Γιουβέντους – Αταλάντα: Mε οδηγό τη… Ντόρτμουντ

Το 1-0 δίνει στη Γιουβέντους το πλεονέκτημα, όμως η Αταλάντα κόντρα στη Ντόρτμουντ έδειξε ότι έχει πια... μεγαλώσει.
Γιουβέντους – Αταλάντα: Mε οδηγό τη… Ντόρτμουντ

Η Γιουβέντους υποδέχεται απόψε την Αταλάντα για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ιταλίας. Στο πρώτο παιχνίδι, η “μεγάλη κυρία” επικράτησε με 1-0 και απέκτησε το προβάδισμα για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό. Δε θα είναι όμως και τόσο εύκολο, αφού η Αταλάντα κόντρα στη Ντόρτμουντ απέδειξε πόσο υπολογίσιμη έχει γίνει πια.

Τα προγνωστικά μου

Γιουβέντους – Αταλάντα : 2-3 goals (1,97)

Aνάλυση

Ο αγώνας πρωταθλήματος με την Αταλάντα στο ίδιο γήπεδο που ήταν προγραμματισμένος για την περασμένη Κυριακή δεν έγινε ποτέ λόγω καιρικών συνθηκών και έτσι το ματς ορίστηκε για τις 14 Μαρτίου. Η τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τη Γιουβέντους ήταν η νίκη με 1-0 εντός έδρας στο ντέρμπι με την Τορίνο. Αυτό ήταν το ένατο σερί τρίποντο για τη “μεγάλη κυρία”, η οποία βρίσκεται στο -4 από την πρωτοπόρο Νάπολι με ένα ματς λιγότερο. Το 1-0 του πρώτου ματς δίνει σήμερα το προβάδισμα στην ομάδα του Αλέγκρι, η οποία είναι αυτή που έχει κατακτήσει το τρόπαιο τις τελευταίες τρεις σεζόν. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο χαφ Μπεντανκούρ, ενώ θα προφυλαχθεί ξανά ο Ιγουαΐν. Εκτός παραμένουν οι εξτρέμ Κουαδράδο και Μπερναρντέσκι και ο μπακ Ντε Σίλιοο, με τη συμμετοχή του χαφ Κεντίρα να παραμένει αμφίβολη. Ο Μάντζουκιτς θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Ντάγκλας Κόστα και Άλεξ Σάντρο στα άκρα.

 

Από την άλλη μεριά, ίσως έκανε καλό στην Αταλάντα η αναβολή του ματς πρωταθλήματος με τη Γιουβέντους, καθώς η κούραση από τα συνεχόμενα ματς είχε κάνει αισθητή την παρουσία της. Τελευταία υποχρέωση για την ομάδα του Γκασπερίνι ήταν ο άδικος αποκλεισμός της στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ με το 1-1 κόντρα στη Ντόρτμουντ την περασμένη Πέμπτη. Ενώ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της από το 11′, ένα λάθος του γκολκίπερ Μπερίσα στο 83′ έφερε την ισοφάριση για τους Γερμανούς. Αυτά τα ματς θα αποτελέσουν οδηγό για το σημερινό, αφού η πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τους “νερατζούρι”, οι οποίοι πρέπει να ανατρέψουν το εις βάρος τους 1-0. Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο στόπερ Τολόι, ενώ εκτός θα μείνουν ο φορ Πετάνια και ο στόπερ Μπαστόνι. Ίλισιτς και Γκόμες θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων, με τον Κριστάντε να αγωνίζεται λίγο πιο πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4-3-3)

Μπουφόν
Λιχτστάινερ
Μπενατία
Ρουγκάνι
Ασαμόα
Μαρκίζιο
Πιάνιτς
Ματουιντί
Ντάγκλας Κόστα
Μάντζουκιτς
Αλεξ Σάντρο

Αταλάντα (3-4-1-2)

Μπερίσα
Μασιέλο
Καλντάρα
Παλομίνο
Χάτεμπουρ
Ντε Ρόον
Φρόιλερ
Σπινατσόλα
Κριστάντε
Ίλισιτς
Γκόμες

Εκτίμηση

Θεωρητικά η Γιούβε έχει το πάνω χέρι με το 1-0 του πρώτου αγώνα, όμως η Αταλάντα θα το παλέψει και ξέρει πια πως να το κάνει. Δεν πάω σε σημείο, αλλά με το λογικό εύρος τερμάτων, επειδή δε μπορώ να δω πως μπορεί να ξεφύγει από εκεί το συγκεκριμένο ματς. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει