Σπόρτινγκ Λ.- Ατλέτικο Μ.: Το πιστεύουν τα λιοντάρια

Στη μεγάλη ανατροπή του εις βάρος της 2-0 θέλει να φτάσει απόψε η Σπόρτινγκ κόντρα στην έμπειρη Ατλέτικο του Σιμεόνε.
atl

Αγώνας ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ στο Ζοσέ Αλβαλάδε ανάμεσα σε Σπόρτινγκ και Ατλέτικο. Ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

Σπόρτινγκ Λ. – Ατλέτικο Μ.: 1Χ (1.91)

Ανάλυση

Δεν άξιζε ένα καθαρό εις βάρος της 2-0 η Σπόρτινγκ στον πρώτο αγώνα. Βρέθηκε να κυνηγάει μόλις στο πρώτο λεπτό, δέχτηκε ακόμα ένα γκολ στο πρώτο μέρος, πάλεψε στην επανάληψη, αλλά δεν κατάφερε τουλάχιστον να μειώσει. Είχε πάντως δύο μεγάλες ευκαιρίες στο τελευταίο τέταρτο. Απαντες δηλώνουν αποφασισμένοι για τη μεγάλη ανατροπή απόψε. Υπάρχει κόντρα παικτών προέδρου το τελευταίο διάστημα, με τον κόσμο να στρέφεται υπέρ των ποδοσφαιριστών. Στο πρωτάθλημα κέρδισε την Πάκος με 2-0, αλλά η διαφορά των έξι βαθμών από την κορυφή δεν καλύπτεται. Τα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Σημαντικές οι απουσίες των Κοεντράο και Ντοστ. Στην επίθεση θα ξεκινήσει ο Ντουμπιά. Πίσω του θα κινούνται Μάρτινς, Ρουίς και Ριμπέιρο.

 

Με τους Κόκε και Γκριζμάν να σκοράρουν στο πρώτο ημίχρονο έκαμψε την αντίσταση της Σπόρτινγκ και κρατάει σφιχτά την υπόθεση πρόκριση η Ατλέτικο. Πραγματικά θα πρέπει να κάνει χαρακίρι για να αποκλειστεί. Εχει την απαιτούμενη εμπειρία να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Στο πρωτάθλημα έκανε πρόβα τζενεράλε κόντρα στη Ρεάλ στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης μένοντας στο 1-1 στο Μπερναμπέου. Τρία σερί under σε όλες τις διοργανώσεις. Σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ μετράει έξι σερί νίκες. Μόνο ένα γκολ έχει δεχτεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση. Με 4-4-2 θα παραταχθεί απόψε έχοντας στην επίθεση τους Γκριζμάν και Ντιέγκο Κόστα.

Πιθανές ενδεκάδες

Σπόρτινγκ (4-2-3-1)

Πατρίσιο

Ριστόφσκι

Κόατες

Ματιέ

Ακούνια

Μπατάγλια

Φερνάντες

Μάρτινς

Ρουίς

Ριμπέιρο

Ντουμπιά

Ατλέτικο Μ. (4-4-2)

Ομπλάκ

Χουάνφραν

Σάβιτς

Γκοδίν

Λούκας

Κόκε

Γκάμπι

Τόμας

Σαούλ

Γκριζμάν

Κόστα

Εκτίμηση

Η Σπόρτινγκ διαθέτει πολύ καλό υλικό και στο σπίτι της γιγαντώνεται. Είναι σε θέση τουλάχιστον να μην ηττηθεί από την Ατλέτικο. Εξάλλου οι Μαδριλένοι δεν έχουν λόγο να διπλασιάσουν τις νίκες τους. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ ο άσος. Θα τον επιλέξω με την σχετική κάλυψη στην ισοπαλία.

 

Σε ενδιαφέρει