Πρέμιερ Λιγκ: Μυρίζει… γκέλα για Τσέλσι, κοντά στον γκρεμό η Σαουθάμπτον

Παρά την πολύ καλή πορεία που είχε ο Κλοντ Πιέλ με τη Σαουθάμπτον στη σεζόν που βρέθηκε στον πάγκο της, απολύθηκε και πλέον ως προπονητής της Λέστερ μπορεί να τη σπρώξει στην Championship.
ct hoy burnley stun nine man chelsea huddersfield go top

Σε σχεδόν μη… αναστρέψιμη κατάσταση βρίσκεται η Σαουθάμπτον, αφού βρίσκεται πέντε βαθμούς από την παραμονή και απόψε έχει εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην έδρα της Λέστερ. Το μυαλό της στο Κύπελλο η Τσέλσι, που δοκιμάζεται στην έδρα της Μπέρνλι. 

Ανάλυση

Μπέρνλι – Τσέλσι

Είναι αγκαλιά με την 7η θέση που δίνει εκτός απροόπτου ευρωπαϊκό εισιτήριο και αυτό θα ήταν το πιο δίκαιο με τη φετινή Μπέρνλι. Επίδειξη ισχύος με αντίπαλο τη Λέστερ, καθώς ήδη στο 9’ το σκορ ήταν υπέρ της 2 – 0 και με το τελικό 2 – 1, έφτασε στις 5 σερί νίκες, ρεφάροντας εν πολλοίς την τραγικότατη περίοδο που είχε από τα μέσα Δεκέμβρη μέχρι τέλος Φλεβάρη, όταν και μέτρησε 6 ισοπαλίες και 5 ήττες. Προηγούμενα «θύματά» η Έβερτον, Γουέστ Χαμ, Γουέστ Μπρομ και Γουότφορντ. Έχει απουσίες, αλλά τις έχει συνηθίσει.

Επικίνδυνη έξοδος για την ομάδα του Αντόνιο Κοντέ, θα γλιτώσει την γκέλα στην έδρα της Μπέρνλι;

Μια… λαμπάδα στο μπόι του Ζιρού πρέπει να ανάψει ο Κόντε, που είδε τον Γάλλο να μπαίνει στο ματς κόντρα στη Σαουθάμπτον και ουσιαστικά να το γυρίζει μόνος του από 2 – 0 σε 2 – 3, παίρνοντας τη νίκη εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα δεν έχει να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό, αφού το Champions League δεν το προλαβαίνει, ενώ δεν γίνεται να πέσει και από τις θέσεις του Europa League. Για αυτό το λόγο, το μυαλό όλων είναι στο ματς Κυπέλλο της Κυριακής με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον. Ο Αντόνιο Κόντε θα κάνει αλλαγές, καθώς πρέπει να δώσει ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές. Το αρνητικό για τον Ιταλό τεχνικό είναι ότι η φετινή του ομάδα έχει μόλις δύο νίκες σε ομάδες της 7άδας και η Μπέρνλι  είναι μία από αυτές.

Αν υπάρχει κάτι σε αυτό το παιχνίδι είναι η κόντρα της Τσέλσι. Χωρίς κίνητρο, με αλλαγές και το μυαλό της σε άλλη διοργάνωση. Όλα αυτά ενώ η Μπέρνλι είναι ομάδα-μοντέλο. Για τους τολμηρούς 1, για πιο safe επιλογή, παίζεται και το 1Χ.

Λέστερ – Σαουθάμπτον

Είχε την ευκαιρία κόντρα στην Μπέρνλι να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους τρεις βαθμούς για την 7η και ενδεχομένως προνομιούχο θέση, αλλά αυτό υπήρχε μόνο στη θεωρία. Ήδη στο 9’ έχανε με 2 – 0 και το μόνο που κατάφερε είναι να μην δεχθεί άλλο γκολ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης και να μειώσει το 72’ σε 2 – 1, που ήταν και το τελικό σκορ. Εν όψει του αποψινού ματς με τη Σαουθάμπτον, ο Κλοντ Πιέλ αποτελεί το πρόσωπο της αναμέτρησης. Ο Γάλλος ήρθε για πρώτη φορά στην Αγγλία λόγω Σαουθάμπτον, με την οποία είχε καλή πορεία, για κάποιο λόγο απολύθηκε και πλέον είναι τεχνικός της Λέστερ. Τα φέρνει, λοιπόν, έτσι η μοίρα και ο Γάλλος τεχνικός ενδεχομένως να στείλει την πρώην ομάδα του πιο κοντά στην Championship. Οι «αλεπούδες», πάντως, μετρούν δύο συνεχόμενες ήττες και οι δύο με σκορ 2 – 1, ωστόσο εσχάτως δυσκολεύονται εντός έδρας, αφού έχουν να νικήσουν εκεί από τις 20/1. Έχουν μεσολαβήσει τρεις ισοπαλίες, όλες με 1 – 1 (Σουόνσι, Στόουκ, Μπόρνμουθ) και η ήττα από τη Νιούκαστλ. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί του Σμάιχελ.

Πώς να μην πέσει η Σαουθάμπτον… Κόντρα στην Άρσεναλ σκοράρει δύο φορές και δεν παίρνει ούτε βαθμό, με τη βαθμολογικά αδιάφορη Τσέλσι προηγείται 2 – 0 στο 70’ και τελικά γνωρίζει την ήττα με 3 – 2. Κάπως έτσι και εντελώς φυσιολογικά βρίσκεται εντός ζώνης υποβιβασμού και μάλιστα απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη παραμονής. Την Κυριακή έχει ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι, αλλά πού μυαλό τώρα για γιορτές, όταν είναι με το ένα πόδι στην Championship. Σε μυθικά τραγική κατάσταση, αφού για το πρωτάθλημα από τις 29/11/17 μέχρι σήμερα μετρά σε 20 ματς μόλις 2 νίκες, 9 ισοπαλίες και 9 ήττες. Μάλιστα, στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια έχει δεχθεί σε όλα τρία γκολ και φυσικά σε όλα γνώρισε την ήττα.

Η Λέστερ σκοράρει πάντα, ενώ η Σαουθάμπτον έχει ευκολία τόσο στο να σκοράρει και ακόμα μεγαλύτερη στο να δέχεται. Το OVER κοντά σε τιμές διπλασιασμού.

Σε ενδιαφέρει