NBA: Έτοιμος για νέα παράσταση ο Λεμπρόν

Ο Λεμπρόν με τα φετινά του κατορθώματα συγκρίνεται ευθέως με τον Μάικλ Τζόρνταν και οδηγεί εκ του ασφαλούς τους Καβς στους τελικούς της Ανατολής. Ψάχνουν απάντηση οι Σίξερς.
NBA: Έτοιμος για νέα παράσταση ο Λεμπρόν

Με δύο ματς συνεχίζεται το πρόγραμμα των play – off του NBA, με το μενού να περιλαμβάνει αναμετρήσεις από την Ανατολή.

Ανάλυση

Φιλαδέλφια Σίξερς – Μπόστον Σέλτικς

Για ακόμα μία φορά κατώτεροι των περιστάσεων οι Σίξερς, που ναι μεν ξαναέχασαν από τους Σέλτικς, αλλά αυτή τη φορά έχασαν με διαφορετικό τρόπο. Συγκεκριμένα, προηγήθηκαν με 22 πόντους στα μέσα της 2ης περιόδου, ωστόσο οι γηπεδούχοι βγάζοντας στόφα μεγάλης ομάδας, επέστρεψαν και τελικά έφτασαν στη νίκη και το 2 – 0 της σειράς. Ρέντικ, Εμπίντ και Κόβινγκτον ήταν οι κορυφαίοι, αλλά ο πλέι – μέικερ της ομάδας, Μπεν Σίμονς ήταν αρνητικός, αφού είχε μόλις έναν πόντο. Αποτέλεσμα, μηδέν, αφού σε δύο ματς δεν κατάφεραν να σπάσουν την έδρα των Σέλτικς και πλέον η σειρά γυρνά σπίτι τους, που δεν έχουν κανένα περιθώριο για λάθη.

Για ακόμα ένα ματς οι Κέλτες είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Ροζίερ που είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ακολούθησαν οι Τζέισον Τέιτουμ (21 πόντους), Μάρκους Σμαρτ (19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ) και Αλ Χόρφορντ (13 πόντους, 12 ριμπάουντ). Η ομάδα του Μπραντ Στίβενς γεννά συνεχώς πρωταγωνιστές, αφού δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι παίζουν χωρίς τους Ίρβινγκ, Χέιγουορντ, Τάις και εσχάτως τον Μπράουν. Μεγάλο όπλο πλην της ενέργειας και του πάθους που βγάζουν στο παρκέ είναι και η έδρα τους, καθώς χάρη σε αυτήν έχουν προχωρήσει μέχρι εδώ. Αντίθετα, εκτός έδρας κόντρα στους Μπακς δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν σε τρεις αναμετρήσεις.

Οι Σίξερς μέσα στην έδρα τους μεταμορφώνονται και είναι μια διαφορετική ομάδα που επιβάλλει το ρυθμό της. Ωστόσο, το χάντικαπ φαντάζει υπερβολικό κόντρα στους Σέλτικς. Διπλό με +9,5.

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Τορόντο Ράπτορς

Είναι ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς του και δικαίως συγκρίνεται ευθέως με τον Μάικλ Τζόρνταν. Δεν λέμε ποιος μπορεί να είναι καλύτερος, αλλά σίγουρα τα όσα κάνει φέτος θα μείνουν στα βιβλία της ιστορίας ως ένα από τα κορυφαία one-man-show. Ο «βασιλιάς» οδηγεί από μόνος του τους Καβς στα τελικά της Ανατολής, ενώ κάνοντας πλάκα στο δεύτερο παιχνίδι στον Καναδά, διαμόρφωσε το 0 – 2 στη σειρά, ρίχνοντας επί της ουσίας τίτλους τέλους. Νίκη με 110 – 128 με τον Λεμπρόν να επιδίδεται σε ένα ατέλειωτο σερί fadeaway, που δεν μπορούσε κανείς αντίπαλος να το αντιμετωπίσει. Συνολικός απολογισμός 43 πόντοι, 8 ριμπάουντ και 14(!) ασίστ. Στα επίσης πολύ θετικά, η εμφάνιση του Κέβιν Λοβ, που είχε 31 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Οι Ράπτορς για ακόμα μία φορά επιβεβαίωσαν τις κακές γλώσσες που τους θέλουν «losers» απέναντι στους Καβς και ειδικότερα απέναντι στον Λεμπρόν.  Δεύτερη συνεχόμενη ήττα από μια ομάδα που προβλημάτισε πλήρως κόντρα στους Πέισερς, ενώ και η άμυνά τους ήταν πάλι τραγική, αφού δέχθηκε 128 πόντους από μια ομάδα που τα περιμένει όλα από τον Λεμπρόν. Φαίνεται όμως ότι και ο Ντουέιν Κέισι έχει χάσει λίγο την μπάλα, αφού έπαιξε μόλις 12 λεπτά ο Ιμπάκα και ο Βαλαντσιούνας 26, παρά το γεγονός ότι πρόλαβε να σημειώσει 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Κατά τα λοιπά, τα γνωστά… ΝτεΡόζαν 24, Λόουρι 21 και ΦανΦλιτ με 14 ξεχώρισαν από το γενικότερο… ναυάγιο.

Ο ρυθμός στο Κλίβελαντ θα ανέβει ακόμα περισσότερο, ενώ και οι Ράπτορς αναμένεται να παίξουν με λιγότερο άγχος, αφού πλέον είναι χαμένοι για… χαμένοι. Πάμε με το OVER 216,5.

Σε ενδιαφέρει