Α’ Γερμανίας: Στον αστερισμό του Μπατσουαγί

Με τον φοβερό Βέλγο επιθετικό να έχει 5 γκολ σε τρεις αγώνες η Ντόρτμουντ συνεχίζει το αήττητο σερί της έχοντας απόψε δύσκολο έργο στο Μπορούσια Παρκ.
Michy Batshuayi goal Dortmund

Με τους αγώνες Αουγκσμπουργκ – Στουτγάρδη και Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ ολοκληρώνεται η 23η αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα απόψε.

Ανάλυση

Αουγκσμπουργκ – Στουτγάρδη

Η Αουγκσμπουργκ ηττήθηκε με 2-0 από τη Λειψία εκτός έδρας και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην εξάδα που βγάζει Ευρώπη. Παραμένει ζωντανή, αλλά οι πιθανότητες αρχίζουν να ελαχιστοποιούνται. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στην έδρα της έχει τρεις κολλητές εντός ε΄δρας νίκες και μόλις δύο ήττες στα 11 φετινά της παιχνίδια. Λείπουν Γκουβελέουβ, Οπάρε και Φινμπόγκασον. Με 4-2-31 απόψε και μοναδικό προωθημένο τον Γκρέγκοριτς. Η Στουτγάρδη στον πρώτο γύρο έμεινε στο 0-0 με την Αουγκσμπουργκ σε ένα πολύ κλειστό ματς με λιγοστές φάσεις. Δεν θα έλεγε όχι σε κάτι ανάλογο απόψε. Δεδομένες οι εκτός έδρας αδυναμίες της, όπου σε 11 εξόδους έχει ρεκόρ 0-2-9 και 20 γκολ παθητικό. Νίκη-ανάσα αυτή την περασμένης αγωνιστικής επί της Γκλάντμπαχ με 1-0. Πέντε under στα έξι πιο πρόσφατα ματς. Τέσσερις σερί ήττες στο Αουγκσμπουργκ με 3-0, 2-1, 2-1 και 1-0. Με 4-4-2 κι απόψε έχοντας τον Γκίντσεκ λίγο πιο πίσω από τον φουνταριστό Γκόμες. Μπορεί ο Κορκούτ να έχει συμμαζέψει την Στουτγάρδη, αλλά οι αδυναμίες της εκτός έδρας είναι μεγάλες και ο στόχος της Ευρώπης ηια την Αουγκσμπουργκ παραμένει ορατός. Άσος.

 

Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ

Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα είναι η δουλειά για την Γκλάβτμπαχ. Σε κάθετη πτώση με τρεις κολλητές ήττες χωρίς καν να σκοράρει. Τελευταίο το 0-1 στην Στουτγάρδη. Τέσσερα διαδοχικά under και no goal. Ο Χέκινγκ αρχίζει και νιώθει ανασφάλεια. Θεωρητικά ελπίζει σε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά έτσι όπως παίζει δεν δικαιούται να ονειρεύεται. Σημαντικότερη απώλεια αυτή του ακραίου αμυντικού Βεντ. Η Ντόρτμουντ έχει βρει στο πρόσωπο του Μπατσουαγί τον αντι-Ομπαμεγιάνγκ και δείχνει να ανεβάζει στροφές και πάλι. Νίκη με 2-0 κόντρα στο Αμβούργο. Ακόμα μία μεσοβδόμαδα στο Γιουρόπα επί της Αταλάντα με 3-2 και γκολ του νεοφερμένου εξαιρετικού φορ στις καθυστερήσεις. Ακολουθεί η ρεβάνς στην Ιταλία και ι Στέγκερ πρέπει να ξεκουράσει 2-3 παίκτες. Πρωταρχικός στόχος η έξοδος στο ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερα goal/goal στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Λείπουν Γιαρμολένκο, Καγκάβα, Γκερέιρο και Φίλιπ. Με 4-2-3-1 για ακόμα μία φορ. Εξάλλου από το τότε που ανέλαβε ο νέος κόουτς παραμένει αήττητη με το συγκεκριμένο σύστημα. Φουνταριστός ο Μπατσουαγί και από πίσω του οι Πούλισιτς, Σούρλε και Ρόις. Σαφέστατα η Γκλάντμπαχ δεν αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές τις δυνατότητες και κάποια στιγμή θα γυρίσει τον διακόπτη. Η Ντόρτμουντ έχει με το μέρος της το μομέντουμ και τον μπαρουτοκαπνισμένο Μπατσουαγί. Ξεκάθαρη επιλογή το combo goal/goal και over.

Σε ενδιαφέρει