Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις: Τα λένε και θα τα… ξαναπούν σύντομα!

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποψινό για Ολυμπιακό και Ζαλγκίρις, αφού οι Λιθουανοί ό,τι κι αν συμβεί τερματίζουν 6οι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δύσκολα χάνουν την 3η θέση.
thumbnail   osfp zalgiris

Με νοσοκομείο φαντάζει ο Ολυμπιακός εν όψει της αναμέτρησης με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, αφού λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί ως σέντερ ακόμα και ο Παπαπέτρου. Χωρίς κίνητρο οι Λιθουανοί, αφού μετά τα χθεσινά αποτελέσματα έχουν τερματίσει 6οι.

Τα προγνωστικά μου

Ολυμπιακός ( – 3,5) – Ζαλγκίρις 1 1.85

Ανάλυση

Αυτοκτονία από τις λίγες εναντίον της Μάλαγα την προηγούμενη αγωνιστική στην Ισπανία, αφού αν και βρέθηκε στο +7, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ματς, υπέπεσε στο ένα λάθος μετά το άλλο και τελικά ηττήθηκε στην παράταση (87 – 85, 74 – 74 κ.δ.), χάρη σε ένα σουτ του Όγκουστιν, που τελικά έπαιξε, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί τον έδιναν τραυματία. Νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να προηγηθούν ακόμα και με 16 πόντους, εκμεταλλευόμενοι την ανύπαρκτη άμυνα του Ολυμπιακού στη β’ περίοδο, σκοράροντας με ευκολία είτε από την περιφέρεια είτε από τη ρακέτα. Ωστόσο, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανατρέποντας για πρώτη φορά φέτος τέτοιας έκτασης διαφορά, έδειξε ότι μπορεί να πάρει το ματς και κατ’ επέκταση την 3η θέση της Euroleague. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, έτσι η υπόθεση «3η θέση» πήρε αναβολή για σήμερα, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague. Κορυφαίος και πάλι ο Σπανούλης, που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Με δική του νίκη απόψε είναι 3ος και έχει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στα play-off ώστε να φτάσει σε ακόμα ένα Final – Four.

Έτοιμος για play – off και Ζαλγκίρις ο Ολυμπιακος με φόντο το Final Four. 

Ακόμα όμως κι αν χάσει, πιθανότατα πάλι 3ος θα τερματίσει, αφού του χρειάζεται απλά μια νίκη της Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ. Αν όμως οι Μαδριλένοι χάσουν, τότε συμβαίνει το… απίστευτο, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει 3ος (άρα και πάνω στη Ζαλγκίρις) και τον Ολυμπιακό να πέφτει πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης με πλεονέκτημα έδρας.

Σημαντικό στοιχείο για το σημερινό ματς είναι οι τραυματισμοί. Εκτός οι Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΛίν και Τιλί! Με άλλα λόγια, οι μοναδικοί ψηλοί που έχουν μείνει είναι οι Μιλουτίνοφ και Μπόγρης, με τον Σέρβο όμως να έχει και εκείνος πρόβλημα στη μέση. Άρα σήμερα αναβαθμισμένος ρόλος για Παπαπέτρου και αναγκαστικά υπολογίζονται Ουίλτζερ και Τόμπσον, αν και θα προτιμηθούν σχήματα με τρία γκαρντ.

Η Ζαλγκίρις που εντυπωσίαζε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν με την ενέργειά της και με την κυκλοφορία της μπάλας είναι και πάλι εδώ, αφού είχε χαθεί τον τελευταίο μήνα. Με καταπληκτική εμφάνιση επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Λιθουανία (85-73), φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στους 20 πόντους στα μέσα της 4ης περιόδου. Κορυφαίος εννοείται ότι ήταν ο παικταράς, Πάνγκος με 15 πόντους και 11 ασίστ, ενώ ακολούθησαν Ντέιβις (17π.), Γιανκούνας (13π.) και Καβαλιάουσκας (11π.). Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα για το παιχνίδι στο ΣΕΦ είχε μεγάλο κίνητρο, αφού ήθελε τη νίκη για να αποφύγει την 8η θέση και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα play-off. Ωστόσο, όπως τα… κατάφεραν χθες Χίμκι και Μπασκόνια, δεν θα ξεκολλήσει από την 6η θέση με οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο Φάληρο, οπότε αν δεν γίνουν τρελά πράγματα, οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν πολύ σύντομα, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τουλάχιστον άλλες τρεις, εκτός από τη σημερινή αναμέτρηση.

Εκτίμηση

Η μοναδική ομάδα που έχει κίνητρο είναι ο Ολυμπιακός, καθώς δεν θέλει να περιμένει καμία Ρεάλ Μαδρίτης για να οριστικοποιήσει την 3η θέση και το συναπάντημα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Όπως και να το κάνουμε, ακόμα και με πλεονέκτημα έδρας, άλλο να πρέπει να αποκλείσεις τους Λιθουανούς κι άλλο τον Λούκα Ντόντσιτς και τους υπόλοιπους. Άσος με το χάντικαπ να είναι χαμηλό, ακόμα και με απουσίες, καθώς και η Ζαλγκίρις αδιάφορη είναι.

Σε ενδιαφέρει