ΑΟΧ Κισσαμικός – Εργοτέλης: Τοπική μάχη διαφορετικών στόχων

Ο σταθερά τέταρτος Κισσαμικός υποδέχεται στην πανίσχυρη έδρα του τον σκληροτράχηλο Εργοτέλη, που μάχεται για την επιβίωση.
Ksydas

Με την τοπική αναμέτρηση της Κρήτης ανάμεσα σε ΑΟΧ Κισσαμικό και Εργοτέλη ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ.

Ανάλυση

Ο Κισσαμικός κατάφερε με πολύ ιδρώτα και κόπο να φύγει από την έδρα της ΑΕ Καραϊσκάκης με το 2-2. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισάριθμες ισοφάρισε με τον Παντελάκη στο 31’ και ένα αυτογκόλ του Νικολόπουλου έξι λεπτά πριν το φινάλε. Εχει ανέβει στην τέταρτη θέση, αλλά δεν ελπίζει σε άνοδο. Πολύ δυνατός εντός έδρας όπου μετράει 7 νίκες σε 8 αναμετρήσεις και 16-4 τέρματα. Τέσσερα no goal στα πέντε τελευταία. Λείπει ο μέσος Μεγαρίτης.

 

Ο Εργοτέλης έφυγε από την Καλλιθέα με το 0-0 σε ένα πολύ σκληρό ματς με λίγες φάσεις στις δύο εστίες. Στο 20’ έμεινε με παίκτη λιγότερο και η αντίπαλός του έχασε πέναλτι, αλλά αμύνθηκε μαζικά και δεν το πλήρωσε. Στόχος η παραμονή. Χρειάζεται εκτός έδρας νίκες, όπου μετράει 6 ήττες σε 9 αγώνες. Εξι under και no goal στα επτά τελευταία. Σημαντικότερες απουσίες αυτές του κίπερ Λαδά λόγω τιμωρίας και του τραυματία Μπούζα στη μεσαία γραμμή. Στον πρώτο γύρο έμεινε στο 1-1 με τον Κισσαμικό.

Εκτίμηση

Σπουδαία τοπική μάχη στην Κρήτη ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν βράζουν στο ίδιο καζάνι. Φαβορί καθαρά λόγω έδρας και ποιότητα ο Κισσαμικός, αλλά το κίνητρο βρίσκεται ξεκάθαρα στην πλευρά του Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι μπαίνουν σε κάθε ματς με το μαχαίρι στα δόντια. Εφόσον τελευταία έχουν συμμαζέψει την άμυνα τους θα επιλέξω το under 2.25 διεκδικώντας μια αξιόλογη απόδοση.

Σε ενδιαφέρει