Α΄Γερμανίας: Στέψη στη Βαυαρία, ματς – «φωτιά» σε Κολωνία – Φραϊμπουργκ!

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει νίκη για να στεφθεί πρωταθλήτρια στην έδρα της Άουγκσμπουργκ, ενώ Κολωνία και Βόλφσμπουργκ θέλουν νίκη κόντρα σε Μάιντζ και Φραϊμπουργκ αντίστοιχα για να έχουν ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία.
μπαγερν

Το κύριο μέρος της 29ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα διεξάγεται σήμερα με πέντε αναμετρήσεις, οι οποίες ενδέχεται να αποβούν καθοριστικές για τη συνέχεια και ειδικά στη  μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ανάλυση

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου

Τοπικό ντέρμπι της Βαυαρίας. Ο προπονητής των γηπεδούχων Μανουέλ Μπάουμ παραδέχτηκε ότι η αυτοπεποίθηση των παικτών της Μπάγερν είναι στα ύψη, ωστόσο σημείωσε ότι ή ομάδα του έχει αποδείξει φέτος ότι μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τις μεγάλες ομάδες του γερμανικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η Μπάγερν Μονάχου (7 νίκες στα τελευταία 8 ματς κόντρα στην Άουγκσμπουργκ) με νίκη ή και… με ήττα (αν η Σάλκε δεν κερδίσει στο Αμβούργο) κατακτά και μαθηματικά το έκτο σερί πρωτάθλημα και 28ο συνολικά στην ιστορία της. Έτσι, ο Γιουπ Χάικνες λογικά δεν θα κάνει κάποιο ροτέισον και θα παρατάξει την ομάδα με Χάμες, Ριμπερί, Ρόμπεν, Λεβαντόβσκι. Ο Πολωνός επιθετικός έχει δημιουργήσει μία τρομερή παράδοση κόντρα στην Άουγκσμπουργκ. Ειδικότερα, έχει σημειώσει συνολικά εναντίον της 18 γκολ, εννέα εκ των οποίων επιτεύχθηκαν στα τελευταία πιο πρόσφατα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων. Επιπρόσθετα το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες των δύο ομάδων (Μαξ, Κίμιχ, Μίλερ, Χάμες) προπορεύονται στην κατηγορία των ασσίστ συνηγορεί προς την επίτευξη αρκετών τερμάτων. Οπότε επιλέγω την ελκυστική απόδοση του OVER 3,5 γκολ.

 

Γκλάντμπαχ – Χέρτα Βερολίνου

Αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και θα προσπαθήσουν έως το τέλος μήπως προλάβουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η Μπορούσια έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας, ενώ η πρόσφατη παράδοση είναι ξεκάθαρα με το μέρος της. Δεν βρίσκεται ωστόσο  σε καλή αγωνιστική κατάσταση αφού μετρά τρεις ισοπαλίες και μία ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς. Η Χέρτα είναι ομάδα που ρίχνει το βάρος στην άμυνα αλλά κι αυτή είναι ντεφορμέ. Με Σέλκε ή Ιμπίσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης θα παραταχθούν οι φιλοξενούμενοι. Πάμε με τον «άσο» της Γκλάντμπαχ λόγω έδρας και παράδοσης: 1.

Κολωνία – Μάιντζ

Ίσως το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς για τους γηπεδούχους. Αν κερδίσουν έχουν βάσιμες ελπίδες για τη σωτηρία, ενώ σε περίπτωση που χάσουν δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό. Έχουν την παράδοση με το μέρος τους και θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Προέρχονται πάντως από βαριά ήττα στην έδρα της Χόφενχαϊμ με 6-0. Από την άλλη η αναμέτρηση έχει σχεδόν την ίδια κρισιμότητα και για τη Μάιντζ, η οποία παραμένει χωρίς νίκη στα τελευταία πέντε ματς, ενώ οι εκτός έδρας επιδόσεις της είναι κακές (1-5-8). Η Κολωνία είναι ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο κι έτσι θα επιλέξω τον 1 που προσφέρεται σε δελεαστικές αποδόσεις.   

Φραϊμπουργκ – Βόλφσμπουργκ

Παιχνίδι – «εξάποντο» στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για τη σωτηρία. Η Φραϊμπουργκ εντός έδρας δίνει έμφαση στο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ η Βόλφσμπουργκ μακριά από το γήπεδό της σκοράρει με το σταγονόμετρο. Θα της λείψει και ο μέσος Γκιλαβογκί λόγω τιμωρίας. Ωστόσο η παράδοση είναι υπέρ της. Ενδεικτικό είναι ότι στις τέσσερις πιο πρόσφατες επισκέψεις της στο γήπεδο της Φραϊμπουργκ αναδείχτηκε νικήτρια. Ισορροπημένο ζευγάρι, όμως θα επιλέξω το 2 της Βόλφσμπουργκ κυρίως λόγω της καλής παράδοσης που διατηρεί στη συγκεκριμένη έδρα.

Αμβούργο – Σάλκε

Το Αμβούργο βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και κινδυνεύει και φέτος να υποβιβαστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του. Χρειάζεται τη νίκη κόντρα στη δεύτερη Σάλκε για να έχει ελπίδες παραμονής. Από τους γηπεδούχους θα λείψει ο βασικός αμυντικός Γιουνγκ. Πάνοπλη θα παραταχθεί η Σάλκε που προέρχεται από έξι σερί νίκες. Το πάθος για νίκη θα είναι μεγάλο και στις δύο πλευρές οπότε είναι πιθανό να δούμε πάνω από 2.5 τέρματα συνολικά: OVER 2,5.

Σε ενδιαφέρει