Kόπα Λιμπερταδόρες: Για την πρωτιά η Γκρέμιο

gremio

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μεγάλη μάχη για την πρωτιά του πρώτου ομίλου αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στη Σέρο Πορτένιο και την κάτοχο του τίτλου Γκρέμιο, ενώ στον έβδομο όμιλο Μιγιονάριος και Λάρα θα παλέψουν για την πρόκριση. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το ματς Ντιφενσόρ – Μονάγκας από τον πρώτο όμιλο, με τις δύο ομάδες να μην έχουν και πολλές ελπίδες πρόκρισης.

Ανάλυση

Ξεκινάμε με το ματς Μιγιονάριος – Λάρα. Την ήττα με 1-0 εκτός έδρας από την Ιντεπεντιέντε γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Μιγιονάριος, η οποία έμεινε στον πάτο του ομίλου με ένα βαθμό. Στο πρωτάθλημα, δύσκολα πλέον θα προκριθεί στα play off, καθώς η ήττα με 2-1 από τη Λεονές ίσως αποδειχθεί καταδικαστική. Από την άλλη μεριά, η Λάρα δεν έδειξε τίποτα στην έδρα της Κορίνθιανς την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 και έμεινε έτσι στους τρεις βαθμούς από τη νίκη της πρεμιέρας επί της Ιντεπεντιέντε. Στο πρωτάθλημα Βενεζουέλας μετράει δύο σερί ήττες, όμως για την ώρα παραμένει μέσα στις θέσεις των play off. Η Μιγιονάριος έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη, όμως η απόδοση τόσο χαμηλά δεν έχει καμία ουσία. Βρίσκω πολύ θελκτική, όμως, την επιλογή του GG & Over 2,5, καθώς θεωρώ ότι δύσκολα θα μείνουν άσφαιρες για δεύτερο σερί ματς αμφότερα.

Ολοκληρώνουμε με το μεγάλο ματς της ημέρας Σέρο Πορτένιο – Γκρέμιο. Η Σέρο Πορτένιο παραμένει επικεφαλής του ομίλου με το “δύο στα δύο” στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές, όμως στο τελευταίο ματς με τη Ντιφενσόρ χρειάστηκε και τη βοήθεια από το διαιτητή, ο οποίος δεν της ακύρωσε γκολ οφσάιντ στις καθυστερήσεις, γράφοντας το 2-1. Στο πρωτάθλημα Ουρουγουάης προέρχεται από το επιβλητικό 5-0 επί της Νασιονάλ, παίρνοντας ψυχολογία ενόψει του αποψινού ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής. Η Γκρέμιο, από την άλλη, πήρε εύκολη νίκη με 4-0 επί της Μονάγκας την περασμένη αγωνιστική και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 4 βαθμούς. Απόψε, θέλει τη νίκη για εξασφαλίσει την πρόκριση, αλλά και να κάνει μεγάλο βήμα για την πρωτιά του ομίλου. Στην πρεμιέρα του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος μπήκε με το… δεξί, καθώς επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας επί της Κρουζέιρο, δείχνοντας από νωρίς τα “δόντια” της. Το αποψινό ματς μπορεί να έχει αρκετή ισοπαλία μέσα, όμως θεωρώ ότι η εμπειρία της Γκρέμιο θα υπερτερήσει. 2

Σε ενδιαφέρει