Α’ Φινλανδίας: Ένας «άσος», μία ισοπαλία και δύο…OVER!

Από τέσσερις αναμετρήσεις αποτελείται το σημερινό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του φινλανδικού πρωταθλήματος.
Α’ Φινλανδίας: Ένας «άσος», μία ισοπαλία και δύο…OVER!

Ξεχωρίζει η σύγκρουση της Ροβανιέμι με τη Λάχτι, αφού πρόκειται για τις μόνες ομάδες οι οποίες έως τώρα δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στο πρωτάθλημα.

Ανάλυση

Ροβανιέμι – Λάχτι

Και οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει αήττητες την πορεία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ειδικά οι γηπεδούχοι κάνουν «ονειρική» αρχή αφού έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες με 7-0 τέρματα! Στα αγωνιστικά εκτός μάχης για τους γηπεδούχους ο αμυντικός Χαμαλάινεν. Η Λάχτι από την άλλη προέρχεται από δύο νίκες στο γήπεδό της και μία λευκή ισοπαλία μακριά απ’ αυτό. Σήμερα πάντως θα στερηθεί τις υπηρεσίες τεσσάρων βασικών της παικτών λόγω τραυματισμού, ενώ τιμωρημένος είναι ο Εσθονός επιθετικός Άνιερ. Η παράδοση είναι μοιρασμένη κι έτσι είναι πιθανό σήμερα Ροβανιέμι και Λάχτι να αλληλοεξουδετερωθούν και να διατηρήσουν αμφότερες το αήττητο: Χ.

 

Ίντερ Τούρκου – Ελσίνκι

Μία εκτός έδρας νίκη και δύο ήττες είναι ο απολογισμός της Ίντερ Τούρκου στο πρωτάθλημα. Η Ελσίνκι από την άλλη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές μετρά τρεις νίκες και μία ήττα. Μάλιστα σε δύο «εξόδους» της μετρά ισάριθμα «διπλά».  Η πρόσφατη παράδοση ευνοεί τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχουν προβάδισμα για τη νίκη. Πάντως, επειδή έως τώρα οι δύο ομάδες έδειξαν ότι πετυχαίνουν αλλά και δέχονται εύκολα γκολ, θα επιλέξω το OVER 2,5.

Βάασα – Ίλβες

Με σκαμπανεβάσματα στη απόδοση συνοδεύεται το ξεκίνημα του πρωταθλήματος για την Βάασα. Πάντως, η πρόσφατη παράδοση των δύο ομάδων ευνοεί τους γηπεδούχους. Η Βάασα θα παραταχθεί ωστόσο, χωρίς τους τραυματίες βασικούς μέσους Λέχντε και Βάχτερα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επιθετικού Μορισεϊ. Από την άλλη μεριά, η Ίλβες πήρε το μοναδικό ματς που είχε στο γηπεδό της, ωστόσο σε δύο «εξόδους» γνώρισε ισάριθμές ήττες. Πάω με τη γηπεδούχο Βάασα σε αυτή την αναμέτρηση: 1.

Μάριεχαμν – Κουόπιο

Η Μαριεχάμν έχει πάρει μόλις μία ισοπαλία σε τρία ματς και βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας. Θα τα δώσει όλα για την πρώτη της νίκη. Η Κουόπιο από την άλλη σε δύο εκτός έδρας ματς έχει μία νίκη και μία ήττα με 3-3 τέρματα. Ούτε σήμερα υπολογίζεται εξάλλου για τους φιλοξενούμενους ο καλός αμυντικός Μάνγκα, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στο φετινό πρωτάθλημα. Αμφότερες οι ομάδες έχουν κίνητρο και θα τα δώσουν όλα, ενώ η πρόσφατη προϊστορία στα μεταξύ τους ματς «δείχνει» OVER 2,5 γκολ, το οποίο έχει αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Σε ενδιαφέρει