A’ Αργεντινής: Να σιγουρέψουν το Σουνταμερικάνα

Μεγάλη μάχη για το Σουνταμερικάνα θα δώσουν απόψε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» Αρχεντίνος και Ουνιόν.
gym arg

Με δύο αναμετρήσεις ξεκινάει σήμερα η 22η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στην Αργεντινή. «Εξάποντο» για να σιγουρέψουν το Σουνταμερικάνα είναι το ματς Αρχεντίνος Τζούνιορς – Ουνιόν Σάντα Φε, με τις δύο ομάδες να έχουν και αρκετές ελπίδες για το Λιμπερταδόρες. Από την άλλη, αδιάφορο βαθμολογικά είναι το Τίγκρε – Χιμνάσια.

Aνάλυση

Τίγκρε – Χιμνάσια

Από την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Νιούελς προέρχεται η Τίγκρε. Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-0 και στην επανάληψη η γηπεδούχος την έβαλε ξανά στο ματς με αυτογκόλ στο 58′, όμως στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Η ομάδα του Λεντέσμα για φέτος δείχνει να μην κινδυνεύει, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μια θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, όμως έχει την υποχρέωση να πάρει βαθμούς, καθώς ο μέσος όρος της για του χρόνου θα είναι αρκετά χαμηλός. Eκτός αποστολής θα μείνει ο φορ Στρακουαλούρσι, ενώ επιστρέφει σε αυτήν ο χαφ Πρέντιχερ. Από την άλλη μεριά η Χιμνάσια για άλλη μια φορά βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό και ηττήθηκε εντός έδρας με 1-3 από την Αρχεντίνος. Αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα για την ομάδα του Σάβα, η οποία έμεινε πολύ μακριά από την πρώτη εντεκάδα που δίνει εισιτήριο τουλάχιστον για το Σουνταμερικάνα. Για σήμερα αναμένονται αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τους Περέιρα, Φαραβέλι και Νιελ να μένουν στον πάγκο και τους Μπολιβάρ, Ραμίρες και Κοντίν να ξεκινούν βασικοί. Αν και από την εικόνα των δύο ομάδων φαίνεται πως το ματς θα κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, θεωρώ ότι η μη σκοπιμότητα μπορεί να φέρει περισσότερα γκολ σήμερα. Το Οver 2,5 βρίσκεται σε καλές αποδόσεις.

Αμείωτο το ενδιαφέρον στην Σούπερλιγκα της Αργεντινής. 

Αρχεντίνος – Ουνιόν Σάντα Φε

Από την εκτός έδρας νίκη με 3-1 απέναντι στη Χιμνάσια προέρχεται η Αρχεντίνος. Μέχρι να προηγηθεί στο 55′ δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά, μετά ανέβασε ρυθμό και πέτυχε και το δεύτερο στο 71′, με την γηπεδούχο να απαντάει στο 76′. Στο 88′, από λάθος του αντίπαλου γκολκίπερ γράφτηκε το τελικό σκορ. Με αυτό το τρίποντο, η ομάδα του Μπέρτι σώθηκε και μαθηματικά, ενώ παράλληλα μπήκε ξανά στο κόλπο του Σουνταμερικάνα, ενώ απέχει μόλις τρεις βαθμούς από Ρασίννγκ και Ιντεπεντιέντε που βρίσκονται στην πέμπτη θέση που οδηγεί στο Λιμπερταδόρες. Εκτός αποστολής έμειναν ο μπακ Μπενίτες και ο χαφ Κολμάν, ενώ επέστρεψε σε αυτήν ο Μπαρμπόσα. Η Ουνιόν Σάντα Φε, από τη μεριά της, έμεινε στο 1-1 κόντρα στη Σαν Μαρτίν εντός έδρας, παρουσιάζοντας ένα πολύ μέτριο πρόσωπο. Άνοιξε το σκορ στο 83′, όμως πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν και δεν άλλαξε τίποτα μέχρι το τέλος. Στεναχωρημένος ήταν ο κόουτς Μαδελόν, όμως παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Η ομάδα του βρίσκεται πάντα εντός των θέσεων για το Σουνταμερικάνα, όμως ρίχνει… κλεφτές ματιές και στο Λιμπερταδόρες, καθώς απέχει μόλις ένα βαθμό από την πρώτη πεντάδα. Μοναδική απώλεια, ο τραυματίας αριστερός μπακ Μπ. Πιτόν, το κενό του οποίου θα προσπαθήσει να καλύψει ο Μπάλμπι. Θα πέσουν… κορμιά απόψε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», όμως θεωρώ ότι η Αρχεντίνος έχει το προβάδισμα για τη νίκη. Θα πάρω τον άσο σε συνδυασμό με το Over 1,5 για μεγαλύτερη απόδοση.

Σε ενδιαφέρει