Ευρωλίγκα: Εμφύλιος στη Βαλένθια

Μεγάλη μάχη ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ, με το κίνητρο να βρίσκεται στην πλευρά των Μαδριλένων, αλλά οι παίκτες του Βιντορέτα δεν χαρίζονται στο σπίτι τους.
AM

Εκτός από τη μάχη του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα, το σημερινό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Φενέρ – Μακάμπι, Ζαλγκίρις – Μιλάνο και Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης.

Ανάλυση

Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης

Ισπανικός εμφύλιος με πολλές ιδιαιτερότητες. Η Βαλένθια με 9-17 δεν μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση. Απομένει να αποκλειστεί και μαθηματικά. Ακόμα και με το απόλυτο δεν γίνεται να προλάβει, αλλά δεν πρόκειται και να χαριστεί στη Ρεάλ. Ομάδα ρυθμού, που στην έδρα της δεν αστειεύεται. Βαριά ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 106-90 στη Σερβία. Απέδειξε περίτρανα ότι έχει συμβιβαστεί και ότι θα το διασκεδάσει μέχρι τέλους παίζοντας αποκλειστικά επίθεση. Μοναδική απουσία αυτή του Ντιό από το ξεκίνημα της σεζόν. Νίκη στο πρωτάθλημα με 74-61 επί της Τενερίφης. Η Ρεάλ πέρασε νικηφόρα από το Μιλάνο με 88-77 και στρογγυλοκάθεται στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Πολύ δύσκολα θα χάσει το πλεονέκτημα, αφού το πρόγραμμα είναι βατό. Παίζει πολύ με το τρίποντο και ‘όταν της βγαίνει δεν έχει αντίπαλο. Στα 13 εύστοχα σταμάτησε στο Μιλάνο. Εχουν να παίξουν ακόμα Ζαλγκίρις, Αστέρα και Μπάμπεργκ. Την τελευταία στιγ,ή θα κριθεί η συμμετοχή του Ντόνσιτς. Λείπουν Γιουλ και Κούζμιτς. Διπλό στη Σαραγόσα για το πρωτάθλημα με 96-81. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τη Βαλένθια με 91-72. Απόψε περιμένω σαφέστατα μεγαλύτερη αντίσταση από τους γηπεδούχους, που είναι ικανή να υπερασπιστούν το +6,5, σε ένα ματς που λογικά θα κινηθεί στο over 163,5.

 

Φενέρμπαχτσε – Μακάμπι Τ.Α.

Τα κουκιά είναι μετρημένα πλέον για τη Φενέρ. Δεν κουνιέται από την τετράδα, αλλά θέλει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αυτή την στιγμή η δεύτερη θέση αποτελεί το αγωνιστικό της ταβάνι. Ηττήθηκε εντός με 81-79 από την ΤΣΣΚΑ. Σχεδόν σε όλο το ματς κυνηγούσε, στο τέλος το έφερε στα ίσα, αλλά δέχτηκε σουτ μαχαιριά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Επιτρέπει 75 πόντους κατά μέσι όρο και αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση. Εύκολο πρόγραμμα μέχρι τέλους. Μετά το σημερινό αντιμετωπίζει Μάλαγα, Αστέρα και Κίμκι. Νίκη στο πρωτάθλημα επί της Νταρουσάφακα με 76-69. Η Μακάμπι καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να βρεθεί στην οχτάδα έχοντας ρεκόρ 13-13. Σκαμπανεβάσματα που στοιχίζουν το τελευταίο διάστημα. Ηττα εντός από την Κίμκι με 94-91. Εντονος προβληματισμός. Ακόμα μεγαλύτερος μετά το εγχώριο 81-86 από τη Χολόν. Πέντε ήττες στα επτά τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Μόνο δύο διπλά σε εννιά εξόδους. Πολύ κακή αμυντική παρουσία μακριά από το Ισραήλ. Εκτελεστικά ποντάρει στους Τάιους, Τζάκσον, Τόμας και Κέιν. Τρεις σερί νίκες για τους Ισραηλινούς κόντρα στη Φενέρ με πιο πρόσφατο το 82-73 του πρώτου γύρου. Μπορεί να μην βρίσκονται στα καλύτερά τους, αλλά το κίνητρο της οχτάδας είναι σαφέστατα μεγαλύτερο από αυτό της άνετης Φενέρ. Προς διπλό στους 11,5 πόντους.

Ζαλγκίρις – Μιλάνο

Στο κρισιμότερο κομμάτι της σεζόν  κάνει κοιλιά η Ζαλγκίρις. Παραμένει η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, αλλά πλέον ο κίνδυνος του αποκλεισμού είναι πιο ορατός από ποτέ. Ταπεινωτική ήττα με 84-64 από την Μπασκόνια. Δεν απείλησε ούτε στο ελάχιστο. Σημάδια κόπωσης. Ο Σάρας προσπαθεί να κρατήσει ήρεμους τους παίκτες του. Στο 15-11 το ρεκόρ της. Αυτοσκοπός η νίκη απόψε. Δίνει το ευκολότερο ματς που έχει μέχρι τέλους και επιβάλλεται να το πάρει. Οχτώ νίκες στα δέκα τελευταία εντός. Η Μιλάνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά το ελεύθερο και φουλ επιθετικό στυλ παιχνιδιού της εγκυμονεί κινδύνους. Εξάλλου, δεν έχει κακό υλικό. Ηττήθηκε εντός από τη Ρεάλ με 88-77. Το ήθελε περισσότερο η αντίπαλός της. Νίκη στο πρωτάθλημα με 88-80 κόντρα στην Τρέντο. Πέντε ήττες σε επτά συγκρούσεις με τη Ζαλγκίρις. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τους Λιθουανούς με 94-62. Χειρότερη άμυνα στη διοργάνωση με 86 πόντους παθητικό κατά μέσο όρο. Σοφή επιλογή το over, σε μία αναμέτρηση, όπου η Ζαλγκίρις θα τρέξει από νωρίς για να μην αγχωθεί στη συνέχεια, ενώ η Μιλάνο δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα και θα έχει το μυαλό της για ακόμα μία φορά αποκλειστικά στο εκτελεστικό κομμάτι με Μίτσοφ, Γκάουντλοκ, Κουζμίνσκας και Τζέρελς πρώτα βιολιά.

Σε ενδιαφέρει