Ευρωλίγκα: Μπρέικ στην επιστροφή του Γιουλ

Μετά από περίπου οχτώ μήνες ο Γιουλ αναμένεται να πατήσει στο παρκέ και Παναθηναϊκός θέλει να χαλάσει τη γιορτή της μεγάλης επιστροφής του ηγέτη των Μαδριλένων.
Ευρωλίγκα: Μπρέικ στην επιστροφή του Γιουλ

Τρίτοι αγώνες της σειράς των πλέι οφ σε Ισπανία και Ρωσία, με το Ρεάλ – Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο 1-1 και το Κίμκι – ΤΣΣΚΑ στο 0-2.

Ανάλυση

Ρεάλ – Παναθηναϊκός

Χτύπησε τον τσαμπουκά του Παναθηναϊκού με τσαμπουκά και από την ταπείνωση του πρώτου αγώνα έφερε τη σειρά στα ίσια με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ματς του ΟΑΚΑ. Νίκη με 89-82 κάνοντας πάρτι στον τομέα των ριμπάουντ. Τρομερός ο έμπειρος Ρέγες με 18 πόντους. Εκανε το πολυπόθητο μπρέικ και έφερε την πρόκριση στη Μαδρίτη. Αν πάρει τα δύο εντός έδρας ματς βλέπει για ακόμα μία φορά φάιναλ φορ. Πέραν της μακροχρόνιας απουσίας του Κούζμιτς θα λείψει και Καμπάτσο. Η είδηση έρχεται, όμως, από το ηγέτη Γιουλ, ο οποίος μπήκε στην αποστολή για πρώτη φορά στη σεζόν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από τον παράδεισο του πρώτου αγώνα στην κόλαση του δεύτερου. Πλέον τρέχει και δεν φτάνει. Επιβάλλεται να φτάσει σε ένα διπλό απόψε ή σε 48 ώρες για να επιστρέψει τη σειρά στο ΟΑΚΑ. Επιβάλλεται να ελέγξει τον τομέα των ριμπάουντ. Μάζεψε 19 λιγότερα στον τελευταίο αγώνα. Ο Τζέιμς μπορεί να είχε 20 πόντους, αλλά έκανε αρκετές άστοχες και τραβηγμένες προσπάθειες. Εχει συμπληρώσει μια πενταετία χωρίς νίκη στη Μαδρίτη. Και τα τέσσερα φετινά παιχνίδια των δύο πομάδων είχαν τουλάχιστον 162 πόντους. Το line απόψε βρίσκεται στους 163,5 και κρίνεται οριακό. Το χάντικαπ των 8,5 νομίζω πως είναι υπερβολικό για έναν Παναθηναϊκό που έρχεται από τρία σερί διπλά στη διοργάνωση. Περιμένω να γίνει μάχη και η ομάδα του Πασκουάλ είναι σε θέση να παραμείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης. Θα επιλέξω το διπλό.

 

Κίμκι – ΤΣΣΚΑ

Μαχητική όσο δεν πάει στη Μόσχα η Κίμκι, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει τουλάχιστον σε ένα σπουδαίο μπρέικ που θα έφερνε την πρόκριση στην έδρα της. Αρχικά υπέκυψε με 98-95 και εν συνεχεία με 89-84. Σημαντικό το ότι μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της παρότι και τα δύο ματς οδηγήθηκαν στην επίθεση που είναι το δυνατό κομμάτι της αντιπάλου της. Σε πολύ καλή κατάσταση οι Γκιλ, Αντερσον και Μάρκοβιτς πίσω από τον φοβερό ηγέτη Σβεντ. Δεν υπολογίζονται απόψε Χάνεϊκατ και Σοκόλοφ. Η ΤΣΣΚΑ μπορεί να κέρδισε τα δυο εντός έδρας ματς της σειράς, αλλά δεν έθελξε με την παρουσία της. Σημασία έχει πως πλέον έχει τρεις ευκαιρίες για να βρεθεί στο φάιναλ φορ και κακά τα ψέματα μόνο με θαύμα δεν θα τα καταφέρει. Τρομερή η παράδοση κόντρα στην Κίμκι με 16 διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Απόψε η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη σειρά, κάτι που αξίζει βάση των δύο πρώτων αγώνων. Σημαντικοί παράγοντες για τον άσο οι απουσίες των Ντε Κολό και Χάινς στο στρατόπεδο της ομάδας του Ιτούδη. Εχοντας δίπλα τους 4,5 πόντους χάντικαπ οι γηπεδούχοι δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή.

Σε ενδιαφέρει