Α’ Γαλλίας: Αγωνία για έξοδο στην Ευρώπη και υποβιβασμό

Με πλήρη αγωνιστική δράση ολοκληρώνεται σήμερα το γαλλικό πρωτάθλημα.
Α’ Γαλλίας: Αγωνία για έξοδο στην Ευρώπη και υποβιβασμό

Εφόσον, η μάχη του τίτλου έχει οριστικοποιηθεί προ πολλού το ενδιαφέρον «μαγνητίζει» η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αλλά και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ανάλυση

Καέν – Παρί Σεν Ζερμέν

Η Καέν «καίγεται» έστω και για το βαθμό της ισοπαλίας, αφού εάν χάσει και την ίδια ώρα κερδίσει η Τουλούζ θα μπλέξει στην διαδικασία των πλέι άουτ. Οι γηπεδούχοι, πάντως βρίσκονται σε κακή αγωνιστική κατάσταση και παραμένουν χωρίς νίκη εδώ και εννιά ματς. Αξίζει να σημειωθεί ότι –όπως έχει ανακοινωθεί- μετά το τέλος της σεζόν θα αποτελέσουν παρελθόν τόσο ο προπονητής Γκαράντ όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου. Από τη άλλη η Παρί ναι μεν έδειξε σημάδια της βαθμολογικής της αδιαφορίας την περασμένη αγωνιστική, όμως, διαθέτει σαφώς ποιοτικότερο ρόστερ από τη γηπεδούχο ομάδα. Επιπλέον μεσοβδόμαδα ανακοινώθηκε ότι την τεχνική ηγεσία θα αναλάβει ο Τόμας Τούχελ. Υπ΄αυτές τις συνθήκες μία καλή επιλογή αποτελεί το G/G & OVER 2,5.

Σε ποιο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του Σαμπιονά θα σκάσει η «μπόμπα»;

Λυών – Νις

Η Λυών μετά την ήττα από το Στρασβούργο κινδυνεύει να χάσει και την 3η προνομιούχο θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό σήμερα κόντρα στη Νις θέλει μόνο νίκη, αφού σε κάθε άλλο αποτέλεσμα (και σε περίπτωση νίκης της Μαρσέιγ) υποχωρεί στην 4η θέση. Η Νις από τη μεριά της κρατάει «με νύχια και με δόντια» την 6η θέση, ωστόσο δύο βαθμούς πίσω της βρίσκονται οι Μπορντό και Σεντ Ετιέν. Έτσι αν η ομάδα της Νίκαιας δεν κερδίσει σήμερα η 6η θέση θα εξαρτάται από τα αποτελέσματα άλλων αγώνων. No bet.   

Μαρσέιγ – Αμιάν

Η Μαρσέιγ απογοήτευσε τους οπαδούς της στο μεσοβδόμαδο τελικό του Europa League και σήμερα θα θέλει σίγουρα να τους «χρυσώσει το χάπι». Χρειάζεται νίκη και με ευρύ σκορ για να εκμεταλλευτεί τυχόν «στραβοπάτημα» της Μονακό ή της Λυών και να μπει στην πρώτη τριάδα. Σήμερα θα της λείψει ο τιμωρημένος Ραμί και ο τραυματίας Παγιέ. Η Αμιάν από την άλλη αν και βαθμολογικά αδιάφορη βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και στα 10 από τα 15 πιο πρόσφατα παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το N/G. Έτσι, σε αυτή την αναμέτρηση θα επιλέξω τον «άσο» & το OVER 3,5 γκολ.

Μετς – Μπορντό

Η υποβιβασμένη Μετς θα παραταχθεί με πολλές απουσίες βασικών παικτών κόντρα στην Μπορντό. Η τελευταία έχει μεγάλο κίνητρο για νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ. Κι αυτό γιατί μόνο αν κερδίσει μπορεί να ελπίζει για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θέλει και ήττα της Νις στο Λυών. Αν η Νις πάρει ισοπαλία θέλει καλύτερη διαφορά τερμάτων και αυτή τη στιγμή είναι στο -1 από την ομάδα της Νίκαιας. Η ομάδα του Γκοτσάβο Πογέτ μετρά 5 νίκες στα τελευταία έξι και λογικά δεν θα δυσκολευτεί να πάρει τη νίκη. Οπότε πάω με το «διπλό» και το OVER 2,5 γκολ σε αυτή την αναμέτρηση.

Ναντ – Στρασβούργο

Η Ναντ έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και μεσοβδόμαδα γνωστοποίησε την απομάκρυνση του Κλαούντιο Ρανιέρι. Στην έδρα της φέτος παίζει κλειστά, όμως σήμερα θα παίξει πρώτη φορά χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για το Στραβούργο που εξασφάλισε με εντυπωσιακό τρόπο την παραμονή του την προηγούμενη αγωνιστική και σήμερα θα παραταχθεί με πολλούς αναπληρωματικούς. Λόγω της απουσίας κινήτρου αναμένω ανοιχτό και επιθετικό ματς κι έτσι θα επιλέξω το OVER 2,5 γκολ. 

Ρεν – Μονπελιέ

«Πάνοπλη» θα παραταχθεί η Ρεν σε ένα ματς στο οποίο χρειάζεται μόνο ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την 5η θέση. Μάλιστα ακόμη σε και σε περίπτωση ήττας θα την διατηρήσει αν η Νις δεν κερδίσει τη Λυών με πολλά γκολ.  Η Μονπελιέ από την άλλη έχασε κάθε ελπίδα για ευρωπαϊκή έξοδο την περασμένη αγωνιστική και πλέον δεν θα έχει κίνητρο. Στις εξόδους, πάντως, είναι αρκετά επικίνδυνη. No bet.

Σεντ Ετιέν – Λιλ

Η Σεντ Ετιέν θέλει νίκη με ευρύ σκορ και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει την 6η θέση. Σήμερα υποδέχεται την «ανακουφισμένη» Λιλ η οποία εξασφάλισε με μεγάλη δυσκολία την προηγούμενη αγωνιστική παραμονή στην κατηγορία. Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων, οι οποίο μπορούν να φτάσουν στη νίκη κόντρα σε στην αδιάφορη πλέον Λιλ. Συνεπώς θα επιλέξω τον «άσο» και το OVER 2,5 γκολ σε αυτό το παιχνίδι.

Τουλούζ – Γκινγκάμπ

Η Τουλούζ βρίσκεται στη δυσμενή θέση που οδηγεί στα πλέι άουτ. Ωστόσο έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Καέν, η οποία είναι τρεις βαθμούς πιο πάνω και σήμερα υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι, με αντίπαλο την φορμαρισμένη αλλά αδιάφορη βαθμολογικά Γκιγκάμπ θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Έτσι, λόγω του ισχυρού κινήτρου θα πάω με το «άσο» της γηπεδούχου ομάδας.

Τρουά – Μονακό

Η Τρουά έχει χειρότερη διαφορά τερμάτων από την Τουλούζ κι έτσι σήμερα θέλει μόνο νίκη (και ήττα ή ισοπαλία της Τουλούζ)για να αποφύγει τον υποβιβασμό και να βρεθεί στα πλέι άουτ. Πάντως, η γηπεδούχος ομάδα είναι ντεφορμέ με μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 ματς. Η Μονακό από την άλλη χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και αναμένεται να παίξει ως συνήθως επιθετικά. Άρα, λόγω του ισχυρού κινήτρου που θα αναγκάσει την Τρουά να κυνηγήσει από την αρχή το γκολ αλλά και της έφεσης των Μονεγάσκων στο σκοράρισμα θα επιλέξω το OVER 3,5.

Σε ενδιαφέρει