Τσάμπιονς Λιγκ: Ωρα στέψης στο ΟΑΚΑ

Σε 40 αγωνιστικά λεπτά η ΑΕΚ θέλει γράψει ιστορία. Σύμμαχος η έδρα. Σκληρό καρύδι η Μονακό, που έχει δείξει ένα καλύτερο και πιο σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο στη φετινή διοργάνωση.
Τσάμπιονς Λιγκ: Ωρα στέψης στο ΟΑΚΑ

Μεγάλος τελικός του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στη γηπεδούχο ΑΕΚ και την αγριεμένη Μονακό.

Τα προγνωστικά μου

Μονακό – ΑΕΚ (3,5): 2 (1.75)

Ανάλυση

Μόνο για ένα δεκάλεπτο αγχώθηκε η Μονακό στον ημιτελικό με τη Λούντβιγκσμπουργκ. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά έκανε πλάκα φτάνοντας στο άνετο 87-65. Ετσι πέρασε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό και το σημαντικότερο χωρίς να σπαταλήσει στο φινάλε ιδιαίτερες δυνάμεις σωματικά και ψυχολογικά. Κικάνοβιτς, Κούπερ, Ρόμπινσον και Εβανς συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις και έχουν φέρει τους Γάλλους σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Πέρσι απέκλεισε την Ενωση στη φάση των «16» της διοργάνωσης χάνοντας 69-68 στην Αθήνα και κερδίζοντας στη Γαλλία με 95-87.

 

Η ΑΕΚ κατάφερα μπροστά σε περισσότερους από 15.000 οπαδούς της να κάμψει την αντίσταση της Μούρθια με 77-75 σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Μετά από 50 χρόνια ακριβώς θέλει να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης. Αναμφίβολα ξυπνάμε μνήμες 68’. Μην ξεχνάμε και την περιβόητη ταινία που προσφάτως ανέβηκε στις αίθουσες. Παραλίγο χαρακίρι στον ημιτελικό. Εχτιζε με κόπο διαφορές άνω των 6-7 πόντων η Ενωση και ση συνέχεια τις γκρέμιζε. Αποκορύφωμα το ότι στο τελευταίο λεπτό μπήκε με το +8 και τελικά οδήγησε τη νίκη στο τελευταίο σουτ. Καθοριστικοί για πολλοστή φορά οι Πάντερ και Σάκοτα, πίσω από τον παικταρά Χάρις που ολοκλήρωσε με 20 πόντους την αναμέτρηση.

Εκτίμηση

Θα πέσουν κορμιά στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ θέλει να κάνει δεύτερη κολλητή φιέστα μετά από αυτή του ποδοσφαιρικού τμήματος εχθές για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ωθηση από τον κόσμο και την έδρα θα πάρει η ΑΕΚ, αλλά θα είναι σαφέστατα πιο κουρασμένη λόγω του εξαντλητικού ημιτελικού. Η Μονακό διαθέτει εξαιρετικές λύσεις εκτελεστικά και αν ανεβάσει ψηλά τα όρια του αγώνα έχει το προβάδισμα. Ματς ρυθμού που περιμένω να κριθεί στο όριο και ως εκ τούτου θα ποντάρω στο διπλό της Ελληνικής ομάδας έχοντας 3,5 πόντους δίπλα της.

Σε ενδιαφέρει