Λες Ερμπιέρ – Παρί Σεν Ζερμέν: Άνιση μάχη για την κούπα

Τελικός του κυπέλλου Γαλλίας που διεξάγεται στο «Σταντ Ντε Φρανς» στο Παρίσι. Στις εξέδρες θα βρεθεί και ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.
Λες Ερμπιέρ – Παρί Σεν Ζερμέν: Άνιση μάχη για την κούπα

Σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση κι αν χρειαστεί θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Λες Ερμπιέρ – Παρί Σεν Ζερμέν: OVER 4,5 (2.00)

Ανάλυση

Η Λες Ερμπιέρ θα ζήσει σήμερα την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της. Η άσημη ομάδα της 3ης κατηγορίας της Γαλλίας θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου και είναι φυσικά το αουτσάιντερ απέναντι στην πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν. Η τυπικά γηπεδούχος ομάδα προέρχεται από μεγάλη νίκη με ανατροπή (3-2 από 0-2) στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λαβάλ. Έτσι, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα και πλέον η παραμονή στην κατηγορία εξαρτάται από τα δικά της…πόδια. Σήμερα οι προσδοκίες δεν είναι μεγάλες, ωστόσο όλοι θα έχουν τη κρυφή ελπίδα ότι μπορεί να γίνει το…θαύμα. Εξάλλου στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.  Σημειωτέον ότι ο νικητής του θεσμού κερδίζει εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Αυτό, ωστόσο, ισχύει μόνο για την Ερμπιέρ, καθώς η Παρί έχει ήδη εξασφαλίσει έξοδο στο Champions League. Σε περίπτωση κατάκτησης από τους Παριζιάνους, η 6η ομάδα της Ligue 1 θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο πρόεδρος της Λε Ερμπιέρ, Μισέλ Λαντρό, που είδε να μπαίνουν στα ταμεία της ομάδας του, περισσότερα από δύο εκατ. ευρω από την πορεία της στη διοργάνωση δήλωσε ότι το κύπελλο είναι ένα μπόνους για τον σύλλογο, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αθλητικό επίπεδο. «Η Ιστορία θα γράφει ότι ήμασταν εκεί, ανεξαρτήτως της κατηγορίας στην οποία θα παίζουμε. Θα το γιορτάσουμε και θα το απολαύσουμε όπως πρέπει».

Η Παρί Σεν Ζερμέν διαθέτει μακράν την καλύτερη επίθεση του Σαμπιονά με 108 γκολ ενεργητικό σε 36 ματς. Δεν αντιμετωπίζει νέα αγωνιστικά προβλήματα και απέναντι στη Λες Ερμπιέρ θα παραταχθεί με αποκλειστικό στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προπονητής των Παριζιάνων Ουνάι Έμερι ανακοίνωσε την αποχώρησή του μετά το τέλος της σεζόν, ενώ φαβορί για την αντικατάστασή του είναι ο πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ, Τόμας Τούχελ. Η Παρί έχει κατακτήσει 11 φορές το κύπελλο, ενώ 4 φορές ήταν απλώς φιναλίστ του θερμού. Μάλιστα οι πρωτευουσιάνοι κατέκτησαν το κύπελλο τα τρία τελευταία χρόνια και θέλουν να γίνουν η πρώτη ομάδα που το κατακτά τέσσερις συενχόμενες φορές. Από τα χαρακτηριστικότερα στιγμιότυπα του τελικού αναμφίβολα αναμένεται να είναι και η συνάντηση του Κιλιάν Εμπαπέ με τον Ροντρίγκ Μπονγκονγκουϊ. Αμφότεροι, έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα στην Μποντί – που εδρεύει στο ομώνυμο παρισινό προάστιο- προτού ακολουθήσουν εντελώς διαφορετικούς δρόμους. «Θα δούμε εάν με θυμάται, γιατί ήταν μικρός. Χωρίς αμφιβολία θα ήθελα να ανταλλάξουμε μερικές λέξεις και -γιατί όχι;- τις φανέλες μας», δήλωσε ο Μπονγκονγκουϊ.

Πιθανές ενδεκάδες

Λες Ερμπιέρ (4-4-2)

Πισό

Παζερί

Ντεκουέγ

Φοφανά

Μαρί

Νταβίντ

Αϊκμάγιερ

Φλοσόν

Μπονγκόγκουϊ

Κουτουνιέ

Νταμπασέ

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3)

Αρεόλα

Κουρτζάβα

Μαρκίνιος

Τιάγκο Σίλβα

Άλβες

Ντράξλερ

Ραμπιό

Παστόρε

Εμπαπέ

Καβάνι

Ντι Μαρία

Εκτίμηση

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι χαώδης και ως εκ τούτου η Παρί Σεν Ζερμέν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κατακτήσει το τρόπαιο. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο θα φτάσει στον στόχο της. Για τη Λες Ερμπιέρ από την άλλη επιτυχία αποτελεί και μόνο η παρουσία σε τελικό διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της. Θα τα δώσει όλα πάντως, για να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με αξιοπρέπεια, ωστόσο πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει: OVER 4,5 γκολ.

Σε ενδιαφέρει