Α’ Νορβηγίας: Οφείλει να σοβαρευτεί

Η Ρόζενμποργκ έχει μείνει επτά βαθμούς πίσω από την ασταμάτητη πρωτοπόροι Μπραν και επιβάλλεται να αντιδράσει άμεσα πριν είναι πολύ αργά.
dbebef b

Πλήρης δράση στη Νορβηγία, όπου διεξάγεται η δέκατη αγωνιστική. Εντός έδρας Μπραν και Ρόζενμποργκ. Ψάχνεται η Μόλντε, φουλ επίθεση η Βαλερένγκα.

Ανάλυση

Βαλερένγκα – Στάμπαεκ

Παίζοντας φουλ επιθετικά η Βαλερένγκα κατάφερε να συμπληρώσει πέντε ματς αήττητη μετά το διπλό με 1-0 επί της Σάντεφιορντ. Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, φάσεις εκατέρωθεν και από καθαρή ατυχία δεν σκόραραν περισσότερα γκολ οι γηπεδούχοι. Τρίτη κολλητή ήττα για την Στάμπαεκ μαζί με τον αποκλεισμό από τη Μιοντάλεν στο Κύπελλο. Ηττήθηκε με 1-0 εντός από τη Ρόζενμποργκ. Είχε 2-3 καλές ευκαιρίες για να κλέψει τον βαθμό. Τρίτη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία με 16 γκολ παθητικό σε 9 αγωνιστικές. Παιχνίδι έδρας. Μικρές οι διαφορές των δύο ομάδων. Το μομέντουμ οδηγεί στον άσο.

 

Μόλντε – Στρόμσγκοντσετ

Με μόλις μια νίκη στην τελευταία πεντάδα αγώνων της η Μόλντε έχασε την επαφή της με τις πρώτες θέσεις. Ηττα-σοκ εντός έδρας από την Μπόντο Γκλιμτ με 2-1. Δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο με 1-0 από την ανύπαρκτη Μπράτβαγκ. Σε χαμηλά επίπεδα η ψυχολογία. Λείπει και ο βασικός μέσος Νόρμαν λόγω τιμωρίας. Η Στρόμσγκοντσετ τερμάτισε ένα αήττητο σερί τριών αγώνων χάνοντας με 2-1 εντός από την Σπάρτα. Τέσσερα σερί over. Επιθετικά είναι πολύ καλή, αλλά πίσω κάνει νερά. Μόνο μια ήττα στις πέντε τελευταίες εξόδους της. Οι αποδόσεις την αδικούν. Πάω ξεκάθαρα με το Χ2.

Μπραν – Χάουγκεσουντ

Ασταμάτητη η Μπραν. Σαρώνει τα πάντα στον διάβα της. Νέα νίκη με 1-0 επί της Σταρτ εκτός έδρας. Πρωτοπόρος με αέρα επτά βαθμών από τους διώκτες της. Δέκα σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η Χάουγκεσουντ έρχεται με φόρα από το 3-2 επί της Κρίστιανσουντ. Κάποια στιγμή θα πληρώσει τα αμυντικά της προβλήματα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλίες, αλλά σε κανέναν δεν κράτησε απαραβίαστη την εστία της. Όλα συνοδεύτηκαν από goal/goal και over. Οι γηπεδούχοι σκοράρουν για πλάκα στο σπίτι τους και η Χάουγκεσουντ είναι από τις ομάδες με άγνοια κινδύνου. Το over στα επίπεδα του 2.00 αποτελεί πρόκληση.

Μπόντο Γκλιμτ – Τρόμσο

Ολοένα και καλύτερη παρουσιάζεται η Μπόντο Γκλιμτ. Μετά από τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα επιβλήθηκε με 2-1 της Μόλντε και μάλιστα εκτός έδρας. Το γκολ της νίκης ο Οπσετ στο 94’ και ενώ έδειχνε να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο στο φινάλε για να διασφαλίσει τον βαθμό. Τέσσερα σερί goal/goal και over ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Η Τρόμσο ζορίστηκε για να αποκλείσει την Αλτα με 1-0 στην απράταση για το Κύπελλο. Παρουσίασε σημάδια κόπωσης στο ματς με τη Λίλεστρομ και ηττήθηκε με 2-1 εντός. Στις πέντε τελευταίες εξόδους της έχει ηττηθεί μόνο από την πρωτοπόρο Μπραν. Περίεργο ματς. Η Τρόμσο είναι λάτρης του γρήγορου ρυθμού και φέρνει αρκετά over. Η Μπόντο είναι ομάδα που ξέρει να περιμένει. Προς τη μέση λύση του 2-3 γκολ.

Ρόζενμποργκ – Λίλεστρομ

Η Ρόζενμποργκ για ακόμα μία σεζόν μπήκε νωθρά στο πρωτάθλημα. Το κακό γι’ αυτήν είναι ότι η Μπραν δείχνει ασταμάτητη και η διαφορά αυξάνεται διαρκώς. Επιβάλλεται να αντεπιτεθεί άμεσα η γηπεδούχος. Σπαθάτο διπλό επί της Στάμπαεκ με 1-0 και σκόρερ τον Τρόντσεν στο 49’. Τα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της ήταν under. Τα τέσσερα εξ αυτών εμφάνισαν no goal αι είχαν σύνολο τερμάτων 0-1. Στις εννιά τελευταίες φορές που υποδέχτηκε τη Λίλεστρομ παρέμεινε αήττητη με 5 νίκες και 4 ισοπαλίες. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από μεγάλη νίκη επί της Τρόμσο με 2-1. Τέταρτη διαδοχική σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με 11 γκολ ενεργητικό. Η αλήθεια είναι πως ο άσος δύσκολα θα σπάσει, Η Ρόζενμποργκ οφείλει να σοβαρευτεί και δείχνει να το έχει καταλάβει. Η Λίλεστρομ σκοράρει εύκολα, αλλά ένα γκολ παραπάνω θα το δεχτεί και θα υποκύψει σε ένα γήπεδο που βλέπει φαντάσματα. Πέραν του άσου θα κολλήσω και το over για να μεγαλύτερη απόδοση.

Σε ενδιαφέρει