Τσάμπιονσιπ: Μας αποχαιρετάει η Μπάρνσλεϊ του Μοράις

Εκτός τόπου και χρόνου παρουσιάζεται ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και σήμερα λογικά θα τιμωρηθεί από την Μπρέντφορντ που κυνηγάει τα play - off.
nintchdbpict

Φουλ αγωνιστική δράση στην Championship στις τελευταίες τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ανάλυση

Πρώτη μας επιλογή από την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάρνσλεϊ και την Μπρέντφορντ. Για τους μη γνωρίζοντες, οι γηπεδούχοι έχουν στον πάγκο τους τον Ζοσέ Μοράις που πέρασε ένα… φεγγάρι πέρυσι και από την ΑΕΚ. Όσο τραγικός ήταν στην «Ένωση», μπορείτε να το πολλαπλασιάσετε επί 2 και έχετε την τωρινή κατάσταση της ομάδας του, η οποία πέφτει κατηγορία. Μάλιστα, ο Πορτογάλος δήλωσε ότι ενδεχόμενος υποβιβασμός δεν θα είναι αποτυχία, αφού εκείνος δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Τελευταίο αποτέλεσμα η ήττα εκτός έδρας από την αδιάφορη κατά τ’ άλλα, Νότιγχαμ Φόρεστ με 3 – 0. Όσο για την Μπρέντφορντ, που παραμένει αήττητη στα τελευταία 7 ματς, μετρώντας τέσσερις νίκες, στοχεύει στο… φίνις στα play – off ανόδου. Προέρχεται από ισοπαλία (1 – 1) στην έδρα της πανίσχυρης Φούλαμ και κατόπιν την εντός έδρας νίκη της επί της ΚΠΡ. Είναι στο -3 από την Ντέρμπι Κάουντι, η οποία όμως σήμερα φιλοξενείται από την πολύ δυνατή Άστον Βίλα. Υπάρχει, λοιπόν, δεδομένη αξία στο 2.

Χαμός στην Championship τρεις αγωνιστικές από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται  να είναι πολλές (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).

Μάχη δύο βαθμολογικά αδιάφορων ανάμεσα στη Νόριτς και τη Λιντς, αλλά σήμερα υφίστανται ιδιαίτερες συνθήκες. Ο 35χρονος άσος των γηπεδούχων, Γουές Χούλαχαν, θα αποχωρήσει το τέλος της σεζόν, έπειτα από 10 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο, έχοντας ζήσει και την πολύ καλή Νόριτς και έτσι η διοίκηση το λιγότερο που είχε να κάνει ήταν να τον τιμήσει στο τελευταίο εντός έδρας της σεζόν. Ο ίδιος μιλώντας στους συμπαίκτες του ζήτησε τη νίκη για να έχει την ευχάριστη ανάμνηση. Σε ό,τι αφορά τη Λιντς είναι σε τραγική κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κριτήριο η νίκη που πέτυχε επί της τραγικής Μπάρνσλεϊ (2 – 1), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπόρεσε στα 4 προηγούμενα να νικήσει ούτε τη Σάντερλαντ εντός έδρας, που αν μη τι άλλο έδειχνε μια διάθεση. Συν τοις άλλοις, η Νόριτς είναι μια χαρά στο σπίτι της, αφού οι ήττες που έχει κάνει είναι στη λογική του φυσιολογικού. Επιλογή μας ο 1.

Ματς κινήτρου ανάμεσα σε Ρέντινγκ και Ίπσουιτς. Οι γηπεδούχοι θέλουν να τελειώνουν οριστικά με τη φετινή σεζόν και τα σενάρια υποβιβασμού, μία χρονιά μετά την παρουσία της στον τελικό των play – off ανόδου. Είναι στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν, όπως δήλωσε και ο προπονητής της ομάδας. Από την άλλη η Ίπσουιτς, είναι στον ορισμό της λέξης «αγγαρεία». Στα 9 τελευταία έχει 6 ήττες, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη (σωστά μαντέψατε, επί της Μπάρνσλεϊ) ενώ προέρχεται από βαριά εντός έδρας ήττα από την Άστον Βίλα (0 – 4). Συνεχίζει με υπηρεσιακό μετά το πρόωρο διαζύγιο με τον Μικ ΜακΚάρθι και απλά κάνει υπομονή να τελειώσει η σεζόν. Πάμε με τον 1 κυρίως λόγω της ανυπαρξίας των φιλοξενούμενων.

Η τελευταία μας επιλογή από την Τσάμπιονσιπ προέρχεται από το ντέρμπι ανάμεσα στη Μίντλεσμπρο και τη Μίλγουολ. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν σε μεγάλο βαθμό ρόστερ Premier League και σίγουρα προπονητή αυτού του επιπέδου (Τόνι Πιούλις). Προέρχονται από δύο εξαιρετικά σημαντικές νίκες, κόντρα σε Μπρίστολ και εκτός με Ντέρμπι Κάουντι και με νίκη απόψε «κλειδώνουν» την παρουσία τους στα play – off ανόδου. Από την άλλη μεριά, η Μίλγουολ έχασε ανώμαλα ένα τρελό σερί 17 αγωνιστικών χωρίς ήττα, αφού η Φούλαμ τη διέλυσε (0 – 3) και πλέον είναι στο -2 από τα play – off ανόδου. Η Μίλγουολ χάρη σε αυτό το σερί που έτρεξε μπήκε πολύ σοβαρά στις συζητήσεις για την άνοδο, τη στιγμή που η Μίντλεσμπρο έκανε το αυτονόητο, όταν προσέλαβε έναν έμπειρο τεχνικό στον πάγκο της. Πάω με τη νίκη των γηπεδούχων που έχουν και μεγάλο κίνητρο.

Σε ενδιαφέρει