Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό: Το τρόπαιο των Παριζιάνων

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις συνεχόμενες χρονιές έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ η Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά αν μια ομάδα μπορεί να της το στερήσει, αυτή είναι η Μονακό.
Παρί Σεν Ζερμέν – Μονακό: Το τρόπαιο των Παριζιάνων

Το πρώτο τρόπαιο της σεζόν κρίνεται απόψε στη Γαλλία, με τις δύο καλύτερες ομάδες της χώρας, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό να είναι στον τελικό του Λιγκ Καπ, όπως συνέβη και πέρυσι. Ο τελικός διεξάγεται στο γήπεδο της Μπορντό, «Ατλαντίκ». Μονός αγώνας, προβλέπεται παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας.

Τα προγνωστικά μου

Παρί Σεν Ζερμέν-Μονακό: Over 3,5 (2.05)

Ανάλυση

Σε έναν τίτλο που θα έπρεπε να φέρει το όνομά της έχει μετατρέψει το Λιγκ Καπ η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού τον έχει κατακτήσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια και μάλιστα κόντρα σε τέσσερις διαφορετικούς αντιπάλους στον τελικό (Λιόν, Μπαστιά, Λιλ, Μονακό). Ωστόσο, απόψε θα έχουμε επανάληψη του περσινού ζευγαριού. Η Παρί είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 4-1, αν και η Μονακό είχε ασχοληθεί ελάχιστα, αφού δικαιολογημένα είχε ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα το οποίο και κατέκτησε. Ο προπονητής των Παριζιάνων, Ουνάι Έμερι, για το μέλλον του οποίου ακούγονται πολλά και όχι χωρίς βάση, δεν είχε και την ιδεατή προετοιμασία εν όψει τελικού λόγω των πάρα πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών. Ο Ντι Μαρία αναμένεται να είναι στην τριάδα της επίθεσης, ενώ τη θέση του τιμωρημένου Μότα, θα πάρει ο Ντιαρά.

Θα κάνει το 5/5 η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ θα της διακόψει το σερί; 

Από την άλλη μεριά, η Μονακό έχοντας τις δάφνες της περσινής κατάκτησης του πρωταθλήματος, μπορεί χωρίς άγχος και καμία πίεση να χτίσει σιγά – σιγά το σύνολο των επόμενων χρόνων, μετά τις πολλές απώλειες που είχε το καλοκαίρι, με κορυφαία αυτή του Εμπαπέ, που απόψε θα είναι αντίπαλος. Τη φετινή Παρί δεν μπορούσε να τη «χτυπήσει» στο πρωτάθλημα, αλλά με άνεση θα τερματίσει 2η, αφού είναι και η πιο σταθερή από τους από κάτω. Θέλει τον τίτλο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης, Ριμπολόβλεφ βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας για εμψύχωση. Δεν αλλάζει το 4-4-2 ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, απών ο τραυματίας Κεϊτά.

Πιθανές ενδεκάδες

Παρί Σεν Ζερμέν (4 – 3 – 3 )

Αρεολά

Ντάνι Άλβες

Τιάγκο Σίλβα

Μαρκίνιος

Κουρζαβά

Βεράτι

Ντιαρά

Ραμπιό

Εμπαπέ

Καβάνι

Ντι Μαρία

Μονακό (4 – 4 – 2)

Σούμπασιτς

Σιντιμπέ

Τζέμερσον

Γκλικ

Ζορζ

Λεμάρ

Φαμπίνιο

Μουτίνιο

Λόπες

Γιόβετιτς

Φαλκάο

Εκτίμηση

Το DNA των δύο ομάδων είναι η επίθεση και παρά το γεγονός ότι είναι ένας τελικός, αυτό δεν θα αλλάξει. Το περσινό τους συναπάντημα έβγαλε πέντε γκολ και Κυπελλούχο την Παρί. Οι αποδόσεις είναι φυσιολογικά χαμηλές για να στηρίξει κάποιος την ομάδα του Έμερι, αλλά το να επιτευχθούν παραπάνω από 3,5 γκολ κυκλοφορεί σε καλά επίπεδα.

Σε ενδιαφέρει