Α’ Γαλλίας: Ανάσα για τη Λιλ

Η Λιλ έχει μπλέξει χωρίς να το αξίζει στη μάχη της παραμονής, αλλά απόψε έχει την ευκαιρία να αναπνεύσει κερδίζοντας την Ανζέ.
eddcaffdbdbbdebd

Φουλ αγωνιστική δράση απόψε στο Σαμπιονά, όπου διεξάγεται η 27η αγωνιστική. Έξοδος κινδύνου για τη Μονακό στην Τουλούζη. Τελευταίο χαρτί για τη Μετς.

Ανάλυση

Τουλούζ – Μονακό

Σβηστό 0-0 για την Τουλούζ στην έδρα της Αμιάν. Αγωνίστηκε με πρώτο μέλημα το μηδέν στα μετόπισθεν και τα κατάφερε, αλλά δεν βρήκε το πολυπόθητο γκολ στην επίθεση. Παραμένει μπλεγμένη στη μάχη της παραμονής, αλλά τουλάχιστον κράτησε από κάτω την αντίπαλό της. Στην τελευταία τετράδα αγώνων της έχει ηττηθεί μόνο από την τρομερή Παρί και μάλιστα με το ζόρι 1-0. Τέσσερα σερί σύνολα τερμάτων «0-1». Η Μονακό ξεπέρασε τη Μαρσέιγ και στρογγυλοκάθεται στη δεύτερη θέση που αποτελεί το αγωνιστικό της ταβάνι. Ερχεται από δύο τεσσάρες κόντρα σε Ανζέ και Ντιζόν. Αήττητη εδώ και επτά αγώνες. Αργησε, αλλά βρήκε τον καλό της εαυτό. Λείπει ο πρώτος σκόρερ Φαλκάο και στην επίθεση θα ξεκινήσουν Μπλαντέ και Γιόβετιτς. Σον πρώτο γύρο επικράτησε της Τουλούζ με 3-2. Σήμερα περιμένω ένα πιο κλειστό ματς. Αφενός γιατί η Τουλούζ δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αμυνθεί και αφετέρου γιατί απουσιάζει ο Φαλκάο από τους Μονεγάσκους. Σκέφτομαι το under, αν και με τη Μονακό δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

 

Γκινγκάμπ – Μετς

Μακριά από μπελάδες, αλλά και σενάρια Ευρώπης κρατιέται η Γκινγκάμπ. Παίζει όσο χρειάζεται τελευταία για να μην χάσει. Κολλητές ισοπαλίες με 0-0 κόντρα στην Καέν και 1-1 στην έδρα της Μονπελιέ. Τρία σερί under. Λείπει ο εξαιρετικός επιθετικός Μπριάντ. Στον πρώτο γύρο έφυγε με το διπλό από την έδρας της Μετς με 3-1. Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τον Τουράμ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Η Μετς έκανε ένα θετικό ξέσπασμα, αλλά δεν ήταν αρκετό για να την οδηγήσει στα μονοπάτια της παραμονής. Δεν γίνεται να καλύψει τη διαφορά των 8 βαθμών από τη 18η θέση χάνοντας κατά σειρά από Μαρσέιγ, Μονπελιέ και Τρουά. Ο κόουτς Αντζ ζήτησε να παραιτηθεί, αλλά μετά από συζητήσεις πείστηκε να παραμείνει και να παλέψει. Λείπουν Παλμιέρι και Ντιάνγκ. Με 4-2-3-1 και τον Ριβιέρ στην κορυφή. Το διπλό ξεπερνάει τα τεσσάρια και με τρώει, αλλά είναι αυτό το θέλω και δεν μπορώ της Μετς στη μέση που με κρατάει από το να το επιλέξω.

Λιλ – Ανζέ

Αποφασισμένη να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της η Λιλ. Μπορεί να βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά οι πρόσφατες εμφανίσεις της γεμίζουν ενθουσιασμό. Κολλητά 2-2 με Ναντ εκτός και Λυών εντός έδρας. Μάλιστα από τη Λυών βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο ημίχρονο, έφαγε κράξιμο από τον κόσμο της και βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις. Τελικά πήρε ένα σημαντικό βαθμό φτάνοντας τα τέσσερα διαδοχικά over. Τελικός το ματς με την Ανζέ. Αυτοσκοπός η νίκη. Λείπει ο πολύτιμος Ελ Γκάζι. Θα παίξει με 4-3-3 και τους Πέπε, Αραούχο, Μοτίμπα στην επίθεση. Η Ανζέ βρέθηκε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη μετά τις σερί ήττες από Μονπελιέ με 2-1, Μονακό με 4-0 και Σεντ Ετιέν με 1-0. Μόνο δυο νίκες σε 13 εξόδους και 9 under. Υπάρχουν φήμες περί απομάκρυνσης του κόουτς Μουλέν και αρκετά ονόματα ακούγονται, αλλά η διοίκηση τον στηρίζει μέχρι νεοτέρας. Εμπειρία, ποιότητα, έδρα και προσπάθεια αντίδρασης οδηγούν στον άσο για μια Λιλ που αδικείται από τη βαθμολογική της θέση. Άσος.

Ναντ – Αμιάν

Το 2-2 κόντρα στη Λιλ εντός έδρας την πλήγωσε, ενώ το επόμενο 1-1 στην έδρα της Νις τη χαροποίησε. Ο λόγος για τη Ναντ  που έρχεται από τρία σερί goal/goal, τα οποία δεν εντάσσονται στο στυλ που θέλει να παίξει ο Ρανιέρι. Μένει να δούμε αν απόψε θα επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε μία ξεκάθαρα κατώτερη αντίπαλο. Στόχος να παραμείνει στην πέμπτη θέση μέχρι τέλους. Ψηλότερα δεν μπορεί να πάει, Υπάρχει έντονη φημολογία το τελευταίο διάστημα περί αποχώρησης του Ρανιέρι για λογαριασμό της Εθνικής Ιταλίας. Ο ίδιος υποστήριξε πως αν του γίνει επίσημη πρόταση δεν μπορεί να αρνηθεί. Λείπει ο βασικός αμυντικός Τζιζί. Η Αμιάν βρίσκεται τρίτη από το τέλος δικαίως, αφού συμπλήρωσε τρεις ήττες και μια ισοπαλία στην τελευταία τετράδα αγώνων της. Πιο πρόσφατο το 0-0 με την Τουλούζ. Τρία no goal στα τέσσερα τελευταία. Τουλάχιστον κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν για πρώτη φορά στα έντεκα τελευταία. Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 απόψε με τον Κονατέ μοναδικό προωθημένο. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τη Ναντ με 1-0. Πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Ναντ να επιστρέψει στις νίκες κόντρα σε μια προβλέψιμη αντίπαλο που παρουσιάζει έντονα σημάδια κόπωσης τελευταία. Άσος.

Ντιζόν – Καέν

Η Ντιζόν κόλλησε στο 0-0 με την Τρουά εκτός έδρας, αποτέλεσμα που δεν τη χάλασε καθόλου. Παρέμεινε πάνω από την τελευταία τριάδα και κράτησε την αντίπαλό της στο -4. Με νίκη απόψε κάνει ακόμα ένα καθοριστικό βήμα επιβίωσης. Ξεκάθαρα ομάδας έδρας έχοντας πετύχει σε αυτή τις επτά από τις οχτώ φετινές της νίκες. Λείπουν Σαφίκ και Ξέκα σε άμυνα και μεσαία γραμμή. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με Σλιτί, Σαμαριτανό και Ταβάρες στην επίθεση. Η Καέν συμπλήρωσε τρία ματς αήττητη κερδίζοντας 3-2 τη Ναντ και φέρνοντας ισοπαλία με Γκινγκάμπ και Ρεν. Τρία goal/goal στα τέσσερα τελευταία ματς. Στις 12 φετινές της εξόδους έχει 9 under αποδεικνύοντας ξεκάθαρα πως παρατάσσεται με αποκλειστικό στόχο το μηδέν στα μετόπισθεν. Πολύ σημαντικλες οι επιστροφές των Σαντινί στην επίθεση και Τζικού στην άμυνα. Ο πρώτος θα παίξει στην επίθεση μαζί με τον Κριβέλι στο 4-3-1-2 των φιλοξενούμενων. Γιγαντώνεται εντός έδρας η Ντιζόν, πιο σταθερή συνολικά η Καέν και με επιστροφές βασικών. Μακριά κι αγαπημένοι…

Ρεν – Τρουά

Η Ρεν κόλλησε στο 2-2 με την Καέν εκτός έδρας δεχόμενη το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό. Πάντως δεν ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Φουλ επιθετική ομάδα, με άγνοια κινδύνου. Δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως από δω και πέρα. Διασκεδάζει τα παιχνίδια. Ταβάνι η πέμπτη θέση. Δεν καίγεται κιόλας. Υπήρξε ένα εσωτερικά θέμα μεσοβδόμαδα με τον τσακωμό των Μπράντον και Ζεφάν στην προπόνηση για ένα σκληρό μαρκάρισμα, αλλά λύθηκε. Οι επιστροφές των Καζρί και Τραορέ προσθέτουν δύο σημαντικές λύσεις. Με 4-2-3-1 και τον Σακό κορυφή. Η Τρουά κρατιέται με νύχια και με δόντια πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά εκτός έδρας δεν βλέπεται. Κόλλησε στο 0-0 με τη Ντιζόν στον τελευταίο της αγώνα,. Είχε προηγηθεί το 1-0 επί της ουραγού Μετς με πολύ ζόρι. Εννιά ήττα σε 12 εξόδους και δύο γκολ παθητικό κατά μέσο όρο.  Δέχομαι ότι ο άσος κινείται χαμηλά, αλλά δεν θα μπορούσε να κινηθεί πολύ ψηλότερα. Η Ρεν είναι καλύτερη ομάδα, θέλει να δημιουργήσει σε κάθε ματς και η Τρουά δεν στρίβει εκτός. Ασος.

Σε ενδιαφέρει