Σούπερ Λίγκα: Το τελευταίο εισιτήριο

Τελευταία αγωνιστική απόψε στη Σούπερ Λίγκα με τέσσερις αναμετρήσεις σε Γιάννενα, Λεωφόρο, Νέα Σμύρνη και Αγρίνιο. Ουσιαστικά ανοιχτή παραμένει μόνο η πέμπτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα.
Σούπερ Λίγκα: Το τελευταίο εισιτήριο

Αστέρας Τρίπολης και Ξάνθη ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση και δοκιμάζονται εκτός έδρας στο φινάλε της σεζόν με στόχο το τελευταίο εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ανάλυση

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός

Εδώ και καιρό περιμένει καρτερικά να ολοκληρωθεί μια μέτρια σεζόν ο ΠΑΣ. Είχε τα πάνω και τα κάτω του. Σημαντικό το ότι προσπάθησε να παράγει και όχι να καταστρέψει. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1 στη Λαμία συμπληρώνοντας επτά αγώνες δίχως ήττα. Σαφέστατα στην έδρα του βγάζει ένα καλύτερο αγωνιστικό προφίλ. Ο Ολυμπιακός σκέφτεται περισσότερο το αύριο από το σημερινό ματς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει την αναμέτρηση στη μοίρα της. Εξάλλου οι παίκτες που χρησιμοποιούνται τελευταία παίζουν με τσαμπουκά και φιλότιμο. Ανετο 4-0 επί του Παναιτωλικού. Πολλάκις μέσα στη σεζόν προβλημάτισε εκτός έδρας. Αρκετοί παίκτες ετοιμάζουν βαλίτσες και μάλιστα απόψε βρέθηκαν στην αποστολή δέκα παίκτες από το «φυτώριο». Προτό, Μιραλάς, Μάριν, Σεμπά, Πάρντο, Οφόε, Μποτία, Ομάρ και 2-3 ακόμα δεν υπολογίζονται. Με 4-2-3-1 θα παραταχθούν απόψε οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω τους Φορτούνη, Μάρτινς και Βέργο. Τα Γιάννενα βρίσκονται εδώ και καιρό σε διακοπές, αλλά στην έδρα τους δεν παρατάνε κανένα ματς. Οσοι έχουν απομείνει στον Ολυμπιακό θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Ματς χωρίς σκοπιμότητες που λογικά θα περάσει από το 1-1 δίνοντας το σχετικό προβάδισμα στο goal/goal και το over.

 

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Ο Παναιτωλικός εκτέθηκε πολλές φορές ανασταλτικά στο Φάληρο με αποτέλεσμα να ηττηθεί από τον Ολυμπιακό με το βαρύ 4-0. Απόψε θέλει να αποχαιρετήσει με μια μεγάλη νίκη τον κόσμο του και να κρατήσει την όγδοη θέση. Η σεζόν κρίνεται θετική αν αναλογιστούμε πως παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα και άλλαξε στα μέσα προπονητή. Στο Αγρίνιο μετράει τέσσερις σερί νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ. Δεν έχει λόγο να χαριστεί απόψε στον Αστέρα, που μάχεται για την πεντάρα. Οι Αρκάδες κέρδισαν με την ψυχή στο στόμα τον Απόλλωνα με 2-1 χάρη σε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Δεν βγάζουν την ίδια ενέργεια. Δείχνουν να παίζουν στο όριο. Ουσιαστικά θέλουν ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της Ξάνθης για να εξασφαλίσουν την πέμπτη θέση. Ξέροντας ότι οι Ακρίτες δίνουν δύσκολο ματς στη Λεωφόρο έχω την αίσθηση πως θα δουλέψει ραδιοφωνάκι και δεν αποκλείω στο τέλος να υπάρξει μια συμβιβαστική ισοπαλία. Πάντως το σίγουρο είναι πως οι αποδόσεις είναι εποχιακές και αδικούν τους γηπεδούχους. Στα δικά μου μάτια είναι ξεκάθαρο 1Χ.

Πανιώνιος – Λεβαδειακός

Ο Πανιώνιος πάλεψε για την πεντάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αλλά έσκασε νωρίς. Λογικό, αφού δεν είχε το απαιτούμενο βάθος. Μετά από εννιά αγώνες δίχως τρίποντο χαμογέλασε επικρατώντας του Πλατανιά με 2-1 εκτός έδρας. Σήμερα θέλει να κλείσει με θετικό τρόπο την χρονιά, αλλά δεν θα έχει Σιώπη, Λάμπρου, Γκιοατά, Μασούρα, Ντουρμισάι και Βλάχο. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τον Γεσίλ να σηκώνει το βάρος στην κορυφή της επίθεσης. Ο Λεβαδειακός ηττήθηκε με 1-0 εντός από τον Ατρόμητο, σε ένα ματς που άξιζε την ισοπαλία. Στα οχτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της δεν κέρδισε, ενώ δέχτηκε δύο γκολ κατά μέσο όρο. Σαφέστατα μακριά από τη Βοιωτία χάνει μεγάλος μέρος της δυναμικότητάς του. Λείπουν Αντιλέχουν, Μητρόπουλος και Τσαμπούρης. Αναμένονται κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Με 4-2-3-1 απόψε οι φιλοξενούμενοι και τον Μαρκόφσκι στην κορυφή. Η λογική μιλάει για ένα γρήγορο ματς με πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Δεν υπάρχει το παραμικρό άγχος και καμία σκοπιμότητα. Λόγω  έδρας ο Πανιώνιος περιμένω να βγάλει αντίδραση και να φτάσει στη νίκη, την οποία θα συνδυάσω με το over 1,5 για να ανεβάσω την απόδοση.

Παναθηναϊκός – Ξάνθη

Να φύγει και να μην ξανάρθει η φετινή σεζόν θέλει ο Παναθηναϊκός. Τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν τεράστια, οι αφαιρέσεις βαθμών διαδοχικές, η διοίκηση άφαντη και ο Ουζουνίδης να μάχεται με το φιλότιμο των παικτών. Γλίτωσε τον υποβιβασμό, αφού άλλαξε η ποινή για τις ομάδες μου δεν παίρνουν άδεια. Ο Βέμερ πληρώθηκε και επιστράφηκαν τρεις βαθμοί. Αν δεν συνέβαινε αυτό θα είχε αποβληθεί από το πρωτάθλημα, αφού θα είχε υποστεί τρεις αφαιρέσεις βαθμών για οφειλές. Παράλληλα ο Αλαφούζος έδειξε να τα βρίσκει με τον Πιεγκμπονσάντ και η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς δείχνει να είναι θέμα χρόνου. Με λίγα λόγια τα άσχημα αρχίζουν να περνάνε. Το πρόσφατο 0-3 από τον ΠΑΟΚ τον αδικεί. Ξεκάθαρα αποτελεί μαγική εικόνα με βάση την προσπάθεια των παικτών του. Απόψε θα παλέψει για να αποχαιρετήσει τον κόσμο του με νίκη. Έναν κόσμο που πραγματικά τον στήριξε με φοβερό τρόπο. Με 4-4-2 και τον Λουτσιάνο λίγο πιο πίσω από τον φουνταριστό ΜολίνΣ. Η Ξάνθη από την άλλη έχει το κίνητρο, αφού μάχεται με τον Αστέρα για την έξοδο στην Ευρώπη. Υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Αρκάδες. Αρα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ότι αυτοί στο Αγρίνιο. Με πολύ ζόρι επικράτησε της μισής ΑΕΛ με 1-0. Επρεπε να μείνει με παίκτη λιγότερο η αντίπαλός της για να καταφέρει να σκοράρει. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 1-1 με τους «πράσινους». Σήμερα δεν θα έχει τους ηγετικούς Φλίσκα και Μπρίτο σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Κομβικές και οι δύο απουσίες. Μπόλικη ισοπαλία στην αναμέτρηση, τουλάχιστον περιμένοντας ένα σβηστό πρώτο ημίχρονο. Πάντως δεν βλέπω την Ξάνθη των τελευταίων αγωνιστικών ικανή να αποδράσει με τη νίκη από τη Λεωφόρο.  

Σε ενδιαφέρει