Αταλάντα – Ντόρτμουντ: Ραντεβού με την ιστορία τους οι ‘Μπεργκαμάσκι’

Θα προσπαθήσει να ανατρέψει το 3-2 του πρώτου αγώνα η Αταλάντα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" ευρωπαϊκής διοργάνωσης.
atalanta dortmund

Την Ντόρτμουντ υποδέχεται απόψε στο Μπέργκαμο η Αταλάντα για τη ρεβάνς της φάσης των “32” του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας στόχο την ανατροπή του 3-2 της Γερμανίας.

Τα προγνωστικά μου

Αταλάντα – Ντόρτμουντ : 2-3 goals (2,10)

Ανάλυση

Αρκετές ελπίδες πρόκρισης αφήνει στην Αταλάντα το 3-2 του πρώτου αγώνα στην Γερμανία και σήμερα θα παίξει τα ρέστα της για την πρόκριση στους “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η ομάδα του Γκασπερίνι, κοιτώντας την αντίπαλό της στα μάτια, ενώ αν δεν έκανε και τα δύο λάθη στην άμυνα από τα οποία προήλθαν τα δύο γκολ που έφεραν την ανατροπή θα κάναμε λόγο για μια αλάνθαστη εμφάνιση. Στο πρωτάθλημα, οι “Μπεργκαμάσκι” με πολλές αλλαγές έμειναν στο 1-1 με τη Φιορεντίνα, σε ένα ματς που θα μπορούσαν πάντως να το κερδίσουν. Ακολουθούν δύο σερί παιχνίδια με την Γιουβέντους στο Τορίνο για πρωτάθλημα και κύπελλο. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει μόνο ο χαφ Ρίτσο. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Ίλισιτς, με τον Γκόμες να κινείται λίγο πιο πίσω.

 

Από τη μεριά της, η Ντόρτμουντ πήρε την οριακή νίκη με 3-2 στο πρώτο ματς, χάρη στην επιθετική… δεινότητα του Μπατσουαγί, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ για την ανατροπή. Δύσκολο θα είναι σήμερα το έργο της ομάδας του Πέτερ Στέγκερ, η οποία θα πρέπει να ξεπεράσει μία καλοδουλεμένη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα που διψάει για την ευρωπαϊκή διάκριση. Στο πρωτάθλημα, οι Βεστφαλοί πέρασαν με 1-0 από την έδρα της Γκλάντμπαχ με γκολ του Ρόις στο 32′ και τον Μπούρκι να πραγματοποιεί καταπληκτικές επεμβάσεις για να κρατήσει το σκορ. Στην αποστολή επιστρέφει μετά από καιρό ο μπακ και αρχηγός Σμέλτσερ, ενώ εκτός παραμένουν οι Βάιγκλ, Καγκάβα, Γκερέιρο, Γιαρμολένκο, Σάντσο, Φίλιπ, Ντουρμ και Ρόντε.

Πιθανές ενδεκάδες

Αταλάντα (3-5-1-1)

Μπερίσα
Μασιέλο
Καλντάρα
Τολόι
Χάτεμπουρ
Φρόιλερ
Κριστάντε
Ντε Ρόον
Σπινατσόλα
Γκόμες
Ίλιτσιτς

Ντόρτμουντ (4-2-3-1)

Μπούρκι
Πίστσεκ
Παπασταθόπουλος
Τοπράκ
Σμέλτσερ
Κάστρο
Σαχίν
Ρόις
Γκέτσε
Σίρλε
Μπατσουαγί

Εκτίμηση

H Aταλάντα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση και θα προσπαθήσει πολύ σκληρά για να ανατρέψει το οριακό 3-2 με το οποίο έχασε στο πρώτο ματς. Σίγουρα ο Γκασπερίνι δε θα δώσει στο παιχνίδι το ρυθμό του πρώτου, αφού αν δεχτεί γκολ πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση. Πάμε με το λογικό εύρος τερμάτων. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει