόδενς και ο φορ Λεάο. Ο Ντοστ θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση, έχοντας πίσω του την τριάδα των Μάρτινς, Φερνάντες και Ακούνια.

Πιθανές ενδεκάδες

Άβες (4-4-1-1)

Φακίνι
Ροντρίγκο
Πονκ
Ντιέγκο Γκάλο
Νέλσον Λένιο
Αμίλτον
Βίτορ Γκόμεσ
Τισόνε
Νίλντο
Μπρούνο Μπράγκα
Γκέντες

Σπόρτινγκ Λ. (4-2-3-1)

Ρουί Πατρίσιο
Ριστόφσκι
Κόατες
Ματιέ
Κοεντράο
Μπατάλια
Γουίλιαμ Καρβάλιο
Ζέλσον Μάρτινς
Μπρούνο Φερνάντες
Ακούνια
Ντοστ

Εκτίμηση

Η Σπόρτινγκ όσα προβλήματα κι αν αντιμετωπίζει πρέπει να συγκεντρωθεί στον αποψινό αγώνα, καθώς όπως και να ‘χει κρίνει έναν τίτλο. Η Άβες, από τη μεριά της, δεν έχει κάτι να χάσει, ενώ αν νικήσει θα βρεθεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δεν πάω με σημείο, καθώς θεωρώ πωε το αμφίσκορο είναι μια συμφέρουσα επιλογή. GG

Σε ενδιαφέρει