Α’ Ισπανίας: Με το βλέμμα στο Μπιλμπάο η Βαλένθια

Το βλέμμα της στραμμένο στο Μπιλμπάο θα έχει η Βαλένθια, ελπίζοντας σε γκέλα της Μπέτις, ώστε να εξασφαλίσει το Champions League, χωρίς να αγωνιστεί.
Α’ Ισπανίας: Με το βλέμμα στο Μπιλμπάο η Βαλένθια

Τέσσερις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής της Primera Division.

Ανάλυση

Χιρόνα – Έιμπαρ

Με το που είδε κατάματα το στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου, είναι σαν να τα έχασε και να καταρρέει στα δύσκολα. Έχασε στην έδρα της από την παραπαίουσα Εσπανιόλ (0 – 2) και έφερε ισοπαλία εκτός (1 – 1) με τη Χετάφε, με τους γηπεδούχους όμως να παίζουν με 10 παίκτες και παρά το γεγονός αυτό είχαν χαμένο πέναλτι και δοκάρι. Δηλαδή και πάλι καλά να λέει η Χιρόνα. Είναι αυτή τη στιγμή στο -3 από την 7η θέση, μετά και τη χθεσινή νίκη της Σεβίλλης επί της Σοσιεδάδ και για να ελπίζει στο όνειρο της Ευρώπης θέλει τρεις σερί νίκες, αρχής γενομένης από σήμερα.

Πληθώρα επιλογών με ελκυστικές αποδόσεις σε μία από τις τελευταίες αγωνιστικές της Primera Division με αγώνες σε ζωντανή αναμετάδοση (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Αδιάφορη την έλεγαν την Έιμπαρ, αλλά μια χαρά «κηδεία» έκανε στη Βαλένθια και μάλιστα μέσα στο «Μεστάγια». Κράτησε με αρκετή δυσκολία είναι η αλήθεια το μηδέν και πήρε έναν βαθμό που μπορεί να βαθμολογικά στο τέλος της σεζόν να μην σημαίνει και τίποτα, αλλά έδειξε ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια. Μαθηματικά είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι του Europa League, αλλά δεν μπορεί να συμβούν τόσα πολλά πράγματα και να προλάβει. Θέση βασικού δίνει στον τρίτο τερματοφύλακα ο Μεντιλίμπαρ, θέλοντας να δώσει σε όλους συμμετοχή.

Είναι  αλήθεια ότι η Χιρόνα δεν εμπνέει αυτή τη στιγμή εμπιστοσύνη, αλλά τώρα που είναι αουτσάιντερ για την 7η θέση, ίσως μπορέσει να ξαναδείξει το καλό της πρόσωπο. Ποντάρω στον άσο, θεωρώντας ότι η Έιμπαρ μετά το αποτέλεσμα στο «Μεστάγια» θα ξεφουσκώσει.

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπέτις

Πλήρης απογοήτευση για την Αθλέτικ! Σε μια αδιάφορη όπως εξελίχθηκε σεζόν, ήρθε και η σφαλιάρα στο ντέρμπι από τη Σοσιεδάδ. Ήττα με 5 – 1 και πλέον καλείται να μαζέψει τα κομμάτια της και να τελειώσει τη χρονιά με αξιοπρέπεια. Και μόνο ότι είναι πιο κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού, παρά σε αυτές που οδηγούν στην Ευρώπη τα λέει όλα για την κάκιστη πορεία της. Φυσικά, ο τεχνικός της ομάδας, Θιγάντα, δεν πρόκειται να συνεχίσει και ήδη αναζητείται ο διάδοχος, με τον Μπερίτσο να ακούγεται ως υποψήφιος. Επανέρχεται στις επιλογές ο Αντούριθ.

Στο Europa League η Μπέτις και πλέον μένει να μάθει αν θα βρεθεί στα προκριματικά ή θα περάσει απευθείας στους ομίλους. Πέτυχε τη νίκη που «κλείδωσε» την ευρωπαϊκή της επιστροφή κόντρα στη Μάλαγα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι, παρά το γεγονός ότι έχουν υποβιβαστεί ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί και μάλιστα προηγήθηκαν, έτσι η Μπέτις κλήθηκε να κάνει την ανατροπή και τα κατάφερε, επικρατώντας 2 – 1. Θέλει βαθμούς μέχρι το τέλος για να τερματίσει τουλάχιστον στην 6η θέση που σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους.

Έτσι όπως είναι η Μπιλμπάο, μόνο για να την κοντράρεις είναι, ειδικά κόντρα στην Μπέτις των 8 ματς χωρίς ήττα και με 7 νίκες στο διάστημα αυτό, έχοντας μόλις δύο γκολ παθητικό. Διπλό, το πολύ 2DNB.

Θέλτα – Λα Κορούνια

Πήγε στην έδρα της Βιγιαρεάλ, δέχθηκε τρία στο ημίχρονο και τέσσερα στο σύνολο, ηττήθηκε φυσιολογικά με 4 – 1 και επέστρεψε σπίτι της. Πρωταγωνιστής ήταν ο Μπάκα που πλήγωσε τρεις φορές την εστία των Γαλιθιάνων. Γενικότερα, η χρονιά της κινήθηκε στη μετριότητα, αφού μόνο με θαύμα θα προλάβει το εισιτήριο του Europa League και ο τεχνικός της ομάδας, Ουνθουέ, είναι υπ’ ατμόν εν όψει καλοκαιριού. Το καλό για την ίδια είναι η απόδοσή της στο «Μπαλαΐδος» στο οποίο έχει 4 νίκες και 5 ισοπαλίες στα τελευταία 9 παιχνίδια. Δεν υπολογίζεται ο Ιάγο Άσπας, ούτε όμως ο Εμρέ Μορ.

Οριστικός υποβιβασμός για τη Λα Κορούνια, που εκτός από τα δικά της λάθη είχε και ατυχία όλη τη σεζόν. Ακόμα και τώρα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί, της έτυχε η Μπαρτσελόνα που ήθελε νίκη για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Με άλλα λόγια, «πιάσ’ το αυγό και κούρεφ’ το». Το αποψινό ματς όμως είναι μια διαφορετική υπόθεση, καθώς Θέλτα και Ντεπορτίβο έχουν πολύ μεγάλη κόντρα μεταξύ τους και μάλιστα θα ταξιδέψουν οπαδοί των φιλοξενούμενων στο «Μπαλαΐδος».

Το ντέρμπι είναι ντέρμπι ανεξάρτητα τις αγωνιστικές καταστάσεις και συγκυρίες. Η Ντεπορτίβο ειδικά με τον Ζέεντορφ ήταν μια απόλυτα δημιουργική ομάδα και αν είχε τον Λούκας σε καλύτερη κατάσταση, ίσως ήταν ακόμα στο παιχνίδι της παραμονής. Η Θέλτα δεν θα έχει τον πρώτο σκόρερ της, Ιάγο Άσπας και τον ποιοτικό, Εμρέ Μορ. Θα ρισκάρω με το Χ2.

Βιγιαρεάλ – Βαλένθια

Έκανε πλάκα στη Θέλτα και προχωρά ακάθεκτη για ακόμα μία ευρωπαϊκή έξοδο, κατόρθωμα που δεν είναι και μικρό, αν αναλογιστεί κανείς τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτές τις θέσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Κάρλος Μπάκα, που έτυχε χατ – τρικ από το πρώτο ημίχρονο, διαμορφώνοντας το 3 – 1. Ο Καστιγέχο ήταν αυτός που διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις το 4 – 1. Έχει, βέβαια, δύσκολο πρόγραμμα καθώς σήμερα αντιμετωπίζει τη Βαλένθια, την Τετάρτη στο «Καμπ Νου» την Μπαρτσελόνα, στη συνέχεια τη Λα Κορούνια (εκτός) και για φινάλε φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οπότε το σημερινό κόντρα στις «νυχτερίδες» είναι σημαντικό ως εντός έδρας ματς.

Από την άλλη η Βαλένθια θέλει απλά έναν βαθμό για τη μαθηματική εξασφάλιση του Champions League. Δεν μπόρεσε να «καθαρίσει» τη δουλειά κόντρα στην Έιμπαρ, μένοντας στο 0 – 0 μέσα στο «Μεστάγια». Τη δουλειά για αυτήν, μπορεί όμως να την κάνει και η Μπιλμπάο αν κόψει βαθμούς από την Μπέτις. Ιδιαίτερη αναφορά εν όψει της αναμέτρησης έχει γίνει στον προπονητή της Βαλένθια, Μαρθελίνο, καθώς είναι ο άνθρωπος που έχει βάλει τα θεμέλια για να είναι η Βιγιαρεάλ στο σημείο που είναι σήμερα.

Περίεργο παιχνίδι… Αν η Μπέτις δεν έχει νικήσει προηγουμένως την Αθλέτικ, πάμε με τον άσο. Ειδάλλως, θα έβλεπα ένα Χ για να μην έχει κανείς «παράπονα»…

Σε ενδιαφέρει