Σάλκε – Άιντραχτ: Τα δίνουν όλα για τον τελικό

Όποια ομάδα νικήσει απόψε θα προκριθεί στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, όπου την περιμένει η Μπάγερν.
IMG

O δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Γερμανίας ανάμεσα σε Σάλκε και Άιντραχτ διεξάγεται απόψε στη “Veltins-Arena”. Το νικητή αυτού του ζευγαριού περιμένει ήδη από εχθές η Μπάγερν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Το ματς είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια θα ακολουθήσει ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Σάλκε – Άιντραχτ : GG (2,00)

Ανάλυση

Από την εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Ντόρτμουντ για το πρωτάθλημα προέρχεται η Σάλκε, η οποία έκανε μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Πλέον, οι “βασιλικοί μπλε” άφησαν στο -4 τους Βεστφαλούς (όπως και τη Λεβερκούζεν) και έχουν το πρώτο λόγο για την πρώτη δυάδα. Η καταπληκτική πορεία της ομάδας πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον κόουτς Τεντέσκο, η τακτική του οποίου βέβαια δεν αποδίδει τόσο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, όσο φέρνει αποτελέσματα και αυτό είναι που μετράει. Για το σημερινό μεγάλο ημιτελικό κανονικά θα βρίσκεται στην αποστολή ο αμυντικός Μπάμπα, ενώ εκτός θα μείνει ο τραυματίας αμυντικός Νάστασιτς, τη θέσει του οποίου θα πάρει ο Κέρερ. Νοκ άουτ έχει τεθεί και ο φορ Εμπόλο. Μπούργκσταλερ και Χαρίτ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο στο πιθανό 3-5-2 των γηπεδούχων.

Η ήττα με 4-1 εκτός έδρας από τη Λεβερκούζεν έφερε στην Άιντραχτ την επιβεβαίωση ότι ο Κόβατς θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα αυτό το καλοκαίρι. Σίγουρα, οι παίκτες θα επηρεαστούν από αυτήν την είδηση, όμως τώρα μπροστά τους έχουν έναν ημιτελικό, τον οποίο αν κερδίσουν θα πάνε για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Κόβατς ξεκαθάρισε πως η απόφασή του να σταματήσει από τους “αετούς” δε θα τον εμποδίσει να τα δώσει όλα στο σημερινό ματς, το οποίο είναι ίσως το πιο κρίσιμο της σεζόν. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο μέσος Μασκαρέλ, ενώ εκτός θα μείνουν ο μπακ Σαλσίντο και ο φορ Ρέμπιτς που είναι τραυματίες. Και οι φιλοξενούμενοι με 3-5-2 θα κατέβουν, έχοντας στη γραμμή κρούσης το δίδυμο των Φάμπιαν και Γιόβιτς.

Πιθανές ενδεκάδες

Σάλκε (3-5-2)

Φέρμαν
Κέρερ
Νάλντο
Σταμπούλι
Μπένταλεμπ
Καλιγκιούρι
Μάιερ
Οτσίπκα
Ντι Σάντο
Μπούργκσταλερ
Χαρίτ

Άιντραχτ (3-5-2)

Χραντέσκι
Φαλέτε
Άμπραχαμ
Ρους
Βολφ
Γκατσίνοβιτς
Μπόατενγκ
Χασέμπε
Τσαντλέρ
Φάμπιαν
Γιόβιτς

Εκτίμηση

Η Σάλκε δείχνει σε καλύτερη φάση, όμως το σημερινό ματς είναι νοκ άουτ και μεγάλης σημασίας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παλέψουν και οι δύο πολύ για να κατακτήσουν τη νίκη. Mπορούν να σκοράσουν αμφότερα. GG

Σε ενδιαφέρει