ΑΕΚ Λάρνακας – Απ. Λεμεσού: Το ΓΣΠ στις… φλόγες

Σε 90 λεπτά ή κάτι περισσότερο κρίνεται ο φετινός Κυπελλούχος Κύπρου στο ΓΣΠ ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Απόλλωνα Λεμεσού.
nomonoiasaki

Ο τελικός Κυπέλλου στην Κύπρο είναι μονός και θα διεξαχθεί στη Λευκωσία. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.  

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ Λάρνακας – Απ. Λεμεσού: (Κατάκτηση) Απ. Λεμεσού (1.70)

Ανάλυση

Εδώ και καιρό η ΑΕΚ Λάρνακας προετοιμάζεται για τον μεγάλο σημερινό τελικό. Μάλιστα στον τελευταίο της αγώνα για το πρωτάθλημα έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα και πολλούς πιτσιρικάδες κόντρα στην ΑΕ Λεμεσού, αλλά ακόμα κι έτσι επιβλήθηκε με 3-2. Το 2014 κατέκτησε το Κύπελλο τελευταία φορά και ευελπιστεί 14 χρόνια μετά να έχει την ίδια τύχη. Στον ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου απέκλεισε τον ΑΠΟΕΛ με δύο νίκες, 2-1 εκτός και 2-0 εντός έδρας. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς ήταν over. Απόψε θα παραταχθεί με 3-4-3 και τους Τρισκόφσκι, Τετέ και Τολμές στην επίθεση.

 

O Απ. Λεμεσού έχασε τελικά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κύπρο και απόψε το Κύπελλο αποτελεί μονόδρομο. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα του πρωταθλήματος. Αδιάφορος, αφού γνώρισε το αποτέλεσμα του ΑΠΟΕΛ, παρατάχθηκε  κόντρα στην Ομόνοια και ηττήθηκε με 1-0. Στα ημιτελικά απέκλεισε για πλάκα την Πάφο με το συνολικό 8-1 (4-1 εκτός και 4-0 εντός έδρας). Πέντε over στα έξι τελευταία παιχνίδια του. Φέτος έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την ΑΕΚ Λάρνακας μετρώντας δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Μοναδικός απών ο βασικός αμυντικός Ζαντέρ. Θα παραταχθεί με 4-3-3 και τους Σκέμπρι, Μαγκλίτσα, Γιάκολις στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ Λάρνακας (3-4-3)

Πάμπλο

Καταλά

Μουρίγιο

Μόισοφ

Ακοράν

Αντωνιάδης

Κάσες

Λαρένα

Τρισκόφσκι

Τολμές

Τετέ

Απ. Λεμεσού (4-3-3)

Βάλε

Γούστε

Πέδρο

Ρομπέρζ

Βασιλείου

Σακέτι

Παπουλής

Αλεφ

Σκέμπρι

Μαγκλίτσα

Γιάκολις

Εκτίμηση

Θα πέσουν κορμιά στο ΓΣΠ. Ο Απόλλωνας έχει πάρει τον αέρα της ΑΕΚ φέτος, ενώ παράλληλα έδειξε ένα πιο σταθερό και ισορροπημένο αγωνιστικό προφίλ από την αντίπαλό του. Δίνω προβάδισμα στη νίκη της ομάδας της Λεμεσού, αλλά φοβούμενος μην συμβεί αυτή μετά το 90λεπτο θα επιλέξω την κατάκτηση και όχι το διπλό για μεγαλύτερη σιγουριά.

Σε ενδιαφέρει