Τσάμπιονσιπ Αγγλίας: Κάτι τρέχει με τη… Ντέρμπι

Στην 34η αγωνιστική έχει φτάσει αισίως η Τσάμπιονσιπ της Αγγλίας με τις μάχες σε ουρά και θέσεις ανόδου να κορυφώνεται ολοένα και περισσότερο.
BPI Fulham v Wolves MZE

Τα ρέστα τους για να προλάβουν την έξαδα παίζουν απόψε Λιντς και Μπρέντφορντ. Βγάζει κούραση η Ντέρμπι. Εξοδος κινδύνου στο Λονδίνο για την πρωτοπόρο Γουλβς.

Λιντς – Μπρέντφορντ

Η Λιντς προσπαθεί να γυρίσει τον διακόπτη, αλλά όλο κάνει γίνεται και αποτυγχάνει. Μια ανάσα από το διπλό έφτασε στην πανίσχυρη έδρα της Ντέρμπι, αλλά ισοφαρίστηκε στο φινάλε σε 2-2. Οχτώ βαθμούς πίσω από την εξάδα. Κανένα περιθώριο από δω και πέρα αν θέλει να ελπίζει. Πέντε goal/goal και over στα έξι τελευταία. Η Μπρέντφορντ έχει ανεβάσεςι ρυθμούς την κατάλληλη στιγμή και βρίσκεται πλέον μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τις θέσεις των μπαράζ ανόδου. Εντυπωσιακό 5-0 επί της Μπέρμιγχαμ. Στον πρώτο γύρο κέρδισε τη Λιντς με 3-1, σε ένα ροντέο με πάμπολλες φάσεις. Στις 16 φετινές της εξόδους έχει φέρει 9 over. Μόνο Λιντς και Σάντερλαντ έχουν περισσότερα. Δεν αποκλείω να δούμε μια ωραιότατη επανάληψη της μάχης των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο και να επιβεβαιωθεί σχετικά εύκολα το combo goal/goal και over. Εξάλλου, αμφότερες αν θέλουν να έχουν ελπίδες ανόδου επιβάλλεται να κυνηγήσουν μετά μανίας το τρίποντο απόψε.

Ρέντινγκ – Ντέρμπι

Η Ρέντινγκ κατάφερε να τσιμπήσει το 1-1 στην έδρα της Νότιγχαμ παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να ξεφύγει από την ουρά. Το σίγουρο είναι πως η ποιότητά της σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την βαθμολογική της θέση. Περιμένω στη συνέχεια την αντίδρασή της ώστε να μην κινδυνεύσει καθόλου στο φινάλε. Συμπλήρωσε τρεις σερί αγώνες με σύνολο τερμάτων «2-3». Λείπει ο μέσος Σουίφτ. Στην Ντέρμπι από την άλλη κάτι δεν πάει καλά τελευταία. Δείχνει να μην μπορεί να σηκώσει το βάρος της ανόδου. Στα έξι τελευταία παιχνίδια της έχει κερδίσει μόνο την Μπρέντφορντ. Στον τελευταίο της αγώνα πήρε το 2-2 εντός από τη Λιντς και είπε κι ευχαριστώ αφού ισοφάρισε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Στοιχίζει η απώλεια του πολύ καλού επιθετικού Γουίναλ. Στον πρώτο γύρο ηττήθηκε από τη Ρέντινγκ με 4-2. Εχω την αίσθηση πως οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο ισορροπημένες. Βλέποντας τον άσο να κινείται σε επίπεδα αουτσάιντερ θα τον επιλέξω μαζί με την κάλυψη της ισοπαλίας.

Φούλαμ – Γουλβς

Το βαθμολογικό ντέρμπι της αγωνιστικής. Η Φούλαμ βρίσκεται στην Πέμπτη θέση και έχει ως στόχο την εξασφάλιση των μπαράζ και ένα όσο γίνεται καλύτερο πλασάρισμα. Σημαντικό το εκτός έδρας 1-1 επί της Μπρίστολ Σίτι. Συμπλήρωσε 11 ματς δίχως ήττα με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες. Σε 16 εντός έδρας αγώνες έχει υποστεί μόνο 2 ήττες, ενώ έφτασε τα 11 under. Η Γουλβς απότ ην άλλη εδώ και καιρό βρίσκεται στην κορυφή και δεν την κουνάει κανείς από εκεί. Πλέον παίζει απελευθερωμένα και φουλ επιθετικά, αφού δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως. Ερχεται από δύο ισοπαλίες με 1-1 στην έδρα της Πρέστον και 2-2 εντός με τη Νόργουιτς. Πάντως στο πιο πρόσφατο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις και πόνεσε. Τρία σερί goal/goal. Τρία κολλητά διπλά στην έδρα της Φούλαμ. Στον πρώτο γύρο την κέρδισε με 2-0. Περιμένω μια άκρως επιθετική Φούλαμ, αφού έχει το κίνητρο στην πλευρά της. Η Γουλβς λειτουργεί ελεύθερα ξέροντας ότι δεν χάνει ούτε με… σφαίρες τον τίτλο και την άνοδο. Καθαρό over.

Σε ενδιαφέρει