Χετάφε – Μπέτις: Μάχη για την Ευρώπη

Την έβδομη θέση που δίνει εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ κυνηγούν και οι δύο ομάδες.
Χετάφε – Μπέτις: Μάχη για την Ευρώπη

Mε την αναμέτρηση Χετάφε – Μπέτις ολοκληρώνεται σήμερα η 30η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν στην Ισπανία. Και οι δύο ομάδες έχουν στόχο την ευρωπαϊκή έξοδο μέσω της έβδομης θέσης και θα παλέψουν γι’ αυτό.

Τα προγνωστικά μου

Χετάφε – Μπέτις : X (3,55)

Ανάλυση

Από την εκτός έδρας νίκη με 1-2 επί της Σοσιεδάδ προέρχεται η Χετάφε, η οποία κέρδισε για πρώτη φορά μακριά από την πρωτεύουσα, καθώς το τελευταίο της διπλό ήταν επί της Λεγανές. Δέχτηκε πρώτη γκολ στο 23′, αλλά αυτό την αφύπνισε, ισοφάρισε πριν το τέλος του ημιχρόνου και στο 51′ ολοκλήρωσε την ανατροπή με ωραίο γκολ του Άνχελ. Η ομάδα του Μπορδαλάς έχει 39 βαθμούς και βρίσκεται στο -5 από την έβδομη θέση και με μια νίκη απόψε μπαίνει για τα καλά στο… κόλπο της Ευρώπης. Στα αγωνιστικά, εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν θα μείνει ο χαφ Αραμπάρι, ενώ αμφίβολοι για σήμερα είναι ο χαφ Μπεργκάρα και ο φορ Ρεμί. Χόρχε Μολίνα και Άνχελ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

 

H Mπέτις, από τη μεριά της, στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή νίκησε κατά κράτος την Εσπανιόλ (3-0) εντός έδρας, σε ένα ματς που διεξήχθη κάτω από δυνατή βροχόπτωση. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 34΄ και με άλλα δύο γκολ στην επανάληψη (56′, 69′) … καθάρισαν με το τρίποντο, το οποίο τους έφερε στο -1 από την έβδομη θέση, ενώ με νίκη απόψε μπορούν να πιάσουν την συμπολίτισσα Σεβίλλη που είναι έκτη. Επιστρέφει ο αρχηγός Χοακίν, ενώ εκτός παραμένουν ο χαφ Φράνθις, ο στόπερ Φεντάλ και ο φορ Σανάμπρια. Με 3-5-2 θα παρατάξει την ομάδα του ο Κίκε Σετιέν, με τους Μπουντεμπούζ και Λόρεν Μορόν στην επίθεση.

Χετάφε (4-4-2)

Γουάιτα
Νταμιάν Σουάρες
Τζενέ
Καμπρέρα
Αντούνες
Πορτίγιο
Φαΐρ
Μαρκέλ Μπεργκάρα (Σέρχιο Μόρα)
Αμάτ
Χόρχε Μολίνα
Άνχελ

Μπέτις (3-5-2)

Αδάν
Μάντι
Μπάρτρα
Αμάτ
Μπαραγάν
Χάβι Γκαρθία
Φαμπιάν
Γκουαρδάδο
Τζούνιορ Φίρπο
Μπουντεμπούζ
Λόρεν Μορόν

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες παλεύουν για την ευρωπαϊκή έξοδο, όμως όπως ήρθαν τα αποτελέσματα μέσα στο ΣΚ, δεν αποκλείεται να τους βολέψει και η ισοπαλία. Χ

Σε ενδιαφέρει