Μονπελιέ – Σεντ Ετιέν: Τελικός… Europa League

Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν ανοίγουν την αυλαία της 35ης αγωνιστικής της Ligue 1 και ο νικητής θα βρεθεί πολύ κοντά στο Europa League της επόμενης περιόδου.
isaac mbenza montpellier

Το καίριο βήμα για να βρεθούν τη νέα σεζόν στο Europa League της νέας περιόδου θέλουν να κάνουν Μονπελιέ και Σεντ Ετιέν, αλλά μόνο μία από τις δύο ομάδες θα τα καταφέρει. Ή και καμία…

Τα προγνωστικά μου

Μονπελιέ – Σεντ Ετιέν: 2DNB (2.08)

Ανάλυση

Ντεφορμάρισμα; Ξεφούσκωμα; Κούραση; Όλα αυτά μαζί; Σε κάθε περίπτωση η Μονπελιέ ηττήθηκε 1 – 0 από τη Νις στη Νίκαια, με το σκορ να μην είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα, αφού δεν έκανε κλασικές ευκαιρίες και θα μπορούσε να χάσει με περισσότερα γκολ. Οι απουσίες των δύο βασικών φουλ μπακ, Ρουσιγιόν και Αγκιλάρ, ανάγκασαν τον προπονητή της ομάδας να αλλάξει σε 4 – 4 – 2 το σχηματισμό από το κλασικό 3 – 5 – 2, διαφοροποίηση που προφανώς άλλαξε τα δεδομένα. Μάλιστα, στις δηλώσεις του ο τεχνικός της ομάδας στάθηκε στις απώλειες που είχε το σύνολό του και θα τις έχει και σήμερα. Μάλλον θα επιστρέψει στο κλασικό 3 – 5 – 2 και θα αντικαταστήσει τους απόντες, αφήνοντας στην άκρη τις αλχημείες.

Στο δικό της ρυθμό εξακολουθεί να κινείται και να αποδίδει η Σεντ Ετιέν, καθώς επέκτεινε το αήττητο σερί της στις 12 αγωνιστικές με 7 νίκες και 5 ισοπαλίες και η αίσθηση είναι ότι θα μπορούσε να έχει ακόμα περισσότερα τρίποντα. Κόντρα στην Τρουά δυσκολεύτηκε πολύ περισσότερο του αναμενομένου. Έμεινε πίσω στο σκορ από πολύ νωρίς και δεν μπορούσε να βρει επιθετικές λύσεις. Ωστόσο, στο 68’ και το 74’ ο Μπέριτς που μεταγράφηκε τον Ιανουάριο από την Άντερλεχτ πέτυχε δύο γκολ, έφτασε τα 7 σε 12 εμφανίσεις και χάρισε τη νίκη στους «στεφανουά». Με αυτά και με αυτά, η Σεντ Ετιέν όχι μόνο «χτυπά» Ευρώπη, αλλά είναι και φαβορί, καθώς τώρα κατέχει την 6η και τελευταία προνομιούχο θέση, ενώ απέχει μόλις έναν πόντο από τη Νις.

Κοινός παρανομαστής των δύο ομάδων, ο προπονητής της Σεντ Ετιέν, Ζαν Λουί Γκασέ, που έχει συνδέσει το όνομά του με τη Μονπελιέ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής.

Πιθανές ενδεκάδες

Μονπελιέ (5 – 3 – 2)

Λεκόμ

Μουκιέλε

Κονγκρέ

Χίλτον

Μέντες

Κότσα

Λαν

Σκιρί

Σάμπια

Σιό

Μπενζά

Σεντ Ετιέν (4 – 3 – 3)

Ρουφιέ

Ντεμπισί

Κατρίν

Σούμποτιτς

Σίλβα

Σελνάες

Εμβιλά

Μονέ Πακέ

Καμπελά

Αμουμά

Μπέριτς

Εκτίμηση

Η Σεντ Ετιέν πάει… τρένο, την ίδια στιγμή που η Μονπελιέ δείχνει να «καίει» λάδια και παράλληλα έχει δύο κρίσιμες απουσίες. Διπλό με κάλυψη.

Σε ενδιαφέρει