Α’ Ισπανίας: Σε έκσταση η Ατλέτικο Μαδρίτης

Στα ουράνια είναι πλέον στην Ατλέτικο μετά την πρόκριση στον τελικό του Europa League και σήμερα υποδέχεται την Εσπανιόλ, που ολοκληρώνει μια πολύ κακή σεζόν.
Α’ Ισπανίας: Σε έκσταση η Ατλέτικο Μαδρίτης

Τρεις αναμετρήσεις στο πρόγραμμα της Primera, εξαιρώντας το ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανάλυση

Μάλαγα – Αλαβές

Κι όμως παίζει καλύτερα τώρα που υποβιβάστηκε. Νίκη κόντρα στη Σοσιεδάδ και ιδιαίτερα αξιόμαχη κόντρα στην Μπέτις, που ναι μεν ηττήθηκε με 2 – 1, αλλά η Μάλαγα ήταν πολύ ανταγωνιστική και μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ, έχοντας καλύτερη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο από την αντίπαλό της. Παραμένουν πολλά ερωτηματικά αναφορικά με το μέλλον τη ομάδας και ο ιδιοκτήτης, Αλ Τάνι, ακόμα δεν έχει εμφανιστεί κάτι που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό στους οπαδούς της ομάδας. Νέες απουσίες, ενώ εκτός θα είναι και ο Ρομπέρτο για να πάρει την ευκαιρία του ο νεαρός, Πριέτο.

Ευκαιρίες από την Primera Division στη «σκιά» του «Ελ Κλάσικο». Όχι τυχαία επιλογή  

Ο καλύτερος παίκτης της Ατλέτικο ήταν ο  Γουακάσο, αφού αυτός υποχρέωσε σε ήττα την Αλαβές την περασμένη αγωνιστική. Το παιχνίδι ήταν «καρφωτό» για 0 – 0, αλλά στο 74’ έκανε το πρώτο πέναλτι στο οποίο αστόχησε ο Τόρες, ενώ στο 79’ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε ακόμα ένα, στο οποίο ευστόχησε ο Γκαμεϊρό. Βέβαια, η Αλαβές την έχει κάνει τη δουλειά της και θα παραμείνει στην κατηγορία, όπως αναμένεται να μείνει στον πάγκο ο Αμπελάρδο.

Αν πρέπει να ασχοληθείτε με αυτό το παιχνίδι επειδή είναι και νωρίς το μεσημέρι, θα έδινα ένα προβάδισμα στο G/G. Γιατί να κλειστούν άλλωστε οι δύο ομάδες;

Ατλέτικο Μαδρίτης – Εσπανιόλ

Στόχος επετεύχθη και επετεύχθη με τον δικό της τρόπο! Έχοντας τον Σιμεόνε στη σουίτα να κάνει τα δικά του και να ζει το παιχνίδι από… μέσα, η Ατλέτικο επικράτησε 1 – 0 της Άρσεναλ στο «Μετροπολιτάνο» και εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Europa League, εκεί που θα βρει τη Μαρσέιγ. Πέμπτος ευρωπαϊκός τελικός τα τελευταία οχτώ χρόνια και θέλει τον ευρωπαϊκό τίτλο. Χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, αφού η 2η θέση είναι εξασφαλισμένη φιλοξενεί την Εσπανιόλ, αλλά είναι άγνωστο τι σύνθεση θα επιλέξει ο Αργεντινός τεχνικός.

Ακόμα μία τραγική εμφάνιση για την Εσπανιόλ και λέει «πάλι καλά» που πήρε το Χ κόντρα στη Λας Πάλμας και μάλιστα μέσα στο σπίτι της. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29’ με γκολ του Καλέρι από το σημείο του πέναλτι και ο Ζεράρ Μορένο ισοφάρισε στο 76’. Ο Καταλανός επιθετικός θα επιστρέψει στη Βιγιαρεάλ, καθώς έχει εντυπωσιάσει με τη φετινή του απόδοση. Επίσης χωρίς κανένα βαθμολογικό κίνητρο, αφού σώθηκε και μαθηματικά με την ισοπαλία κόντρα στη Λας Πάλμας.

Έχει να δεχθεί γκολ στο «Μετροπολιτάνο» η Ατλέτικο εδώ και 8 αγώνες. Κάποια στιγμή θα το δεχθεί και σήμερα σε ένα χαλαρό ματς, υπάρχουν πιθανότητες να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο. G/G.

Λας Πάλμας – Χετάφε

Πολύ καλή η αγωνιστική της εικόνα κόντρα στην Εσπανιόλ εκτός έδρας και τελικά πήρε έναν βαθμό (1 – 1), αν και θα μπορούσε να πάρει και το τρίποντο, αφού δέχθηκε την ισοφάριση στο 76’. Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται για την επόμενη μέρα της ομάδας, ειδικά σε διοικητικό επίπεδο, με τον μεγαλομέτοχο, να τονίζει ότι δεν τον ενδιαφέρον η πώληση της ομάδας. Παραμένει χωρίς νίκη από τις 5 Φεβρουαρίου, όταν νίκησε τη Μάλαγα.

Καλύτερη από τη Χιρόνα, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίκτες, αλλά έμεινε στο 1 – 1. Είχε δύο δοκάρια και ένα χαμένο πέναλτι στο 58’. Από τα παιχνίδια που ξεκάθαρα λες ότι «δεν σε θέλει» και απλά προχωράς παρακάτω. Βέβαια, η πιθανότητα για έξοδο στο Europa League μειώθηκε αισθητά, καθώς και η Σεβίλλη επικράτησε επί της Σοσιεδάδ. Έχουν μαζευτεί πάρα πολλές απουσίες, ενώ στην αποστολή βρίσκονται 7 παιδιά από την ομάδα νέων.

Θα πηγαίναμε με το διπλό της Χετάφε, αλλά είναι πολλές οι απουσίες της και δεν είναι να την εμπιστευτείς σε κάτι τέτοιο. Για ποντάρισμα υπέρ της Λας Πάλμας ούτε λόγος. Από μακριά.

Σε ενδιαφέρει