Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ.: Με… τσαμπουκά οι «στεφανουά»

Σε δαιμονιώδη φόρμα βρίσκεται η Σεντ Ετιέν, απειλώντας τους πρωτοπόρους.
PSG vs Saint Etienne

Με την αναμέτρηση Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ. ξεκινάει απόψε η 32η αγωνιστική της Ligue 1 στη Γαλλία. Σε φοβερή κατάσταση βρίσκονται οι γηπεδούχοι και απειλούν τους Παριζιάνους, οι οποίοι προέρχονται από την κατάκτηση του Λιγκ Καπ.

Τα προγνωστικά μου

Σεντ Ετιέν – Παρί Σ.Ζ. : 1X (3,55)

Aνάλυση

Με το ευρύ 3-0 πέρασε την προηγούμενη αγωνιστική από την έδρα της Ναντ η Σεντ Ετιέν, η οποία πιστοποίησε για άλλη μια φορά την πολύ καλή της φόρμα. Ο Γκασέ χρησιμοποίησε τον πολύ γρήγορο Αμουμά αντί του Μπέριτς στην κορυφή της επίθεσης, με τον πρώτο μεν να μη σκοράρει, όμως να ανοίγει πολλές τρύπες στην αντίπαλη άμυνα, βοηθώντας τους συμπαίκτες του να φτάνουν πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Οι «στεφανουά», έτσι, έφτασαν τα εννέα αήττητα ματς και αύξησαν τις ελπίδες τους για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κάτι που αποτελεί από μόνο του επιτυχία, αν σκεφτούμε ότι πριν από λίγο καιρό γινόταν λόγος για σωτηρία. Πρακτικά πλήρης αναμένεται η αποστολή σήμερα για τους γηπεδούχους, με τον Αμουμά να παραμένει στην κουρφή της επίθεσης, έχοντας πίσω την τριάδα των Μπαμπά, Καμπελά και Μονέ-Πακέ.

 

Από τη μεριά της, η Παρί Σ.Μ. προέρχεται από την κατάκτηση του φετινού Λιγκ Καπ με το άνετο 3-0 επί της Μονακό στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί για τους Παριζιάνους, οι οποίοι σχεδόν έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και βρίσκονται κοντά και στο κύπελλο. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Έμερι προέρχεται από την νίκη με 2-1 επί της Ανζέ. Τιμωρημένος για σήμερα είναι ο αμυντικός χαφ Μότα, τραυματίες οι Βεράτι, Ντράξλερ και Άλβες και άρρωστος ο Ντιαρά. Δεν αλλάζει το 4-3-3, με τους Μ’Μπαπέ, Καβάνι και Ντι Μαρία στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Σεντ Ετιέν (4-2-3-1)

Ρουφιέ
Ντεμπισί
Περάν
Σούμποτιτς
Γκαμπριέλ Σίλβα
Σέλνες
Εμβιλά
Μπαμπά
Καμπελά
Μονέ-Πακέ
Αμουμά

Παρί Σ.Ζ. (4-3-3)

Αρεολά
Μενιέ
Σίλβα
Κιμπέμπε
Τζιούρι
Λασανά
Ραμπιό
Λο Σέλσο
Μ’Μπαπέ
Καβάνι
Ντι Μαρία

Εκτίμηση

Σίγουρα, η Παρί δεν… παίζεται σχεδόν από καμία ομάδα στη Γαλλία, όμως η φόρα της Σεντ Ετιέν σε συνδυασμό με τη χαλαρότητα των Παριζιάνων στο πρωτάθλημα μας στρέφει προς την κόντρα των τελευταίων.

Σε ενδιαφέρει