Α’ Γαλλίας: Εξιλαστήριο θύμα η Μετς

Η Παρί χωρίς Καβάνι και Νεϊμάρ βλέπει στο… πρόσωπο της ουραγού Μετς το θύμα που ψάχνει για να πληρώσει τα σπασμένα του μεσοβδόμαδου αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ.
cefeeaedbbfc

Διεξάγεται σήμερα το κυρίως μενού της 29ης αγωνιστικής στο Σαμπιονά με πέντε οριακές αναμετρήσεις και την… Παρί.

Παρί – Μετς

Κερδίζει από συνήθεια πλέον στο πρωτάθλημα η Παρί καθαρίζοντας με 2-09 την Τρουά εκτός έδρας χωρίς Καβάνι, Μ’ Μπαπέ και Νεϊμάρ. Βέβαια, το κλίμα είναι βαρύ κι ασήκωτο στο εσωτερικό του συλλόγου μετά τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ με δεύτερη ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ξεκάθαρα «λίγος» ο Εμερι για το μέγεθος του συλλόγου και αυτό που θέλουν να φτιάξουν οι διοικούντες. Πέρσι ταπεινώθηκε από την Μπάρτσα. Φέτος από τη Ρεάλ με 3-1 και 2-1 αντίστοιχα. Αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στο τέλος της χρονιάς. Απόψε θα απουσιάσουν Νεϊμά και Καβάνι. Ετσι στην επίθεση μαζί με τον Μ’ Μπαπέ θα βρεθούν Ντράξλερ και Ντι Μαρία. Η Μετς πάει σαν πρόβατο επί σφαγή στο Παρίσι. Η πρωτοπόρος ψάχνει ένα θέμα για να πληρώσει τα σπασμένα του αποκλεισμού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο το φιλότιμο έχει απομείνει στην ουραγό. Από 1-1 κόντρα στην Τουλούζ έρχεται. Με τις ισοπαλίες δουλειά δεν γίνεται. Δεν παίζουν Μάντιζεκ, Παλμιερί και Μπίσεβατς. Καμία αξία τόσο στον άσο, όσο και στο over 3,5. Με μπόλικο ρίσκο ίσω ψάξω μια… πιστολιά στο goal/goal.

Ντιζόν – Αμιάν

Το εκτός έδρας 2-2 με τη Σεντ Ετιέν ήρθε δίκαια για τη Ντιζόν. Τρία ματς αήττητη. Μόνο από τη Μονακό έχει ηττηθεί στα πέντε τελευταία. Δεν παρατάει κανέναν ματς. Κρατιέται μακριά από μπελάδες. Το άσχημο είναιο πως απόψε θα πρέπει να παίξει χωρίς τους Μπαλμόν, Χαντί, Σαφίκ, Ξέκα και Αμπέιντ δημιουργώντας τεράστιο πονοκέφαλο. Η Αμιάν ηττήθηκε από τη Ρεν εντός έδρας μ2 -0. Μία νίκη στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Δεύτερη χειρότερη εκτός έδρας επίθεση στην κατηγορία. Οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Λείπει ο ηγετικός μέσος Κακουτά. Θα ψάξει απόψε τουλάχιστον τον βαθμό. Στον πρώτο γύρο επικράτησε με 2-1. Η Ντιζόν στο σπίτι της βρίσκει τον τρόπο τέτοιου είδους παιχνίδια να τα καθαρίσει. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αλλά έχει σημαντικές απουσίες. Ταμπούρι από την Αμιάν, που θα παλέψει για το 0-0. Under και ξερό ψωμί.

Ναντ – Τρουά

Σπαθάτο 1-1 για τη Ναντ στην έδρα της Μαρσέιγ, αν και συνολικά είχε άστρο. Μπορεί να ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, αλλά νωρίτερα είχε γλυτώσει πολλάκις από του χάρου τα δόντια. Στόχος η πεντάδα. Τρία σερί under. Λείπουν Τόπασο και Τζίζι. Η Τρουά είναι τρίτη από το τέλος. Προσπαθεί να βγει από την επικίνδυνη ζώνη. Μόνο με την άμυνα δουλειά δεν γίνεται. Ηττες με 2-0 από Ρεν και Παρί στα πιο πρόσφατα. Τέσσερα σερί under. Δέκα ήττες σε 13 εξόδους στη σεζόν. Λείπουν οι καλοί αμυντικοί Ντεπλάν και Τραορέ. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε με 1-0 από τη Ναντ εντός. Με 4-2-3-1 απόψε και τον Σουκ μοναδικό προωθημένο. Περιμένω τη φιλοξενούμενη να παρατάσσει το γνωστό… λεωφορείο στην άμυνα, αλλά η Ναντ θα βρει τον τρόπο κάποια στιγμή να φτάσει στο γκολ της νίκης. Ασος.

Ρεν – Σεντ Ετιέν

Με το γνωστό επιθετικό της στυλ η Ρεν καθάρισε και την Αμιάν με 2-0 εκτός έδρας ανεβαίνοντας στην πολυπόθητη πέμπτη θέση. Σκοράρει ακριβώς δύο γκολ σε καθένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Τρεις νίκες με 2-0 και μια ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην Καέν σε αυτό το διάστημα. Σίγουρα είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Το 4-2-3-1 στο χορτάρι είναι πολύ πιο επιθετικό, αφού τον Σακό βοηθάνε οι ταχύτατοι Μπουριγό, Ουνού και Σαρ. Η Σεντ Ετιέν βρίσκεται σε μια πολύ περίεργη φάση βαθμολογικά. Ούτε κινδυνεύει άμεσα, ούτε προλαβαίνει την πεντάδα ουσιαστικά., Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, αλλά όπως παίζει δεν γίνεται. Τη μία παίρνει με τσαμπουκά το 1-1 από τη Λυών και την άλλη παραχωρεί ισοπαλία 2-2 στη Ντιζόν. Πάντως είναι έξι ματς αήττητη. Σε τρομερή φόρμα ο επιθετικός Μπέριτς. Το άναρχο στυλ παιχνιδιού της Ρεν δίνει το δικαίωμα στη Σεντ Ετιέν να σκοράρει μετατρέποντας την αναμέτρηση σε ροντέο. Οδηγός το 2-2 του πρώτου γύρου. Εξαιρετικό goal/goal.

Μπορντό – Ανζέ

Κοίταξε στα μάτια τη Μονακό η Μπορντό, αλλά δεν άντεξε στην πίεση και μοιραία ηττήθηκε με 2-1. Αγνοεί το τρίποντο στα τρία τελευταία. Θετικό το ότι βρήκε γκολ μετά από δύο αγώνες αφλογιστίας. Θα λείψει ο αμυντικός Πάμπλο που αποχώρησε τραυματίας. Στον πρώτο γύρο έφυγε από την έδρα της Ανζέ με το 2-2. Θεωρητικά ελπίζει στην πέμπτη θέση, αλλά παρουσιάζει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Η Ανζέ είναι εντελώς απρόβλεπτη και αρκετά επικίνδυνη στις εξόδους της. Εχει χάσει μόνο στα 5 από τα 14 φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της. Σε καλό μουντ προερχόμενη από δύο νίκες με 2-1 κόντρα στη Λιλ και 3-0 με αντίπαλο την Γκινγκάμπ. Κέρδισε στην έδρα της Μπορντό πέρσι και πρόπερσι με 3-1 και 1-0., Λείπει ο βασικός μέσος Μανγκανί. Θα παίξει με 4-3-3 έχοντας στην επίθεση τους Αντελάιδ, Εκαμπί και Τάιτ. Πολύ δύσκολο ματς και σίγουρα ο άσος δεν είναι για τόσο χαμηλές αποδόσεις. Προσωπικά θα πάω στη λύση του 2-3 γκολ, που είναι και τις περισσότερες φορές η λύση του αναποφάσιστου.

Λιλ – Μονπελιέ

Αμυνα καφενειακού επιπέδου για τη Λιλ, που όπου παίζει τελευταία συλλέγει γκολ. Τρία από την Παρί, δύο από Ναντ, δύο από Λυών, δύο από Ανζέ και δύο από Νις στα τελευταία ματς. Καμία νίκη φυσικά στη συγκεκριμένη πεντάδα αγώνων. Επτά σερί over και έξι goal/goal. Προτελευταία στη βαθμολογία και πλησιάζει μια από τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας της. Να φανταστείτε ότι στο ξεκίνημα της σεζόν άπαντες κάνανε λόγο για έξοδο στην Ευρώπη. Ο Μπιέλσα έκανα την ομάδα χάλι μαύρο και αποχώρησε νύχτα χωρίς να χαιρετήσει κανέναν. Μοναδικός σύμμαχο κόντρα στην Μονπελιέ η εντός έδρας παράδοση με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία. Πολύ ισορροπημένη τελευταία η Μονπελιέ. Για να την κερδίσει πρέπει να ματώσεις. Μετά τις νίκες κόντρα σε Ανζέ και Μετς πήρε ισοπαλία από Γκινγκάμπ, Στρασβούργο και Λυών. Πέντε ματς αήττητη. Μόλις έναν βαθμό πίσω από την πέμπτη θέση. Η βασίλισσα της ισοπαλίας με 13 σε 28 αγωνιστικές. Ισως ακόμα μία απόψε δεν κακοπέσει σε καμιά από τις δύο ομάδες.

Σε ενδιαφέρει