Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ντέρμπι με Ινιέστα και χωρίς pasillo

Το τελευταίο ντέρμπι του Καταλανού θρύλου, Αντρές Ινιέστα, είναι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αλλά εμπεριέχει μπόλικο παρασκήνιο λόγω της άρνησης της Ρεάλ Μαδρίτης να κάνει το pasillo.
Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ντέρμπι με Ινιέστα και χωρίς pasillo

Ένα διαφορετικό clasico από τα άλλα, αφού δεν κρίνει το παραμικρό στο πρωτάθλημα, ωστόσο είναι ιστορικό, καθώς πρόκειται για το τελευταίο του Αντρές Ινιέστα.

Τα προγνωστικά μου

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Χ2 (2.10)

Ανάλυση

Είναι η δεκαετία της! Χωρίς να πατήσει καν το γκάζι και δείχνοντας ότι απλά θέλει να τελειώσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Λα Κορούνια στο «Ριαθόρ» και σφράγισε το 7ο πρωτάθλημα τα τελευταία 10 χρόνια. Και στην αρχή της σεζόν, όλα έμοιαζαν τόσο αρνητικά. Πώληση Νεϊμάρ, δύο ταπεινωτικές ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερ Καπ και σοβαρός τραυματισμός του Ντεμπελέ, που όσο κι αν θεωρείται υπερεκτιμημένος, κόστισε περίπου 120 εκατ. ευρώ.

Τελικά, ο Βαλβέρδε έφτιαξε τη δική του ομάδα και οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ένα πάρα πολύ άνετο νταμπλ. Ηγέτης των Καταλανών εννοείται ότι ήταν ο Λιονέλ Μέσι που έχει πετύχει μέχρι τώρα 32 γκολ και σε δεύτερο λόγο ο Λουίς Σουάρες, που έχει 23, ωστόσο από αυτά τα 12 ήταν τέρματα που άνοιξαν το σκορ, στατιστικό πάρα πολύ σημαντικό.

 

 

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Αντρές Ινιέστα που θα αγωνιστεί για τελευταία φορά σε clasico και θα γνωρίσει την αποθέωση του κοινού, αλλά και το χειροκρότημα συμπαικτών και αντιπάλων. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπενθύμισε το 0-3 του πρώτου γύρου, αφυπνίζοντας τους παίκτες του και προσθέτοντας ότι η Ρεάλ δεν θα είναι αδιάφορη, καθώς θα θελήσει τη ρεβάνς για την ταπεινωτική ήττα στο «Μπερναμπέου». Παράλληλα, δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα του pasillo και στην άρνηση της Ρεάλ να χειροκροτήσει την Μπαρτσελόνα στην είσοδό της λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Σημειώνεται ότι η ομάδα του Βαλβέρδε εκτός από το λογικό κίνητρο της νίκης σε ένα τέτοιο ντέρμπι, θέλει να τελειώσει το πρωτάθλημα αήττητη. Εκτός αποστολής οι Ντιν, Γκόμες και Βιδάλ. Ο τελευταίος είχε διαμορφώσει το 3-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Σε ακόμα έναν τελικό Champions League η Ρεάλ Μαδρίτης. Ισοπαλία σαν νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου με 2-2 και έχοντας ως «λάφυρο» τη νίκη μέσα στο Μόναχο, οδεύει ολοταχώς για την τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση της κούπας με τα μεγάλα «αυτιά». Άλλωστε, όλο το ενδιαφέρον της εκεί έχει στραφεί από την αρχή της χρονιάς σε αυτό το θεσμό, αφού στην Primera υπέπεσε από πολύ νωρίς σε συνεχόμενες γκέλες και τέθηκε εκ των πραγμάτων εκτός διεκδίκησης του στόχου.

Τα κίνητρα για την αποψινή αναμέτρηση είναι σαφέστατα. Νίκη για το γόητρο, νίκη για το ξενέρωμα των φίλων της Μπάρτσα σε μια φιέστα μέσα στο «Καμπ Νου», νίκη – ρεβάνς για το 0 – 3 του πρώτου γύρου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Το σύνθημα έχει δοθεί από τον Ζινεντίν Ζιντάν που ζήτησε τη νίκη, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο rotation ώστε να αποφευχθούν τραυματισμοί εν όψει τελικού Champions League και παράλληλα ρωτήθηκε εκ νέου για την προσωπική του απόφαση να μην γίνει pasillo στους παίκτες της Μπαρτσελόνα.

«Ούτε εκείνοι έκαναν σε μας στον πρώτο γύρο, όταν κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κόντρα στην Γκρέμιο», είπε ο Γάλλος, ωστόσο παραδέχθηκε το κατόρθωμα της Μπαρτσελόνα, λέγοντας ότι πάντα είναι της άποψης, ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πιο δύσκολη υπόθεση, από την κατάκτηση του Champions League.

Στα αγωνιστικά νέα, είναι δεδομένα εκτός οι Καρβαχάλ και Ίσκο, με τον πρώτο να κάνει αγώνα δρόμου για τον τελικό του Champions League, ενώ αμφίβολος είναι ο Βαράν. Υπολογίζεται κανονικά ο Νάτσο.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4 – 4 – 2)

Τερ Στέγκεν

Σέρχι Ρομπέρτο

Ουμτιτί

Πικέ

Ζόρντι Άλμπα

Μπουσκέτς

Ράκιτιτς

Κουτίνιο

Ινιέστα

Μέσι

Σουάρες

Ρεάλ Μαδρίτης (4 – 3 – 1 – 2)

Νάβας

Βάσκεθ

Ράμος

Νάτσο

Μαρσέλο

Μόντριτς

Καζεμίρο

Κρόος

Ασένσιο

Μπενζεμά

Κριστιάνο Ρονάλντο

Εκτίμηση

Η Ρεάλ Μαδρίτης με τον τρόπο που αγωνίζεται τη βολεύει να έχει στρέμματα γήπεδο για να αντεπιτεθεί, όπως δηλαδή θα της προσφέρει η Μπαρτσελόνα. Συν τοις άλλοις, τέτοιου είδους φιέστες, καταλήγουν πολλές φορές σε μίνι-κηδείες. Το διπλό είναι πολύ υψηλό, ενώ παίζεται και η κάλυψη του Χ2. Άλλωστε, ντέρμπι είναι, όλα μπορούν να συμβούν.

Σε ενδιαφέρει