Ραπίντ Βιέννης – Σάλτσμπουργκ: Ντέρμπι με θέαμα στη Βιέννη

Αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική του αυστριακού πρωταθλήματος.
Ραπίντ Βιέννης – Σάλτσμπουργκ: Ντέρμπι με θέαμα στη Βιέννη

Η Ραπίντ Βιέννης δίνει μάχη για την κατάκτηση της 3ης θέσης και κοντράρεται με την πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ.

Τα προγνωστικά μου

Ραπίντ Βιέννης – Σάλτσμπουργκ: OVER 2,5 (1,88)

Ανάλυση

Η Ραπίντ Βιέννης μάχεται για τη 3η θέση και θέλει να εκμεταλλευτεί το χθεσινό «στραβοπάτημα» της Λίντσερ για να πάρει μια διαφορά ασφαλείας. Ωστόσο, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της πρωτοπόρου Σάλτσμπουργκ, η οποία μάλιστα έχει καλή παράδοση όταν αγωνίζεται στη Βιέννη. Επιπρόσθετα οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους δύο βασικούς επιθετικούς, Κβιλιτάια και Ζοέλιντον. Η Ραπίντ πάντως φέτος είναι ισχυρή στην έδρα της, ενώ προέρχεται από επτά OVER 2,5 στα τελευταία οκτώ ματς.

Ραπίντ Βιέννης ή Σάλτσμπουργκ; Ποιος θα είναι ο νικητής στο σημερινό ντέρμπι του αυστριακού πρωταθλήματος;

Η Σάλτσμπουργκ ναι μεν την προηγούμενη αγωνιστική εξασφάλισε το πρωτάθλημα, όμως μεσοβδόμαδα ηττήθηκε στον τελικό του κυπέλλου από τη Στουρμ Γκρατς. Σήμερα παρότι δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο θέλει τη νίκη για λόγους γοήτρου. Φέτος εξάλλου παίζει ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό περιμένω να κάνει και κόντρα στη Ραπίντ. Θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Πόγκρατιτς, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του βασικού αμυντικού Καλέτα Καρ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ραπίντ Βιέννης (4-2-3-1)

Στρέμπιγκερ

Ζονλαϊτνερ

Χόφμαν

Γκαλβάο

Άουερ

Λιούμπισιτς

Πέτσος

Κουέν

Μουργκ

Μπερίσα

Μούγιακιτς

Σάλτσμπουργκ (4-4-2)

Στάνκοβιτς

Καλέτα Καρ

Σαμασέκου

Σλάγκερ

Λάινερ

Ούλμερ

Χαϊντάρα

Γιαμπό

Ραμάλιο

Μπερίσα

Νταμπούρ

Εκτίμηση

Ο φαβοριτισμός της Ραπίντ οφείλεται κυρίως στο μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο του αγώνα. Ωστόσο, αν ληφθούν υπόψη οι απουσίες των γηπεδούχων, η παράδοση, αλλά και η γενικότερη φετινή αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, η πλάστιγγα γέρνει σαφώς προς το «διπλό». Έτσι, προκειμένου να αποφευχθεί η επιλογή νικητή, το OVER 2,5 γκολ μπορεί να αποτελέσει μία πολύ καλή στοιχηματική διέξοδο, αφού πρόκειται για ντέρμπι το οποίο έχει παραδοσιακά γκολ και θέαμα.

Σε ενδιαφέρει