Ελλάδα – Αίγυπτος: Κάποιος να σταματήσει τον Σαλάχ!

Αρκετή δουλειά θα έχει η ελληνική άμυνα απέναντι στον παικταρά Μοχάμεντ Σαλάχ.
ellada aigiptos

Ελλάδα και Αίγυπτος δοκιμάζουν σήμερα τις δυνάμεις τους στην πολύ ενδιαφέρουσα φιλική αναμέτρηση που διεξάγεται στο “Letzigrund” της Ζυρίχης. Αρκετά δύσκολο ματς για τους διεθνείς μας και ιδιαίτερα για την άμυνα που έχει να αντιμετωπίσει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς αυτήν τη στιγμή στον κόσμο, το Μοχάμεντ Σαλάχ.

Τα προγνωστικά μου

Ελλάδα – Αίγυπτος : GG (2,27)

Ανάλυση

Από την ήττα με 0-1 από την Ελβετία στο ΟΑΚΑ προέρχεται η Ελλάδα. Δέχτηκε το γκολ στο 59′ και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει καθόλου, καθώς οι πολλές αλλαγές δεν την άφησαν να έχει την όποια επιθετικότητα είχε στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μίκαελ Σκίμπε δεν έμεινε και πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας του, όμως εξήγησε πως βρισκόμαστε σε φάση… επανεκκίνησης και θα πρέπει να δοκιμάσει αρκετούς παίκτες για να βρει την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους. Στα αγωνιστικά, δε θα αγωνιστούν απόψε οι μεσοεπιθετικοί Κουλούρης και Λημνιός, οι οποίοι αποχώρησαν για την εθνική Νέων, ενώ κανονικά στην αποστολή θα βρεθεί ο Καρέλης που ένιωσε αδιαθεσία το Σάββατο, έκανε εξετάσεις και όλα είναι καλά. Αμφίβολος ήταν και ο Μήτρογλου με ενοχλήσεις στη μέση, όμως λογικά θα δώσει το “παρών”.

 

Δεν κατάφερε τίποτα απέναντι στην Πορτογαλία η Αίγυπτος την Παρασκευή το βράδυ. Αν και προηγήθηκε με τον καταπληκτικό Σαλάχ στο 56′ και έδειχνε να κρατάει τη μεγάλη νίκη μέχρι το τέλος, στις καθυστερήσεις (92′, 96′) η άμυνά της με δύο αστεία λάθη έδωσε την ευκαιρία στον… τιμωρό Κριστιάνο Ρονάλντο να φέρει “τούμπα” το ματς με δύο κεφαλιές. Έχει να μάθει πολλά από αυτήν την ήττα η ομάδα του Κούπερ, αφού στο Μουντιάλ παρόμοιες καταστάσεις πρόκειται να στοιχήσουν. Παρ’ όλα αυτά, ο Αργεντικός κόουτς δήλωσε περήφανος από την προσπάθεια των παικτών του, χωρίς να είναι ευχαριστημένος μόνο για το αποτέλεσμα. Από το 66′ και μετά πέρασε στον αγώνα και ο φορ του Ατρομήτου Αμρ Ουάρντα. Ενετελώς διαφορετικό θα είναι το σημερινό ματς για τους Αιγύπτιους, οι οποίοι θα κοιτάξουν πρώτα να θωρακίσουν την άμυνά τους για να μην την… ξαναπατήσουν.

Αποστολές των ομάδων

Ελλάδα: Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Γουότφορντ), Μπάρκας (ΑΕΚ), Γιαννιώτης (Ατρόμητος) – Αμυντικοί: Μανωλάς (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Τοροσίδης (Μπολόνια), Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Σταφυλίδης (Στόουκ), Ρέτσος (Λεβερκούζεν), Παπαδόπουλος (Αμβούργο), Λυκογιάννης (Στουρμ Γκράτς), Μπακάκης (ΑΕΚ) – Μέσοι: Σάμαρης (Μπενφίκα), Ζέκα (Κοπεγχάγη), Ταχτσίδης (Ολυμπιακός), Τζιόλης (Αλ Φαϊχά), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ), Πέλκας (ΠΑΟΚ)- Επιθετικοί: Γιαννιώτας (Βαγιαδολίδ), Μήτρογλου (Μαρσέιγ), Καρέλης (Γάνδη), Μπακασέτας (ΑΕΚ), Δώνης (Στουτγάρδη)

Aίγυπτος: Τερματοφύλακες: Ελ Χανταρί (Αλ Ταούν), Ελ Σεναουΐ (Ζαμαλέκ), Αγουάντ (Ισμαΐλι), Ελ Σεναουΐ (Αλ Αχλί) – Αμυντικοί: Φατί (Αλ Αχλί), Ελ Μοχαμάντι (Άστον Βίλα), Σαφί (Αλ Φατέχ), Εγκάζι (Γουέστ Μπρομ), Γκάμπερι (Λος Άντζελες), Γκαμπρ (Γουέστ Μπρομ), Σαμίρ (Αλ Αχλί), Ασράφ (Αλ Αχλί) – Μέσοι: Ελ Νενί (Άρσεναλ), Σάιντ (Αλ Αχλί), Σικαμπάλα (Αλ Ραΐντ), Τρεζεγκέ (Κασίμπασα), Σόμπχι (Στόουκ), Χαμέντ (Ζαμαλέκ), Καχράμπα (Αλ Ιτιχάντ), Ασούρ (Αλ Αχλί), Ουάρντα (Ατρόμητος), Ζακάρια (Αλ Αχλί), Μόρσι (Γουΐγκαν), Ελ Σαχάτ (Αλ Αΐν), Μαγκντί (ΕΝΡΡΙ) – Επιθετικοί: Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μοχσέν (Αλ Αχλί), Κόκα (Μπράγκα)

Eκτίμηση

Όλο το βάρος για την εθνική μας θα πέσει πάνω στην εξουδετέρωση του Σαλάχ, όμως μου φαίνεται πολύ δύσκολο σε αυτή φάση αυτό να αποδώσει. Μπορούμε και εμείς να βρούμε το δρόμο για τα δίχτυα, με το αμφίσκορο να έχει αρκετές ελπίδες. GG

Σε ενδιαφέρει